sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Lemmenlehdet

Juurikin ehti vielä vuoden 2022 puolella valmistuneisiin kasvivärjätyistä langoista neulomani Lemmenlehdet-villapaita. Paidan ohje on Lankavan sivuilta ja mallin on suunnitellut Sanna Peltoluhta. Tässä paidassa taisi ennätykset paukkua, sillä aloitin paidan jouluaattona ja se tosiaan valmistui uudenvuodenaattona. Edellinen nopeusennätys oli omassa Erämaapaidassani, joka valmistui 10 päivässä.

Justito para completar el año de tejer terminé este suéter Lemmenlehdet hecho de lana teñida con plantas. El módelo es de la página de Lankava y está diseñado por Sanna Peltoluhta. Me da que hice mi récord porque empecé en Nochebuena y terminé en Nochevieja. El récord anterior era con mi suéter Páramo que hice en diez días.

Sain työkaverilta näitä kasvivärjättyjä lankoja enemmänkin ja halusin tehdä niistä kummilleni keltasävyisen paidan. Samaa väriä ei ollut koko paidan pohjaksi, joten yhdistelin erilaisia keltaisen ja vihreän sävyjä. Paidassa onkin 5 eri väriä, vaikka tietyssä valossa siinä erottuu vain neljä.

Me regaló mi compañera de trabajo esta lana teñida y quise hacer un suéter en tonos de amarillo para mi madrina. No tenía lo suficiente el mismo color para la base del suéter así que utilisé varios tonos de amarillo y verde. El suéter tiene 5 colores diferentes aunque en cierta luz parecen ser solo cuatro.4 kommenttia:

 1. Härregud, miten joku voi saada tehtyä villapaidan viikossa. Olet kyllä kone. :-D Ja hieno paita vielä kaiken lisäksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää tälleen lomalla (kesälomalla se Erämaakin valmistui), mutta erään kutojan Instassa oli katsaus viime vuoteen ja hän oli tehnyt 50 villapaitaa viime vuonna. Sehän on viikko ja paita (ja hänellä kun oli vielä sukkia ja lapasia siihen päälle...)

   Niin ja kiitos! :D

   Poista
 2. Kaunis mallikuvio tässä, ja hauskan niminenkin. Ihmeesti tulee eloa paitaan kun pohjassakin on useita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tässä mietiskellyt, että mitkä lehdet... Mutta nyt kun taas vilkaisin kuvaa, niin taisin nähdä lehdet!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!