lauantai 9. joulukuuta 2023

Matkailuhelmi 49/52 - El tesoro turístico 49/52

Parikymmentä kilometriä Rovaniemeltä Sodankylään päin, Napapiirin retkeilyalueella sijaitsevat Vaattunkiköngäs ja Könkäänsaari. Könkäänsaaren kilometrin mittainen luontopolku on esteetön ja sopii siten myös lapsiperheille, huonompijalkaisille ja lyhyttä jaloittelua kaipaaville.

Unos veinte kilómetros de Rovaniemi hacia Sodankylä, en la zona recreativa del círculo polar ártico están situados los rápidos de Vaattunkiköngäs y la isla de Könkäänsaari. El sendero natural sin barreras de un kilómetro de Könkäänsaari es bueno también para familias con niños, los que no pueden caminar bien o los que quieren una vuelta corta para estirar las patas.  




Reitin alussa pääsee ihailemaan Vaattunkikönkään kuohuja ja puolivälissä voi pysähtyä laavulle vaikkapa makkaranpaistoon. Reitti on kuljettavissa myös talviaikaan kävellen, hiihtäen tai lumikenkäillen. 

Al principio de la ruta se puede contemplar los rápidos de Vaattunkiköngäs y en medio camino se puede parar en en asadero para merendar. La ruta se puede recorrer también en invierno caminando, esquiando o en raquetas de nieve.






4 kommenttia:

  1. Onpas tuolla reittivaihtoehtoja (eka kuva)! Ja hauska pöllö vai mikä tuo mahtaa olla (vika kuva). :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä aika liuta! Tosin osa näyttäis (ja muistini mukaan) olevan saman reitin eri kohteita. Ja juu, onkohan tuo sitten Lapinpöllö, en tiedä. Joku pöllöhän siellä virnuilee! :D

      Poista
  2. Tämä on todella hieno paikka ylipäätään. Ja tuo esteetön reitti on mielestäni koko Suomen hienoin esteetön reitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä kaunis paikka! Muita kauniita esteettömiä reittejä mitä minulle on jäänyt mieleen, ovat Hepoköngäs ja Leivonmäen kansallispuistossa Harjujärven esteetön reitti.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!