lauantai 23. joulukuuta 2023

Matkailuhelmi 51/52 - El tesoro turístico 51/52

Vuoden toiseksi viimeinen helmi vie kahvittelemaan Kymijoen rannalle, sillan kupeeseen. Heinolan Siltasaaressa on tunnelmallinen kahvila paikalla, jossa jo vuosia on ollut kahvilatoimintaa. Aikanaan täällä sai myös onkia lohia ja siitä muistona on vielä päärakennuksen edustalla lohiallas.

El penúltimo tesoro del año nos lleva a tomar café al borde del río Kymi, al lado del puente. En Siltasaari de Heinola hay una cafetería acogedora en un sitio donde ya durante años ha habido cafetería. Hace años aquí se podía pescar salmón y de recuerdo queda todavía el viejo charco de peces delante del edificio principal.






Café Kailas on paitsi kesävierailijan pysäkki; olit sitten matkalla jalan, pyörällä, autolla tai veneellä, mutta myös talvisin ihana paikka istahtaa nauttimaan lämmintä juomaa. Aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia livemusiikista teatterirevyisiin.

Café Kailas no es sólo para visitar en verano; sea que viajes de pie, en bici, en coche o en un barco, pero también un sitio perfecto en invierno a sentarse a tomar algo caliente. Desde la primavera hasta el otoño organizan eventos desde música en vivo hasta revistas teatrales.





Jos kaipaat siis Heinolan visiitillä paikkaa istahtaa kupposelle kahvia tai vaikka kesällä jäätelölle, jarruta siltojen puolivälissä ja kurvaa Siltasaareen.

Si estás de visita en Heinola y quieres tomar un cafecito o helado en verano, frena en medio camino del puente y toma un descanso en Siltasaari.

 

4 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallinen paikka. Ja hauska nähdä sama mesta sekä kesä- että talviasussa.

    Maukasta, tunnelmallista ja rauhaisaa joulua! <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa tämä kivalta kahvilalta ja oikein viihtyiseältä paikalta. Näyttää muuten kivalta paikalta tosiaan ympäri vuoden, kuten itsekin totesit. Ilman muuta tulee josksu pysähdyttyä, mutta matka on toisaalta sen verran lyhyt, että voisi ihan varta vasten lähteä tuolla käymäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidatte tosiaan tuosta naapurista olla tulossa, joten teille olisi oiva päiväretkikohdekin! Jos nyt innostutte talviaikaan, niin ainakin uudenvuoden päivään asti ovat auki joka päivä 10-18. Plus vielä on yksi lauantai, kun heillä on aamiaisbuffet 10-13.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!