sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pusuja ja pullaa - Besos y bollos

Hetkellinen mielenhäiriö iski ja päätin tehdä jääkaapissa kököttäneestä omenahillosta pusuja. Siis pullataikinasta puolipyöreitä leivonnaisia, joiden sisällä on hilloa. Lopputulos muistuttaa pusuttavaa suuta, siitä nimi pusut.

Por un ataque momentáneo de locura decidí hacer besos de la mermelada de manzana que tenía en la nevera. Besos son dulces hechos de masa de bollos con relleno de mermelada. Se llaman así por la forma que parece a una boca dando beso.

Vaan hillopurnukan pinnalla yhdessä reunassa oli hometta. Kaavin lusikalla ylintä kerrosta hilloa pois ja uhkarohkeasti nykäisin alempaa purkista omppua pusuihin. Maistoin ja haistoin mutta en luota aisteihini enää sen jälkeen, kun kerran olen hometta nähnyt. Jos ei minusta hetkeen kuulu, tiedätte missä olen.

Pero al abrir la lata de mermelada me dí cuenta que había moho en una esquina. Quité una buena cantidad de mermelada del superficie y con dos co**nes eché mermelada del fondo del bote a los besos.Olí y probé la mermelada pero ya no confio en mis sentidos una vez que he visto moho. Si no oyen de mí en un rato, saben donde estoy.  

Yhden tein varulti äidin tekemästä kuningatarhillosta ja lopputaikinasta päätin tehdä turvallisia pullia. Tuttuun tapaani sain lopputulokseksi oudon näköistä tavaraa mutta makuhan se ratkaisee, vai mitä?

Por si acaso, hice uno con la mermelada de bayas de mi madre y el resto utilisé para bollos tradicionales. Como siempre, el resultado fue dulces que tenían pinta rara pero es el sabor que cuenta, ¿no?

Arvaa missä on marjahilloa? - ¿Adivina cuál tiene mermelada de bayas?


2 kommenttia:

  1. Yksi näyttää vuotavan verta. Nuo muut ovat siis kypsyneet, tuo yksi on raato. Tai ehkä se on se marjahillo. Meillä ei ole pullataikinaa tehtykään piiiiiiiitkään aikaan. Pitsa-, leipä-, piirakka- ja pastataikinaa sen sijaan on tehty.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!