torstai 22. syyskuuta 2016

Epäsuosittuja mielipiteitä - Opiniones menos populares

Aamun piristyksenä luin Mielekäs miellekartta - blogista kirjoituksen epäsuosituista mielipiteistä. Minä olin pienenä (ja vielä vähän vanhempanakin) hyvin ujo ja niinsanottu "yes-man", joka oli kaikkien kanssa samaa mieltä (vaikken oikeasti aina ollutkaan). Ihan vain siksi, ettei kenellekään tulisi paha mieli. Kanarialla ihmiset sanovat mielipiteensä suoraan, koska kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja niistä voi keskustella ja vaikka väitellä (ei kinata). Kukaan ei ota loukkauksena tai hyökkäyksenä sitä, että toinen on eri mieltä jostain kuin itse. Siellä minäkin opin tuomaan oman mielipiteeni esiin. Tässä minun mielipiteitä, jotka eivät ehkä ole kaikkien mieleen, mutta eivät ole myöskään tarkoitettuja loukkaamaan ketään.

Me alegró la mañana el blog de Mielekäs miellekartta con su texto sobre opiniones menos populares. Yo de pequeña fui (e incluso todavía más vieja) muy tímida y un tipo de "yes-man" que es de acuerdo con todo el mundo (aunque en realidad siempre no lo fuera). Solo para zque nadie se ponga triste. En Canarias la gente dice lo que piensan porque todos tienen derecho a una opinión y siempre se puede conversar sobre diferentes opiniones. Nadie se ofende o toma como un ataque la opinión contraria de otra persona. Allí yo también aprendí a expresar mi opinión. Aquí algunas opiniones mías que quizás todas no las comparten pero tampoco son para ofenderle a nadie.

Kana ei ole lihaa. Eikä kala.
Pollo no es carne. Pescado tampoco.

Salmiakki on pahaa.
Salmiakki sabe mal.

Saunomisessa ei ole mitään miellyttävää.
No hay nada agradable en tomar la sauna.

Samaan paikkaan voi matkustaa lukuisia kertoja, jos se on kiva paikka.
Se puede viajar varias veces al mismo sitio si te gusta.

Ruokaillessa voi käyttää pelkkää haarukkaa.
Se puede comer con tenedor solo.

Sauvakävely on typerää. Ja jääkiekko. Se ei ole edes urheilua.
Caminata nórdica es estúpido. Y hcokey sobre hielo. Ni es un deporte.

Koirat ovat parempia kuin kissat. Kissat ovat pelottavia.
Los perros son mejores que los gatos. Los gatos dan miedo.

Suomalainen musiikki on kauheaa. Ainakin melkein kaikki.
La música finlandesa es horrible. Por lo menos casi todo.

Naiset ovat surkeita kuskeja.
Las mujeres no saben conducir.

Suomalainen kahvi on hirveää.
El café finlandés es asqueroso.

Seksikäs vaatetus on hyväksyttävää myös teini-iän jälkeen.
Se puede usar ropa sexy después de los dieciocho años.

Marimekon tuotteet ovat rumia.
Los productos de Marimekko son feos.

Punainen maito on parasta.
La leche entera es la mejor.

Yli 25 euroa maksavat vaatteet ovat liian kalliita.
Ropa que cuesta más de 25 euros es demasiado caro.

Crocsit pitäisi kieltää.
Deberían prohibir los Crocs.

Hameen kanssa ei käytetä leggingsejä. Eikä sandaalien kanssa sukkia.
No se usa leggins con las faldas. Ni calcetines con cholas.

Kilpisjärvellä olen käynyt varmaan 30 kertaa. - Creo que he ido unos 30 veces a Kilpisjärvi.

10 kommenttia:

 1. Tämähän oli hauska! Hyvin kyllä ymmärsin mielipiteesi lukiessani enste espanjan kielisen lauseen, mutta eipä olisi ollut niin helppo kääntää toisin päin!
  Aika jänniä mielipiteitä, huomaa jopa että olet enemmän espanjalainen kuin suomalainen.
  Samaa mieltä olen nimittäin vain kohdista:
  -Yli 25 euroa maksavat vaatteet ovat liian kalliita. (totta, halvemmallakin löytää kun tietää paikat -tai matkustaa pois Suomesta ostoksille heh)
  -Seksikäs vaatetus on hyväksyttävää myös teini-iän jälkeen.(tottakai...vaan napapaidan jättäisin jo pois. Minihametta käyttäisin mielelläni mutta olen vähän epävarma jaloistani -no värikkäiden tai paksujen sukkahousujen kanssa menee! Onhan niitä paljon seksikkäästi pukeutuvia vanhempia naisia maailmassa!
  -Samaan paikkaan voi matkustaa lukuisia kertoja, jos se on kiva paikka. (tottakai! Minä tykkään tietty Barcelonasta, Kaliforniasta ja Madeirasta. Saksakin on minulla "ikisuosikki". Itse asiassa on vaikeampi löytää paikkoja mihin ei mistään hinnasta enää matkustaisi, mutta niitäkin on)
  Muista olen enemmän tai vähemmän eri mieltä :D No kahvista en osaa sanoa mitään kun olen teenjuoja, mutta mieheni on kanssasi samaa mieltä siitäkin!
  Itse en syö "punaista lihaa" ja minua on pidetään usein kasvissyöjänä, mikä on mielestäni tosi hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli hauska postausaihe. Kun ei loukkaa ketään eikä vedä hernettä nenään toisen mielipiteestä.
   Mulla on ihan napapaidatkin käytössä ja joskus saan kesällä kaupungilla outoja katseita pukeutumiseni ja ammattini takia. Vapaalla pukeudun tietysti eri lailla kuin töissä. Ja minusta oli ihan normaalia katsella kanarialaisia ja lattarinaisia, jotka olivat keski-ikäisiä ja silti kulkivat (sopivan) seksikkäissä vaatteissa!

   Poista
 2. Kivaa, että toteutit postausidean näin nopeasti. :) Monien mielipiteidesi epäsuosio on taattua, koska niin monet suomalaiset asiat saavat niissä kyytiä (saunominen, salmiakki, kahvi, Marimekko, sauvakävely, jääkiekko ym.), eli olet onnistunut haasteen toteutuksessa erinomaisesti! :D

  Mukavaa, että olet saanut Kanarialta hyviä vaikutteita mielipiteiden ilmaisemiseen. Ei näistä tee yhtään mieli loukkaantua, vaikka kaikista ei samaa mieltä olekaan. Matkattaren lailla minuunkin upposi parhaiten mielipiteet liian kalliista vaatteista ja siitä, että upeisiin matkakohteisiin voi hyvin mennä uudestaankin.

  P.S. Hienoa, että pääsette Amsterdamiin! Minulle se paikka on tuntematon, joten sitä kivempi onkin sitten lukea paikasta täältä blogistasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postausidea oli vaan kerta kaikkiaan mainio! Sä veit jo oluen ja älykännyt, mutta jäi mullekin vielä mielipiteiden kohteita. ;)

   Mä olin ihan kauhuissani, kun äitini vaati saada ostaa mulle 100 euron vaellus-/ kävelykengät. Mutta se oli kuulema joululahja; minkäs teet. En väitä, ettei kengät olisi hyvät, mutta silti.

   Amsterdamin matkaa taitaa jo odottaa innolla yksi jos toinenkin... Paljon kivaa nähtävää onkin jo netistä löytynyt.

   Poista
 3. Mahtava postaus, koska tekee mieli väittää vastaan melkein joka asiassa :D. Tekee aina hyvää kuulla muiden mielipiteitä ja keskustella niistä. Se muistuttaa siitä, että ei ihmisten tarvitse olla kaikesta samaa mieltä, voidaan tulla toimeen vaikka ollaan eri mieltäkin. Tietysti joku aina jostain loukkaantuu, mutta niinhän sitä sanotaan että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee sinäkin!
   Makuasioistahan ei sovi kiistellä; vai kuin se meni...

   Poista
 4. Mukava postaus! :) Voin samaistua sinuun, minäkin olin varsinainen yes-yes-tyyppi ja edelleenkin ei:n sanominen ei tunnu hyvältä, mutta Espanjassa olen sen oppinut, kuten myös sen, että perusteluksi riittää "en halua" . :D

  Tuli vaan mieleen, että jos kana ei ole lihaa, tai kala, niin mitä ne? :O Vastaukseksi ei käy kana ja kala? :P :D Oon samaa mieltä kohdasta 4, 5, 10, 11, 12 (tai no, Marimekon vaatteet on rumia, mut sisustustuotteet ihania). :)

  Mukavaa viikonloppua, Menninkäinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postauksesta löytyi samoja ja eriävikin mielipiteitä. Ooh, harvassa on Marimekon vaatteiden karsastajat; nyt meitä on jo kaksi! Mut en mä kyllä voi sietää niitä isoja kukkasiakaan... :P

   Jaa mitä kala ja kana on? Hmmm... Kaupoissakin lukee niissä opastekylteissä "liha" ja "kana", joten ei kana niidenkään mukaan ole lihaa. Luulen, että jos mansikka on epähedelmä, niin kala ja kana on varmaan "epälihaa"... :D

   Hyvää viikonloppua sinnekin!

   Poista
 5. Ihan superhauska postaus :D Joistain jutuista oon niin samaa mieltä, mutta sauvakävely ja jääkiekko jäi askarruttamaan.. :D ainoa urheilu, mitä seuraan telkkarista ja sauvatkin löytyy kenkähyllyltä :D Mutta moni mielipide oli juurikin sellainen, mitä itsekin olen sanonut ja saanut kuulla, että "miten voit ajatella noin" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... Jään siis odottelemaan "vastauspostausta"...?

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!