torstai 5. tammikuuta 2017

Ajatuksia matkailusta - Pensamientos sobre viajar

1. Milloin matkustit ensimmäisen kerran Suomen rajojen ulkopuolelle?
- Matkustelimme paljon Lapissa, kun olin pieni. Ensimmäinen kerta ulkomailla on ollut jollain Kilpisjärven reissulla Norja tai Ruotsi. Norjasta haettiin aina suklaata ja Ruotsista voita.

1. ¿Cuándo viajaste por primera vez al extranjero?
-Cuando era pequeña viajamos mucho a Laponia. Mi primera vez al extranjero ha sido en algún viaje a Kilpisjärvi o a Suecia o a Noruega. De Noruega buscamos siempre chocolate y mantequilla de Suecia.


2. Paras matkamuisto lapsuudestasi?
-Lapin matkat oli vuoden kohokohtia. Toki myös ensimmäinen kerta lentokoneessa 10-vuotiaana ensimmäisellä matkalla Gran Canarialle.

2. ¿La mejor memoria de los viajes en tu niñez?
-Los viajes a Laponia fueron el momento más esperado del año. Por supuesto también la primera vez en el avión con 10 años en camino a Gran Canaria por primera vez.

3. Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?
-Norjan vuonot viime kesänä. Maisemat oli "livenä" niin paljon huikeammat kuin netistä katsellessa ja tuntui, että joka mutkan takana oli jotain uutta upeaa nähtävää. Samoin samalla reissulla koettu olympiakelkka-ajelu Lillehammerissa. 
Nostaisin listalle myös Barcelonan reissun jalkapallo-ottelun Nou Campilla. Sittenkin vaikka Las Palmas hävisikin ottelun. Tunnelma stadionilla oli mahtava. 

3. ¿La experiencia viajera más inolvidable?
-Los fiordos de Noruega el verano pasado. Los paisajes fueron mucho más impresionantes "en vivo" que al verlos por internet. Parecía que había algo bonito para ver detrás de cada esquina. También la carrera en trineo olímpico en Lillehammer en el mismo viaje.
Quisiera añadir en la lista también el partido de fútbol en Nou Camp en nuestro viaje a Barcelona. Aún así que Las Palmas perdió. Es que el ambiente en el estadio era algo muy grande.4. Kohde, jossa olet käynyt ja johon haluasit uudelleen?
-Voisin mennä uudelleen kaikkialle, missä olen käynyt. Lappiin Suomessa ja kotiin Gran Canarialle palaisin kovin mielelläni.

4. ¿Una destinación donde has ido y donde quisieras volver?
-Podria volver a todos los sitios donde he ido. En Finlandia a Laponia y a casa a Gran Canaria me encantaría volver.

5. Mitä kieliä osaat puhua?
-Suomen lisäksi espanja, englanti, ruotsi, norja, ranska.

5. ¿Qué idiomas hablas?
-Aparte del finlandés hablo español, inglés, sueco, noruego y francés.

6. Millaisia matkoja olet tehnyt jo kuluneen vuoden aikana?
-Tämän vuoden aikana ei paljon ole ehtinyt, mutta jos vuoden 2016 saa ottaa mukaan laskuihin, niin hiihtolomalla oltiin Kanarialla ja kesällä tehtiin Ruotsi-Norja automatka. Toki myös pieniä retkiä Suomessa.

6. ¿Dónde has viajado durante este año?
-Pues durante este año no he ido todavía a muchos sitios pero si puedo incluir el año 2016, fuimos a Canarias en las vacaciones de primavera y en verano hicimos un vaije en coche a Suecia y Noruega. Por supuesto también hicimos pequeñas vueltas en Finlandia.
7. Entä millaisia matkasuunnitelmia on loppuvuodeksi?
-Tälle vuodelle ainoa varma reissu toistaiseksi on huhtikuun Amsterdamin matka valvontaluokkani kanssa. Hiihtolomalle suunniteltiin Lapin hiihtoreissua, mutta silloin emme pääsekään lähtemään. Vara(vaan ei varma)suunnitelma on pääsiäisenä. Kanarianmatkastakin on puhuttu, vaan se on vielä kysymysmerkki. Haluaisin myös tehdä pieniä päiväretkiä geokätköjen perässä; oma kaupunki kun alkaa uhkaavasti tyhjentyä...

7. ¿Y qué planes de viajes tienes para el resto del año?
-De momento el único viaje confirmado para este año es en abril a Amsterdam con mi clase tutor. Para las vacaciones de primavera planeamos ir a Laponia a esquiar pero resulta que entonces no podrémos ir. El plan B nada seguro es irnos en Semana Santa. También hemos hablado ir a Canarias pero tampoco es nada seguro. Y quisiera hacer pequeñas vueltas a sitios cercanos para buscar los geocaches ya que nuestra ciudad poco a poco se está vaciando...

8. Kamalin matkakohde, jossa olet vieraillut?
-Kouvola. Anteeksi kouvolalaiset. Mutta ei siellä oikein ollut mitään...

8. ¿La peor destinación donde has ido?
-Kouvola. Lo siento gente de Kouvola. Pero es que allí no hay nada...

9. Luetko matkaoppaita ennen matkaa?
-Kyllä, etenkin jos olen menossa aivan uuteen paikkaan. Blogeista ja netistä etsiskelen tietoa, olenpa joskus lainannut kirjastosta reissuun mukaan ihan perinteisen matkaoppaankin.

9 ¿Lees guías turísticas antes del viaje?
-Sí especialmente si voy a un sitio nuevo. Busco información en los blogs y en internet pero también he buscado guías tradicionales de la biblioteca para llevar al viaje.


10. Mitä mieltä olet yksin matkustamisesta?
-Olen matkustanut kaksi kertaa Kanarialle yksin nuorempana ja se oli ihan ok. Sai mennä omien aikataulujen ja mieltymysten mukaan. Tosin perillä oli sukulaisia ja ystäviä, niin en sillä lailla ollut ihan yksin kuitenkaan. Enää en haluaisi matkustaa yksin, enkä edes seurassa, jos ei mies ole mukana. Minua ahdistaa jo huhtikuun Hollannin reissu, kun mies ei olekaan mukana, vaikka matkaseura onkin huippua. Mutta ei musta olis millekään "tyttöjen reissuille", mitä näkee paljon kaverien harrastavan.

10. ¿Qué opinas sobre viajar solo?
-He viajado dos veces sola a Canarias cuando era más jóven y estaba bien. Pude ir según mis horarios y gustos. Eso sí, allí tengo familia y amigos o sea tampoco fue todo sola. Ya no quisiera viajar sola ni acompañada si no va mi esposo también. Ya me da angustia el viaje a Holanda de abril ya que mi esposo no estará conmigo aunque voy a viajar muy bien acompañada. Pero yo no podría ir en estos "viajes de chicas" que veo que mis amigas hacen a menudo.

11. Kuvaile kolmella sanalla millainen matkailija olet.
-Haaveileva, suunnitteleva, nautiskeleva.

11. Descríbete como viajero en tres palabras.
-Soñadora, planeadora, hedonista.


16 kommenttia:

 1. Aah, aivan ihana tuo eka kuva, en kestä :D. Ootte niin söpiksiä molemmat. <3

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva lukea sun matkailuhistoriasta ja ajatuksista. Tähän voisi melkein tarttua itsekin joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli ihan kiva tehdä, roikkunut luonnoksissa jo pitkän aikaa. En muista kenen blogista joskus bongasin.

   Poista
 3. Kylläpä huvittivat nuo Norjan ja Ruotsin suklaan- ja voinhakureissut! :D Kiva kirjoitus muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ennenvanhaan tarkan markan aikaa. Nykyään säästetään hakemalla janonsammuttajat Tallinnasta. Mutta onhan se huvittavaa. :)

   Poista
 4. Ihania reissumuistoja! :) Mie oon samanlainen, en näe itseäni missään tyttöjenreissulla, vaan kyllä se mies on oltava mukana. Toivottavasti nyt ensi kesänä päästään sinne Tanskaan, se olisi meidän eka ulkomaanreissu Ruotsia ja Viroa lukuunottamatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessakin kun reissattiin aina oli koko perhe mukana. Ei tehnyt edes vanhemmat kahdenkeskisiä reissuja ilman meitä lapsia. Nytkin, kun miehen kanssa jonnekin lähdetään, niin jos ei mennä lentäen, mukana on käytännössä aina koirat ja meidän äiti. Joskus mahdollisuuksien mukaan mukaan tarttuu myös pikkuveli avovaimoineen.

   Sormet ristiin, että teidän Tanskan matka toteutuisi!

   Poista
 5. Ihana tämä haaste! Ensi matkalle voiskin lainata jonkun oppaan kirjastosta - niitä on kiva lukee paikan päällä, jos ei oikein tiedä mitä haluaa nähdä eikä ole nettiyhteyttä käytettävissä.

  Musta tällä hetkellä yksin matkustaminen on huippua, mutta siinä on se huono puoli, että panikoidun aikataulujen yms juttujen kanssa yksin. Viimeksi luulin ihan tosissani, että passi oli hävinnyt kun boarding oli menossa, kaivoin koko matkalaukun läpi kunnes muistin että sehän roikkuu mun vyölaukussa turvassa... Olisi ehkä kaivannut jotain kaveria muistuttamaan tarkistamaan taskut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä pointti, matkaseuralainen voi olla aina mukana rauhoittelemassa / panikoimassa.

   Vaikka matkaopaskirjoissa onkin jo monesti vanhaakin tietoa (pääsyliput / aukioloajat), on niissä kuitenkin tosi hyvin parhaat nähtävyydet, shoppailupaikat, ravintolat jne. samassa paketissa. Ei tarvitse etsiä netin eri sivustoilta ja miettiä millähän hakusanalla ne parhaat puistot löytyy.

   Poista
 6. Oi, ihana postaus! <3 Norjaan minäkin haluan vielä joskus ja Matti niin kovasti aina Barcelonan reissujensa jälkeen kehuu futispelejä, että kai minunkin on sinne vielä joskus suunnattava. Barcelonassa olen käynyt, mutta peli jäi silloin näkemättä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sainpas sen vihdoin luonnoksista valmiiksi asti...

   Norjaa suosittelen ehdottomasti. Oslo on helppo, nopea ja edullinen (matkat) kohde. Tottakai vuonot ovat sitten aivan oma maailmansa. Pohjois-Norja on taas maisemiltaan omanlaisensa.

   Jalkapalloakin suosittelen. Me on oltu Las Palmasissa katsomassa kolme kotipeliä ja kerran tosiaan Barcelonassa katsomassa Las Palmasia vieraskentällä. Ukko kielsi paljastamasta, että ollaan vierasjoukkueen kannattajia, joten vieressä istuneen ukon ihmetykseksi kiljuin koko pelin suomeksi: "Hyvä keltainen ukkeli, puusilmä tuomari, selvä paitsio!!" :D

   Poista
 7. Ihana postaus ja mahtavat kuvat! :) Täytyy kyllä nostaa hattua tuolle siun kielitaidolle. Itse puhun vain suomea, espanjaa ja englantia. Olen opiskellut myös ruotsia, ranskaa, saksaa, venäjää ja viroa, mutta en osaisi noita käyttää -paitsi ehkä viroa, kun se muistuttaa niin paljon suomea.
  Matkustaminen on kyllä niin ihanaa! :) Toivottavasti tulette pian uudestaan Espanjaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On sullakin hieno kielipaletti; pienikin sana sinne - toinen tänne auttaa varmasti eteenpäin. Minä en ole opiskellut viroa, mutta tilasin kerran Tallinnan reissulla ruokani viroksi. (katsoin annoksen numeron ja käänsin vironkielisen sivun ruokalistalta esiin ja luin) Tarjoilijatyttöä nauratti ja hymyilytti ja sain sitä mitä halusin plus erittäin hyvää palvelua!
   Olisipa ihana lähteä täältä tammikuun pimeydestä sinne Espanjaan... <3

   Poista
 8. Ihana kuva tuo sinusta pikkutyttönä -ihan saman näköinen kuin nykyäänkin :D Kiva postaus muutenkin, vois joskus harkita itsekin tälläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puolet likan mitasta jalkoja... :D

   Olisi kiva kuulla sinunkin matkailuajatuksia, nappaa ihmeessä koppi!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!