sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Blogiystäväkirja - Libro de amigos blogueros

Emma heitti blogiystäväkirja-haasteella jo kesäkuun puolivälissä ja olen halunnut siitä asti sen toteuttaa. Vaan kun opinnot pitää saada pakettiin heinäkuun loppuun, niin kirjoittaminen on edennyt hieman hitaasti. Tänään laitoin sunnuntain kunniaksi opinnot syrjään aiemmin ja kirjoitin loppuun tämän tekstin, joten olkaapa hyvät!

Emma me retó a contestar a las preguntas del libro de amigos blogueros ya a mediados de junio y desde entonces he querido escribir este post. Pero al mismo tiempo tengo que terminar mis estudios para el fin de julio y por eso el proyecto ha avanzado lento. Hoy ya que es domingo dejé los estudios al lado más temprano y terminé con este texto. ¡Aquí lo tienen!

Bloggaajan nimi: Menninkäinen
El nombre de la bloguera: Lagartera

Blogin nimi: Päivänsäteen menninkäinen
El nombre del blog: Lagarto de un lagartero


Ikä / blogin ikä: 36 ja blogin ikä piti ihan tarkistaa - 5 vuotta tulee blogille ikää joulukuun lopussa.
Edad / La edad del blog: 36 y la edad del blog tuve que comprobar - tendrá 5 a finales de diciembre.

Aikaisemmat blogit: Ei ole
Los blogs anteriores: No tengo

Miksi aloitit bloggaamisen? : Monen syyn summana. Ystävillä oli blogeja, eräällä ystävällä ei ole Facea, joten näin hän saisi tuoreimmat kuulumisemme ja halusin kertoa millaista on elämä kahden kulttuurin perheessä.
¿Por qué empezaste a escribir un blog? : Fue un suma de varios factores. Mis amigas tenían blogs, una amiga no está en el Facebook y así ella también podría saber qué pasa en nuestra vda y quería contar cómo es la vida en una familia de dos culturas.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? : Matkoista ja pienistä reissuista mitä olemme tehneet. Kauniista paikoista joita haluan suositella lukijoillekin.
¿Sobre qué temas te gusta escribir? : De viajes y pequeñas vuelta que hemos hecho. Sitios bonitos que quiero recomendar a los lectores también.


Mistä aiheista et postaa mielelläsi? : En kirjoita niistä aiheista. Sellaisia olisi politiikka tai liian henkilökohtaiset asiat. Tai arkipäiväiset ei-niin-tärkeät asiat.
¿Sobre qué temas no te gusta escribir? : No esribo sobre esos temas. Serían política o cosas muy personales. O cosas cotidianas de muy poca importancia. 

Blogistani tulee isona: Toivottavasti ulkosuomalaisen blogi.
De mayor mi blog será: Espero que un blog de una finlandesa que vive en el extranjero.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? : En kirjoita ihan pienistä asioista, vaikka tiedän blogeja, joissa niistäkin saadaan kivoja tekstejä. Olen tarkka kirjoitusasusta ja kieliopista; "ompa ja kumpa" ja muut "kielioppi virheet" ärsyttävät suunnattomasti. En väitä olevani täydellinen, mutta pyrin tarkkuuteen. Valokuvissa on vielä parannettavaa, sitä haluaisin oppia lisää.

¿Qué de crítico eres hacia tu blog?: No escribo sobre cosas muy pequeñas aunque sé blogs donde lo saben hacer bien. El lenguaje y la gramática son importantes; "vamos haber" y otros fayos de escritura me molestan muchísimo. No digo que sea perfecta pero intento mi mejor. Quisiera mejorar mis fotos y aprender más de fotografía.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? : Tällä hetkellä opiskelua ja opiskelua. Kuun loppuun pitää olla opinnot tehty ja alussa olin "hieman" laiska, joten nyt on rehkittävä. Muutoin ihan vaan tavallista ope-tarjoilija-koiralapsi-perheen elämää.
¿Qué pasa entre bastidores de tu blog? : De momento estudios y más estudios. Para el fin de este mes tengo tener los cursos hecho y como al principio fui "un poco" gandula ahora tengo que currar. Por el resto, una vida normal de una familia profe-camarero-niños perrunos.


Blogin kautta olen saavuttanut: Näkyvyyttä Lappilainen-lehdessä; mikäs sen mukavampaa Lappi-hullulle!
Gracias a blog he conseguido: Visibilidad en el periódico Lappilainen; ¡un sueño para una fan de Laponia!

Blogisalaisuutesi: Oikea nimeni, vaikkei sitäkään varmaan mahdotonta olisi selvittää.
Mi secreto bloguero: Mi nombre verdadero aunque tampoco sea imposible averiguarlo.

Suosikkisovellukseni: Mä en loppupelissä tiedä mikä on sovellus ja mikä ei, kun meillä ei ole älykännykkää, mut jos Facebook on sovellus, niin se ja geocaching tabletilla.
Mis aplicaciones favoritas: Al fin y al cabo no sé cuáles son aplicaciones y cuáles no y aque no tenemos un smartphone pero elijo Facebook si es una aplicación y en el tablet geocaching.

Lempibloggaajasi: Oi teitä on monta... Heidin, Johannan ja Katjan matkassa pääsee ihanille nojatuolimatkoille ja Hehkuvaisen, Mielekkään miellekartan ja Emman teräviä pohdintoja ja havaintoja eri aiheista on mukava lukea.
Tu bloguero favorito: Ay que son muchas...Heidi, Johanna y Katja te llevan a dar una vuelta del mundo y Hehkuvainen, Mielekäs miellekartta y Emma tienen pensamientos agudos sobre diferentes temas.

Mikä erottaa blogisi muista? : Että se on juuri minun blogi. Ja että kirjoitan suomeksi ja espanjaksi.
¿Qué separa tu blog de los demás? : Que es mi blog. Y que escribo en finlandés y en español.

Paras blogimuistoni: Tähänkin on sanottava Lappilaiseen pääsy. Jos siis mietitään suoranaisesti blogiin liittyviä muistoa.
Mi mejor recuerdo bloguera: Aquí tengo poner también el artículo en Lappilainen. Eso si pensamos en recuerdos que tienen que ver directamente con el blog.

Kenet haastan mukaan? : Heitän pallon teille lukijat, haasta itsesi mukaan vastaamaan tähän ystäväkirjaan!
¿A quién le pasas este reto? : ¡Les reto mis lectores a contestar a las preguntas de este libro de amigos!


10 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Mitä opiskelet tällä hetkellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjan aineopintoja, jotta saisin espanjan pätevyyden. Opiskeluaikanani kun tarjolla oli vain perusopinnot. Nyt alkoi reksi painostamaan, että "Ne vois tehdä...", niin olis siitäkin pätevyys ihan paperilla. :D

   Poista
 2. Ihanaa, että teit tän! :) Ja totisesti, siun blogissa on kyllä kieliasu kunnossa ja se on yksi suuri syy, miksi sitä on niin kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mua saa korjata, jos huomaa virheitä. En ole niitä, jotka ottaa nokkiinsa; ei sitä koskaan opi, jos ei kukaan korjaa.

   Poista
 3. Tätä oli mukava lukea! Aina sitä oppii jotain uutta. :) Ps. Taidan ottaa kopin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukaisinpa jo sinunkin vastineen. Kiva postaus sullakin.

   Poista
 4. Kiitos, on kunnia päästä lempibloggaajiesi joukkoon! <3 Olen pitänyt kunnolla blogitaukoa, mutta aina heti kun palailen blogin pariin, tulen hyvin pian kurkkaamaan, mitä sulle kuuluu. :) Sinäkin siis todella olet minun lempibloggaajiani. <3

  Olipa kiva lukea, että toivoisit teidän joskus vielä asuvan ulkomailla. Varmasti olet kirjoitellut jotain sen tapaista aiemminkin, mutta silti tunnutte niin juurtuneilta Suomeen, että tuntuu hauskalta kuvitella sinun bloggaavan jatkossa lähes yksinomaan Kanarialta. :)

  Kovasti onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä ja kiitos!

   Huomenna perjantaina viimeinen tentti. Sitten olis homma kasassa.

   Poista
 5. Voi miten sydäntä lämmittävää oli löytää oma nimi tuolta suosikkibloggaajaosastolta! Kaunis ja nöyrä kiitos kunniasta! <3

  Näitä on mielenkiintoista lukea, mutta minulla on niin paljon juttuja reissuista ja retkistä kirjoittamatta (ja kuvia pursuileva kovalevy) että nämä jäävät aina tekemättä.

  Ihanaa elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Ihailen, miten joku saa niin hersyvää tekstiä aikaan silti jaarittelematta turhia. Ainakin tällainen jokseenkin vilkkaalla mielikuvituksella varustettu lähtee aina uudelle matkalle - tuntuu, että oikeasti eikä missään nojatuolissa - kun lukee sun juttuja.

   En halunnut haastaa ketään tekemään tätä, jos ei tunnu omalta tai on paljon muita juttuja jo jemmassa.

   Ihanaa elokuuta sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!