torstai 16. huhtikuuta 2020

Neulottu tunika - Tunica tejida

Sain jo jonkin aikaa sitten työkaveriltani 5 kerää Novitan vihreää Huurre-lankaa. Huurre on kevyt mohairsekoitelanka, jonka värit vaihtelevat liukuvasti tummanvihreästä valkoiseen. Löysin vanhasta Novita-lehdestä ohjeen tunikaan, jossa on helmassa sivuhalkio. Ohje on eri langalle, mutta laskin ohjeen silmukkamäärät uusiksi Huurteelle sopiviksi.

Ya hace tiempo mi compañera de trabajo me regaló 5 ovillos de lana verde Huurre de Novita. Es una lana lígera mezcla de mohair y los colores cambian gradualmente de verde oscuro a blanco. Encontré un patrón para tunica con apertura lateral en una vieja revista de Novita. Es para otro tipo de lana pero calculé los puntos aptos para Huurre.Tunika on joustinneuletta ja tehty pyöröpuikoilla, joten se valmistui nopeasti. Halusin tunikasta vartalonmyötäisen ja onnistuinkin siinä. Mutta hieman liian hyvin... Helma nimittäin levisi rumasti halkion kohdalta, kun joustinneule veti etu- ja takakappaleita poispäin toisistaan.

La tunica es de punto elástico y hecha con agujas circulares y por eso era rápida de hacer. La quería ajustada y lo conseguí. Pero un pizco demasiado bien... Es que el dobladillo de la tunica se abrió de manera fea en la apertura porque el punto elástico jaló las partes de delante y detrás a direcciones contrarias.Käytin tunikaa pari kertaa ja nyin halkiota jatkuvasti. Oli tunnustettava, että tunika ei toiminut. Lankaa oli onneksi vielä jäljellä, joten virkkasin halkioon levenevän simpukkakuvion ja johan toimii!

Usé la tunica un par de veces y estaba jalando por la apertura todo el rato. Tuve que rendir y admitir que no funciona la tunica. Por suerte me quedaba lana y tejí a ganchillo en la apertura un patrón con punto arco que se amplia hacia abajo y ¡ya funciona!


8 kommenttia:

 1. Keksitpäs näppärän keinon korjata harmituksen! Mulle ei olisi tullut mieleenkään moinen (ja laiskakin olen :-D). Itse asiassa mulla oli tuota samaa lankaan, kun sitä sai kerran Novitan alennusmyynnistä edullisesti. Mun piti tehdä siitä huivi, mutta jostain syystä en oikein tykännytkään langasta, ja kerät menivät kierrätykseen. Mutta sait siitä kyllä tosi kivan tunikan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein muistan, osti työkaveri tuon langan juurikin sieltä Novitan "alelaarista", houkutteli muakin ostamaan, mut se sit jäi. Hänkään ei sit keksinyt langasta mitään, niin antoi ne mulle!

   Mulla on tulossa neuletakki samantyyppisestä mutta ruskeasta langasta. Saas nähdä koska saan sen valmiiks, siinäkin tuli mutkia matkaan. Mut heti tulee blogiin kun valmistuu!

   Poista
 2. Tosi kaunis tunika! Tykkään! Ja hyvin oivallettu, miten tehdä siitä mukavampi ja korjata se. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään, kun sitä hihattomana voi pitää joko talvisaikaan pitkähihaisen aluspaidan kanssa tai lämpimämpinä aikoina ilman alusapaitaa.

   Poista
 3. Jo on pukeva vaate, hyvältä näyttää ja todella sopii sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!