keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Ihan pihalla - Paraíso veraniego

Kukkapilli oli niin ihanasti esitellyt kesäisen terassinsa, että ajattelinpa minäkin viedä teidät kierrokselle meidän kesäolohuoneeseen. Aloitetaan kuitenkin etuovelta, jossa kotia vartioi paitsi kaksi tonttumiestä, myös Kanarian kotikuntamme tunnuseläin eli sisilisko.

Kukkapilli había presentado su terraza veraniega en su blog y pensaba que podría hacer lo mismo. Empezamos nuestra vuelta del patio delantero donde tenemos de guardias dos nomitos y un lagarto lo cual es el símbolo de nuestro ayuntamiento en Canarias.


Etupihan laatikossa oli viime vuonna mustia kukkia kahta sorttia (älkää kysykö nimiä), mutta hovipuutarhuri ei suostunut tänä kesänä moiseen hullutukseen, vaan vaati väriä. Laatikko loistaa siis pinkki-valkoisena tänä kesänä. Amppeleissa on viime kesästä talvehtineet pelargonit ja muratti sekä orvokkeja.

El año pasado había dos tipos de flores negras (no pregunten cuáles) delante de la casa pero este año mi jardinera oficial insistió algo con colores más alegres. Este verano flores rosas y blancas dan la bienvenida a nuestra casa. En la maceta colgante tenemos geranios e hiedra del verano pasado y también violetas.
Takapihalla loistaa tummanpunaisena alppiruusu ja ulkoilemaan on myös keittiön ikkunalta päässyt jo jokseenkin järkyn kokoinen kiinanruusu, jonka täti on ostanut kolme tai neljä vuotta sitten. Myös huonekuusi Kusti kävi noin viikon verran ulkoilemassa, mutta ei tykännytkään olostaan überaurinkoisella patiollamme, joten toin sen takaisin sisälle.

En el patio trasero luce con sus flores de rosa oscura el rododendro e hibisco que pasa los inviernos en la cocina. Lo regaló mi tía hace tres o cuatro años y ha crecido bastante. También mi abeto Kusti salió durante una semana pero no le gustaba el patio supersoleado y por eso lo llevé de vuelta pa' dentro.Kasvihuoneessa - toistaiseksi vielä sen sisällä - kasvaa taas kovaa vauhtia mun viiniköynnökset. Viime kesänä satoa saatiin jo todella hyvin ja syötävää oli urakaksi asti ottaen huomioon, että olen ainoa meillä, joka syö viinirypäleitä. Nytkin kasvihuoneeseen kurkistellessa näkyy jo pienenpieniä rypäleenalkuja siellä täällä.

En el invernadero - de momento por dentro - están viviendo mis vides. El verano pasado ya diero bien de fruta considerando que soy la única en nuestra familia que come uvas. Ya se puede ver pequeñitas uvas en el invernadero y me da que ¡voy a comer uvas este otoño también!


Kasvihuoneenvaltaaja viime kesänä - El verano pasado la vid comió el invernadero


Hyötykasviosastolle valikoitui tänäkin vuonna tutut kirsikkatomaatti ja persilja. Niiden lisäksi penkissä avomaankurkkua, joka viime kesänä antoi todella hyvin satoa sekä uutena viinisuolaheinä, joka on kiva lisä salaatissa.

En mi pequeño huertito tengo tomates cherry y perejil igual que años anteriores. El año pasado salió bien el pepino y lo tengo ahora también y la novedad es la vinagrera que se puede utilizar por ejemplo en ensaladas.Koska takapihalle paistaa kesällä aurinko noin aamukymmenestä iltapäiväviiteen, niin täytyyhän siellä löhöilypaikkakin olla. Piha on tuulelta hyvin suojassa ja auringossa nillittelykauden voi usein aloittaa jo huhtikuun lopulla. Takapihalla on sohva ja ja kaksi rahia, jotka voi yhdistää isoksi löhöilysaarekkeeksi tai pitää erillisinä istuimina. Ja vaikka aurinko ja lämpö kivaa onkin, niin kesällä jonkinlainen varjo on tarpeen ja kokonsa puolesta meille paras oli puoliympyrän muotoinen varjo.

Y por tener sol desde las diez de la mañana hasta las cinco de la tarde hay que haber un sitio para tumbarse y disfrutar del sol. No hay nada de viento en el patio y por eso ya se puede estrenar la terraza a finales de abril. Hay un sofá y dos sillas junto a la mesa y se los puede juntar para tener un zona grande para echarse o tenerlos separado. Y lo mucho que nos gusta el sol y el calor en verano hay que haber algun tipo de sombrilla para protegerse. Lo mejor por su tamaño para nuestro patio era uno de forma de semicírculo.4 kommenttia:

 1. Voi vitsi, just eilen tuli mieleen se, kun mietit pihapostauksen tekemistä, ja aattelin, että eipä ole vielä näkynyt. :-) No nyt näkyi!

  Teillä on kyllä tosi ihana piha, ja niin ihanasti kasvejakin – ja kaiken lisäksi vielä tosi elinvoimaisen näköisiä! Ihana juttu, että teillä kasvaa muitakin kuin vain koristekasveja. Oman pihan satoa on niin kiva popsia. :-) Meiltä jo kuoli se tupsulaventeli, ihan niin kuin olin arvellutkin. Kohta kuolevat varmaan loputkin kasvit, sillä pukkaa vähän pidempää matkaa (jos koronatestit tulee takaisin negatiivisina), ja meidän parveke on ihan kaamean paahtava.

  Tuo sisilisko on muuten tosi hieno ja ideana ihan mahtava! Oletko itse tehnyt sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä kesällä tätä aikaa (mies sanoo, että sulla on ihan liikaa aikaa, kun alan puuhailla kaikenlaista enemmän ja vähemmän järkevää...) niin ehtii kirjoitella muutakin kuin viikon kuva - postauksia.
   Sisilisko on askarreltu äidin kanssa. Sen paikalla oli karmea ruusunräyskä ja saniainen, kun muutettiin tähän. Revittiin ne veks ja tilalle koristekivistä lisko. Sille on tulossa "kaveri" vielä, kun saadaan joku päivä äidin kanssa aikaiseksi. Tästä(kään) ei mies vielä tiedä mitään... :'D

   Poista
 2. Komeaksi on taas piha laitettu, ihana kesäparatiisi. :) <3 Vielä tälle vuodelle en saanut aikaiseksi sitä viinirypäleen hankintaa, ehkä sitten jo ensi kesäksi...? Oispa nimittäin mahtavaa saada rypäleitä omasta pihasta, jotenkin tosi eksoottisen kuuloista. Toivon teille satoisaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se vähän erinäköiseksi muotoutunut kuin silloin kun tänne muutettiin. Rypäleen voi hankkia loppukesästäkin ja istuttaa jo silloin. Mä hankin meidän tokan loppukesästä ja se antoi rypäleitä jo seuraavana kesänä. Zilgaa on meidän molemmat otukset.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!