keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Menipäs kuin Strömsössä! - Suéter Strömsö

Keväällä joku puhui töissä Strömsö-villapaidasta, jota kuulemma "kaikki tekee". Pitihän se heti etsiä netistä, että mistä on kyse ja löysinkin ohjeen Strömsö-ohjelman ensimmäiseen villapaitaohjeeseen, jossa kuvioneuleen inspiraationa on ollut Strömsön kuistin kuviointi.

En primavera alguien en el trabajo hablaba de un suéter Strömsö que ahora "todos están haciendo". Pues yo me metí en google y busqué qué es. Resulta que es el primer patrón para suéter del programa Strömsö que tiene de inspiración los dibujos del porche de Strömsö.

Olen kauan halunnut taas tehdä jotain kirjoneuletta ja tämä yhdisti ideani islantilaispaidasta ja kirjoneuleesta. Väreiksi valitsin keltaisen ja liukuvärjätyn lila-pinkin osaamatta sen kummemmin visualisoida lopputulosta. Lopulta värit kävivätkin mielestäni paremmin kuin hyvin yhteen!

Hace tiempo que he querido volver a tejer algo con varios colores y esto combinaba mi idea sobre un suéter islandés y colores. Elegí amarillo como color base y lila-rosa para el dibujo sin saber imaginar como quedarían juntos. ¡El resultado final quedó mejor que bien!

Langat eivät olleet ohjeen mukaisia eivätkä edes keskenään täysin samanvahvuisia, mutta otin riskin ja lähdin tekemään kiltisti ohjeen mukaan. Edellisistä viisastuneena valitsin kuitenkin kooksi S-koon, vaikka olenkin M-kokoinen. Lankoina siis keltainen Novitan Florica ja kuviovärinä Novitan Rulla.

La lana no era la misma que en las instrucciones ni de mismo grosor pero arriesgué y empecé a tejer según las instrucciones. Eso sí, después de haber hecho un par de suéters demasiado grandes, elegí el tamaño S en vez de M que suelo ser. Las lanas que tenía fueron Novita Florica (amarillo) y Novita Rulla (lila-rosa).

Hauska yhteensattuma projektissa oli, että toistemme neulomuksista tietämättä olimme parhaan ystäväni kanssa alkaneet molemmat neuloa samaa Strömsö-villapaitaa. Värit sentään eri. 

Una coincidencia interesante era que sin saber de una y otra yo y mi mejor amiga habíamos empezado a tejer el mismo suéter. Eso sí, con colores diferentes.

Paita ja sen onnistuminen melkeinpä täydellisesti innosti palaamaan kirjoneuleiden pariin. Mielessäni alkoi jo muhia ajatus uudesta villapaidasta, joka olisi muuten samalla ohjeella, mutta eri väreillä ja kaarrokkeen kuviolla. Nyt kun on noita lankoja ja värejäkin mistä valita!

El suéter y lo bien que quedó me inspiró a volver a tejer en colores. Ya empecé a tener ideas sobre un suéter nuevo con las mismas instrucciones pero con otros colores y otro dibujo. ¡Ahora que tengo lana y colores donde elegir!4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, liukuvärjätty lanka toimii tosi kivasti tuossa kuviossa. :) Minua jäi vähän kaivelemaan se etten saanut sitä Strömsö-kuviota toimimaan. Vika ei liene kuviossa vaan neulojassa... en ole mikään kirjoneuletaituri. Mutta käyttökelpoinen villis tuli silti, ja se lienee tärkeintä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kuvio taisi olla paidassa ainut, jonka osasin vähän hahmotella mielessäni ja siitä tuli tosiaan kiva.
   Mullekin tuli ekalla tai tokalla kirjoneulekierroksella virhe kuvioon, mutta se tuli onneksi kainalon kohdalle, sillä huomattuani sen en jaksanut enää purkaa ja korjata. Eikä se näy, jos ei ala etsiä ja onpahan ainutkertainen siltäkin osin! :D

   Hieno sunkin paidasta tuli, käyttökelpoisuus tosiaan ehkä juuri tietynlaista kuviointia tärkeämpi. Naureskeltiin, että kesällä väännetään villapaitoja, mutta mä olen parina iltana laittanut tän päälle koiria viedessä, kun on ollut vilakampaa.

   Nyt puikoilla on jo uusi paita, tähänkin on tavallaan ohje, mutta nyt riskeeraan vähän ja yhdistän Strömsön ohjetta ja tätä uutta. Lanka ei tietenkään taaskaan ohjeen mukaista, jotta jännitys säilyis!

   Poista
 2. Keltainen ja lila-pinkki eivät kyllä kuulosta ihan heti ensi kuulemalta sellaisilta väreiltä, joita tulisi mieleen yhdistää, mutta hittolainen, kun paidasta tulikin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sitähän mä pelkäsin, kun ei aivot sano yhtään miltä lopputulos näyttää. Onneksi kaarrokkeeseen päästyäni alkoi näyttää ihan kivalta!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!