lauantai 18. syyskuuta 2021

Foto 37/52

 


Lenkkeiltiin katsomaan lauantai-illan liikennettä motarilla. Sillan yli on kuljettu usein, mutta tänään mentiin sinne polkua, jota ei oltu aiemmin tiedetty olevan olemassakaan. Kivaa löytää uusia paikkoja ja reittejä ihan lähimetsistäkin!

Caminamos a un puente a ver el tráfico de tarde de sábado en la autopista. Hemos cruzado este puente varias veces pero hoy caminamos allí por senderos que antes ni sabíamos que existían. ¡Me gusta encontrar sitios y senderos nuevos cerca de la casa!

Perjantaina äitini oli päättänyt siivota talomme lattiasta kattoon. Puuhattiin sitten porukalla 4 tuntia töiden jälkeen. Ei kuulemma sittenkään saanut vielä tehtyä niin hyvää siivousta kuin olisi halunnut (?!?). Illalla testattiin uudet tortillataskut ja tehtiin kanafajitoja. Oli kyllä käteviä, kun ei sisälmykset ja kastikkeet valuneet sormille.

El viernes mi madre había decidido limpiar nuestra casa del suelo hasta el techo. Curramos juntos 4 horas después del trabajo. Eso sí, en su opinión no conseguimos limpiar tan bien que había querido (?!?). Por la noche probamos las nuevas tortillas en forma de bolsillo e hicimos fajitas de pollo. Fueron muy prácticos ya que ahora el relleno y la salsa no se te caían por los dedos.

Torstaina oli tanssi jo toistamiseen peruttu, joten pikavaihto kahvakuulatuntiin. Tällä viikolla vedinkin neljät salitreenit. Ensi viikolla toivottavasti tanssia ja aivan liian pitkästä aikaa syvävenyttely!

El jueves de nuevo cancelaron el baile así que lo cambié rapidito a pesa rusa. Esta semana fui cuatro veces al gimnasio. La semana que viene espero que ya tenemos baile y después de demasiado tiempo ¡voy a la clase de estiramiento!

Matka syyslomaankin on jo yli puolenvälin. Abeilla alkoi kirjoitukset ja minäkin sain tuijottaa valvojan roolissa upouuden lukion liikuntasalin seiniä... eikun siis kokelaita maanantain äidinkielen kokeessa 2 ja puoli tuntia. Aika menee tuskaisen hitaasti, kun ei saa tehdä mitään. Siinä sitten hereillä pysyäkseni laskin jäljellä olevaa valvonta-aikaa prosenteissa, serkkuni ja pikkuserkkujakin meinasin aloittaa, kunnes tajusin, etten tiedä vanhempieni kaikkia serkkuja, joten se jäi sitten vain aikeeksi.

Ha pasado ya más de la mitad del camino a las vacaciones de otoño. Los seniores del bachillerato empezaron esta semana sus exámenes finales y yo tuve la suerte de vigilarlos en el examen de lengua y literatura el lunes. Puedo decir que dos horas y media pasan muuuuy lento cuando no puedes hacer nada. Intentando quedarme despierta calculé el tiempo que me quedaba vigilar en porcentajes, mis primos y empezé a calcular mis primos segundos hasta que me dí cuenta que no sé todos los primos de mis padres y entonces lo dejé.

Ensi viikolla töissä luvassa kiva ulkoilupäivä ja toivottavasti tyhyä perjantaina. Se tosin on säävarauksella, joten peukut pystyyn, ettei sada - ainakaan kaatamalla. Mukavaa viikonloppua juuri sinulle!

La semana que viene me espera un día guay en el trabajo que puedo pasar fuera. El viernes pasamos la tarde con compañeros de trabajo - también fuera salvo si hace mal tiempo. ¡Así que esperemos que no llueva! ¡Que tengas un buen fin de semana!

6 kommenttia:

 1. Tulisko teidän äiti meillekin siivoamaan. ;-D

  Me kokeiltiin kanssa jokin aika sitten niitä tortillaveneitä, mutta silti täytteet ja soossit putoilivat lautaselle. Kai se on vaan uskottava, että tortilloja ei pysty syömään siististi.

  Ihan kauheeta tommonen, että pitää vain istua ja odottaa ajan kulumista, eikä saa tehdä mitään. Mutta toisaalta, jos ideana on valvoa kokeita, niin ei siinä silloin oikein mitään sukkia kudota. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy lähettää teille seuraavaksi... ;D

   Kokeilitteko niitä veneen muotoisia vai näitä taskuja:
   https://www.oldelpaso.fi/tuotteet/tortilla-pockets

   Jos noista vielä saa tursuamaan sormille, niin sitten on täytteitä liikaa! :D
   ...tai on haukannut väärästä päästä...

   Arvaa oonko miettinyt että saisko neuloa? Jos osaa neuloa katsomatta neuletta? Esim. jotain ainaoikeaa pyöröpuikoilla...

   Poista
 2. Ihanaa lauantai-illan "huumaa" teillä. :P Kuulostaa vähän samalta kuin se että minusta on erikoisen hauskaa jäädä seuraamaan ratapihan liikennettä, sieltä poistuvia ja sinne saapuvia junia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...etenkin kun tossa kuvassa näkyy vain yksi auto... :`D

   Kanarialla tuijotin anoppilan kattoterassilla muutaman kilometrin päässä olevalle lentokentälle laskeutuvia lentokoneita...

   Poista
 3. Onpas sinulla ollut liikunnallinen viikko. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, liikuntaa tuli urakalla. Mutta odotapas vaan seuraavaa viikon kuva - postausta...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!