torstai 1. syyskuuta 2022

Hopi

Linka Neumannin Hopi-villapaita on ollut "toivelistallani" pidemmän aikaa ja nyt pääsin tekemään sen työkaverille. Hän värjää itse kasviväreillä lankoja ja toi avokadolla eri tekniikoilla värjäämiään lankoja, joista toivoi itselleen Hopi-paitaa.

El suéter Hopi de Linka Neumann lleva mucho tiempo en mi "lista de espera" y ahora lo hice para mi compañera de trabajo. Ella tiñe lana con plantas y me trajo lana teñida con aguacate y me pidió hacerle un suéter Hopi.


Alkuperäisessä ohjeessa värejä on neljä ja koska hän toi minulle viittä sävyä, vaihdoin kaarrokkeeseen toisen pohjavärin. Pinkki-liila-värityksellisessä paidassa kuviot erottuvat hennosti kaarrokkeessa. Kiitokseksi paidan neulomisesta sain muutaman kerän hänen värjäämiään lankoja, joita varmasti pääsette vielä näkemään blogissa uusien paitojen muodossa!

En el patrón original son cuatro colores pero porque me trajo cinco cambié la base para la parte de dibujo. Son tonos rosa y lila y el dibujo se distingue sútilmente. Para darme las gracias por tejerle el suéter me ha teñido algunos ovillos de lana que ¡seguramente van a ver en forma de nuevos suéters!6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan rakettitieteeltä tuommoinen lankojen värjääminen. Hieno taito! Ja upean paidan olet taas tehnyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä itsekin kuuntelin äimän käkenä vieressä, kun hän puhui purettamisesta, hapatteista, ph:sta ja alunasta...

   Poista
 2. Kauniit sävyt ja paita! Uskomatonta, että värjäystulokset on saatu avokadolla! Itse tiesin esim. porkkanan, punajuuren, sipulin ja kanervan värjäysvoiman, mutta avokadosta en ollut tuossa yhteydessä kuullut.

  Erot väreissä mahtavat johtua tuosta prosessista, jota vähän avasit vastauksessasi Sadulle? Eli jokaisen sävyn kohdalla tehdään aina jotain vähän eri tavalla, jotta saadaan useita eri sävyjä? Niin sen luulisi olevan, ellei pataan sitten ole lisätty myös jotain muuta värjäävää avokadon lisäksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä en osaa värjäyksestä kertoa isommin, mutta pH vaikuttaa, joskus lisätään alunaa, värjäysaika on oma osansa jne.

   Tämä työkaveri värjää myös veriseitikillä, kasvien juurilla, pistaasinkuorilla, pietaryrtillä...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!