keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Pohjoiskalotti ja pantoja - Suéter Nordkalott y bandas de cabeza

Linka Neumannin villapaitamalli Pohjoiskalotti (Nordkalott) ei ensin oikein iskenyt minuun. Niin paljon kuin poroista pidänkin, paita oli jotenkin "maskuliininen metsästäjänpaita" mielestäni. En mä tätä mallia ainakaan koskaan tee. En ainakaan itselleni. Niinpä vissiin.

El módelo de suéter Nordkalott de Linka Neumann no me volvió loca cuando lo ví. Tanto que me gustan los renos, el suéter me parecía demasiado masculino y de cazadero. No voy a tejer este módelo. Por lo menos no para mí. ¡JA!  


Näin kerran kauppareissulla eräällä miehellä Pohjoiskalotin ja se olikin jotenkin kauniimpi livenä. Aloin tutkia erilaisia väriyhdistelmiä ja sieltä löytyikin pari mieluisaa, naisellisempaa versiota. Päädyin valko-puna-siniseen, koska kaipasin "muutaman" villapaitani joukkoon valkoista paitaa. Ja ensimmäistä kertaa taisin malttaa neuloa kauluksestakin tarpeeksi korkean.

Una vez en el súper vi un hombre con Nordkalott y era más bonito en vivo. Empecé a ver fotos del suéter en diferentes combinaciones de colores y encontré un par de versiones más femeninas. Terminé con el blanco-rojiazul porque entre los "un par" de suéters que tengo no hay ningún blanco. Y por primera vez tenía la paciencia de tejer el cuello bien alto.


Villapaidoista jää jämälankoja ja olen pohtinut mitä nöttösillä voisi tehdä. Sukkia en tarvitse, enkä suoraan sanottuna jaksa alkaa niitä vääntämäänkään. Sitten keksin, että neuleissa lempikohtani on kaarroke kuvioineen. Miksi en tekisi pelkkää kuvio-osiota ja saisin näin itselleni villapaitoihin sopivan pannan? Puuhasinkin heti testiksi itselleni Isrose-kuviolla harmaa-pinkin pannan ja salikamuille Erämaapaidan tassukuvioiset pannat. Persikan värinen panta meni hänelle, joka sai tämän persikanvärisen Erämaapaidankin.

De todos los suéters sobra lana y he pensado cómo utilisarla. No necesito calcetines y decir la verdad ni tengo paciencia para hacerlos. Luego se me ocurrió que lo que más me gusta en los suéters es el dibujo. Por qué no hacer solo el dibujo y tejerme una banda de cabeza para conjuntar con el suéter. Primero me hice una banda gris-rosa con el dibujo del suéter Isrose y para mis amigas de gimnasio les hice bandas con dibujo del suéter Villmark. La naranja fue para ella para quién ya tejí el suéter Villmark naranja.10 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä olet taas tehnyt. :) Etenkin villapaidat, niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta mä tosin alan ihmetellä samaa mitä ystävät ja tutut; mihin / kenelle mä noita sitten teen, kun oma kiintiö on täynnä...?

   Poista
 2. Hihi, susta on tullut nyt villapaitabongari! Ootko vielä pysäyttänyt ketään ihanan villapaidan takia ja kysynyt mikä malli mahtaa olla kyseessä...? ;) Kiva kun nöttösillekin löytyi käyttöä. Ilmat viilenevät, villaa tarvitaan. Winter is coming!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä tää bongari on onnistuneesti tunnistanut ohiliihottaneet Pohjoiskalotit, Riddarit ja Pyhiinvaeltajat. Mut on kyllä pysäytetty pari kertaa ja kysytty mikä malli ja mistä sen löytää.

   Poista
 3. Hieno ja varmasti työläs villapaita! Vaikka sinulle työläs ei tunnu olevan mikään este eikä edes hidaste. :-)

  Tosi kiva keksintö nuo pannat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää oli aika iisi. Työläin tähän mennessä on ollut Føyka, joita tein ensin serkulle lahjaksi ja sitten itselleni. Luulin 5-väristä Alasuqia haastavaksi (ja olihan se toki), mutta se oli kuitenkin Føykaa helpompi.

   Poista
 4. Tosi hieno, ja maskuliinisuudesta ei ole tietoakaan, eli onnistuit erinomaisesti! Tuossa on myös sellaista raikkautta, jota villapaitaan ei aina osaisi edes kuvitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värit varmasti tuo naisellisuutta ja tyköistuvampi malli. Pidin valkoisesta, puhtaan raikkaasta lopputuloksesta.

   Poista
 5. Ihana villapaita! Tykkään hulluna noista norjalaismalleista, joita onneksi äitini neuloo minulle kun itselläni ei ole aikaa. Tuon Pohjoiskalotin hän teki minulle puna-vihreänä, tuli aika jouluinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän epäilin tätä mallia, mutta väreillä tosiaan tulee ihan erilaisia tunnelmia. Ei mullakaan aina olisi aikaa, mutta mitä kun on niiiiiiin monta ihanaa mallia, jotka haluaisi neuloa...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!