sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Hullu poro - sukat - Calcetines de reno

Ihastuin ikihyviksi Yhteishyvän neuleohjeeseen Lappi-sukat, joissa komeilee mikäpä muukaan kuin poro. Ajatukseni oli neuloa sukat jämälangoista pohjana harmaa ja kuviossa pinkki. Vaan ei mennyt kaikki kuin Strömsössä...

Cuando vi en la revista Yhteishyvä calcetines Laponia con un dibujo de reno me encantaron y decidí tejerme unos. La idea era hacerlos de la lana que ha sobrado con base gris y dibujo rosa. Pero todo no salió como planeaba...

Ensinnäkään värejä ei ollut tarpeeksi, joten toisesta sukasta tulikin vihreä-pinkki. Plus tässä sukassa pinkkikin loppui, joten jalkaosaan tuli myös beigeä. No eipä tuokaan mitään haittaa, mutta toisen sukan kärkeä lähestyessä ihmettelin minne mun poro on hävinnyt.

Para empezar no tenía suficiente lana de aquellos colores y otro calcetín salió verde-rosa. Y al hacer este calcetín también se acabó el rosa así que la punta también tiene beige. Eso no me importa pero acercando ya el final me di cuenta de que se había desaparecido el reno.


Tajusin tehneeni kantapään väärään kohtaan, jolloin poro oli kiepsahtanut sukan syrjään. En taatusti alkaisi purkaa, vaan jääköön poro siihen ja tulkoon sukasta vasemman jalan sukka.

Había hecho el talón en el sitio incorrecto y por eso el otro reno se había movido el reno en el otro lado del calcetín. Ni de coña iba a hacerlo de nuevo sino decidí dejar el reno allí y el calcetín sería el de izquierda. 


Työkaveri pyysi neulomaan itselleen samanlaiset. Onneksi tein jo kaikki virheet omissani. Ehkä.

Una compañera de trabajo me pidió hacerle unos iguales. Por suerte ya hice todos los errores en los míos. Creo.

6 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä niin persoonalliset sukat, että melko varmasti ei tule samanlaisia vastaan. ;-D Mutta ovat todella upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin minäkin laskeskelin, ettei ihan heti ole muilla samanlaisia... 😁 Mut joo, jos kuviota vaan katsoo, niin onhan noi aika ihanat!

   Poista
 2. On muuten hienot! Just näin Facebookissa, että olikohan merimieskirkko ja tarvitsevat neulojia. Ei ole enää neuletuotteita annettavaksi jouluna. Nyt on ehkä vähän myöhäistä, mutta ehkä ensi jouluna? Jos siis haluat neuloa, mutta et tiedä, mitä tehdä valmiilla tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monet tahot tarvitsee sukankutojia; sairaalat, vanhainkodit, eläinlääkärit... Mä en tee sukkia kovinkaan usein, kun en niitä itse paljon käytä ja ne on vaikeampia tehdä kuin paidat. Paidat taas on melko kalliita ihan vaan lahjoitettavaksi pois. Mutta ajatus toki tärkeä näissäkin.

   Poista
 3. Tulipa niistä kivat! <3 Ajatella, että "pieleen" menneet luomukset, joihin tulee "virheitä", voivat todellisuudessa olla yksiä hienoimmista niin kuin nämä sukat!

  Tiedän monia käsityöihmisiä, jotka välttelevät sukkien neulomista lähinnä vain siksi, etteivät jaksa toistaa samaa prosessia enää toisen sukan kanssa, vaan he haluaisivat jo tehdä jotain uutta/muuta. Mainio idea heille olisikin vaihtaa joitain elementtejä, kuten juurikin sävyjä, kuvioinnin kohtia yms., mutta säilyttää yhteinen teema, jotta sukat kuitenkin selvästi näyttävät parilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän outo oon itsekin, niin kai sit sukkienkin kuuku olla... 😁
   Mä välttelen sukkia, kun en osaa ulioa kantapääkohtaa ja ärsyttää lukea ohjetta, kun paidoissa tehdään alusta loppuun samaa oikeaa neuletta. Ja paidoissa on vähän tuon sukkadilemman tynkää, kun pitää tehdä ne tylsät hihat...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!