sunnuntai 11. elokuuta 2024

Uudenmaan pieni roadtrip - Pequeño roadtrip en Uusimaa

Kun kesällä oli liian kuuma lähteä luontopoluille, ajelimme äidin ja koirien kanssa pienen roadtripin Uudellamaalla keräillen uusia geokätköilykuntia. Samalla löysimme mielenkiintoisiin paikkoihin, kuten Pornaisten Alikoskelle ja Järvenpään Ainolaan. Ainolan tosin näimme vain aitojen takaa, koska se oli reissupäivänämme kiinni eikä sinne olisi koirien kanssa edes päässyt.

Cuando hacía demasiado calor en verano para salir a los senderos, hicimos con mi madre y los perros un pequeño roadtrip por Uusimaa buscando geocaches en nuevos municipios. Acabamos en sitios interesantes como los rápidos de Alikoski en Pornainen o Ainola (la casa de Sibelius) en Järvenpää. Eso sí, sólo vimos Ainola desde detrás de las vallas porque aquel día estaba cerrado y aún así, no se podría haber entrado con perros.

ORIMATTILA (vaikkei Uuttamaata olekaan)


ASKOLA





PORNAINEN








TUUSULA JA JÄRVENPÄÄ





4 kommenttia:

  1. Olipas kiva ja monipuolinen kierros! Voisin joskus tutkiskella itsekin Uuttamaatta, mutta tulee niin helposti lähdettyä "merta edemmäs kalaan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin totta. Sitten jää omat kotinurkat tutkimatta ja siellä kivoja paikkoja bongaamatta.

      Poista
  2. Kuulostipa kivalta tämä kierros. Moni kohde näistä on itselleni ihan vieras, tai oikeastaan Askola taitaa olla ainoa tuttu, ja sieltäkin lähinnä Hiidenkirnut. Järvenpään Ainolassa on pidempään ollut ajatus käydä, mutta se matka ei ole vielä toteutunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askolan hiidenkirnut käytiin muutama kesää sitten loman lopettajaisiksi. Nytkin ajeltiin siitä ohi. Eniten näistä tykkäsin tuosta Alikoskesta. Vähän piilossa ja siksi varmaan suht rauhallinen paikka. Veden äärellä olisi voinut evästelläkin tuossa katoksessa tai jos ei olisi ollut niin kuuma päivä, niin vaikka kalliolla koskien välissä.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!