torstai 8. elokuuta 2024

Evo: Alinen Niemisjärvi

Evolla olemme ihastuneet Niemisjärvien alueeseen ja sinne suuntasimme taas eräänä heinäkuisena päivänä. Meillä on jäänyt kiertämättä Alinen Niemisjärvi, joten se oli kohteemme tällä kertaa. Reitin katsoin etukäteen kartalta ja laskeskelin sen olevan pari kilometriä. Jätimme auton Niemisjärvien parkkipaikalle ja lähdimme kiertämään järveä vastapäivään. Näin reitin varrella oleva laavu jäisi loppumatkalle.

Nos hemos enamorado de la zona de los lagos Niemisjärvet en Evo y por eso una vez más nos dirigimos allí un día de julio. Nos quedó sin caminar la vuelta del lago Alinen Niemisjärvi y eso era nuestro destino de hoy. Había mirado del mapa la ruta de antemano y era de unos dos kilómetros. Dejamos el coche en el aparcamiento de Niemisjärvet y empezamos a dar la vuelta del lago a contrareloj. Así el asadero quedaría al final de la vuelta.




Aluksi kuljetaan hetki hiekkatietä, mutta pian kurvataan pienelle polulle järven rantaan. Koko lenkki on tätä pienempää polkua, jossa on jonkun verran kiviä ja juuria, mutta koska korkeuseroja ei ole, on polku mukavaa kulkea. Mekin kuljimme hitaasti ja hyvin pärjäsivät taas matkassa kummitäti sekä pappakoira. Hankalimmissa kohdissa on pitkospuita helpottamassa kulkua.

La primera parte de la ruta pasa por una carretera de tierra pero pronto se gira a un sendero pequeño en la orilla del lago. La vuelta entera es este sendero pequeño con algunas piedras y raices de árboles pero con poco relieve era fácil de caminar. Nosotros caminamos despacito y ni mi madrina ni el perrito viejillo tenía ningún problema. En lugares más difíciles había camino de madera.




Järvi näkyy koko reitin ajan ja laavukin on kauniilla paikalla, pienellä kalliolla järven läheisyydessä. Laavun jälkeen on vielä pieni tulipaikka ja polun ihan viimeisen pätkän kuljimme hieman hassusti leirialueen mökkien ja järven välistä. Ilmeisesti toinen polku olisi kulkenut mökkien takaa, mutta me emme huomanneet mistä tämä polku erkani. Tähän voi halutessaan yhdistää vielä muita alueen järviä, jolloin lenkistä saa pidemmän.

Se ve el lago durante toda la ruta y el asadero está situado en un pequeño roque cerca del lago. Después del asadero hay un pequeño sitio para hoguera y la última parte del sendero caminamos entre el lago y las cabañas del camping. Obviamente podríamos haber pasado por otro sendero mejor detrás de las cabañas pero no dimos cuenta donde salió aquel sendero. Puedes añadir más lagos de la zona a la ruta para alargarla.





2 kommenttia:

  1. Aina kun lukee Evosta, vaikuttaa paikka todella kivalta. Tästäkin jutusta tulee sellainen olo! En oikein ymmärrä, miksi en ole vieläkään siellä käynyt, vaikka matkakaan ei ole pitkä. Täytyy yrittää tänä vuonna viimein itsekin lähteä siellä käymään - ehkä syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli vähän sama. Niin lähellä mutta niin tuntematon. Sitten kun kerran kävi, niin "sille tielle jäi". Reitit pitää vähän itse suunnitella, kun valmiita lenkkejä on aika vähän, mutta paljon kauniita reittejä ja maisemia siellä on.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!