maanantai 19. elokuuta 2024

Pisamalahden linnavuori Sulkavalla - El monte fortaleza de Pisamalahti en Sulkava

Heinäkuussa ajelimme myös Sulkavalle katsastamaan Pisamalahden linnavuoren, jonka olin bongannut työkaverin Face-päivityksestä. Päivä oli jälleen lämmin, mutta kävelymatka parkista huipulle on netin tietojen mukaan vain puolisen kilometriä, niin sen voisi tallustaa hitaampaankin tahtiin. 

En julio también condujimos a Sulkava a ver el monte fortaleza de Pisamalahti que había visto en la actualización de FB de una compañera de trabajo. Era un día de calor pero según el internet la caminata desde el aparcamiento hasta la cima sería sólo medio kilómetro así que lo podrías caminar incluso más despacito. 


Kuutisen kilometriä Sulkavan kirkonkylältä sijaitseva vuori kohoaa 55 metrin korkeuteen järven pinnasta ja on suojeltua aluetta. Aluksi kuljetaan helppokulkuista metsäpolkua ja lopussa noustaan jyrkempi pätkä polkua ja portaita ylös huipulle, josta aukeavat näkymät alas Enovedelle.

El monte está a unos seis kilómetros desde el centro de Sulkava y sube a 55 metros por encima del lago y es una zona protegida. La primera parte de la caminata es sendero fácil por el bosque y la última racha hasta la cima es más inclinada y hay escaleras para ayudar. Desde la cima se abren las vistas hacia el lago Enovesi. 






Kannattaa käydä katsomassa vuorta myös rannasta käsin. Paikalle pääsekin myös veneellä. Eväät voi syödä joko huipulla maisemia ihaillessa tai rannan keittokatoksessa. Jos satut paikalle Sulkavan soutujen aikaan, reitti kulkee vuoren ohi, joten se on myös oivallinen katsomo souduille.

Pásate también por la orilla del lago para ver el monte desde abajo. Se puede llegar también en barco. Puedes merendar o arriba mientras disfrutas del paisaje o abajo en la orilla en un asadero. Si tu visita está al mismo tiempo que la competición de remo de Sulkava, puedes ver los competidores desde el monte porque pasa la ruta justo delante.





6 kommenttia:

  1. Hieno paikka! Ärsyttää vähän toi Sulkava, kun se olisi Savonlinnaan mennessä siinä lähellä tyrkyllä, mutta aina on mukamas niin kiire (ihan sama kumpaan suuntaan olen menossa), että ei kerkeä pysähtyä. Mutta nää maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kuitenkin silleen sopivan tyhmän sivussa, että sitten vaan posottaa ohi. Mut nyt saatiin älynväläys tehdä "pieni" päiväretki (8h ja 380 km) sinne. Mutta kyllä kannatti!

      Poista
  2. Tuo on kiva reitti. Oltiin pyöräilemässä alueella alkukesästä ja käytiin myös tuolla. Kenties hienoin linnavuori, jossa olemme käyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä käymisen arvoinen ehdottomasti! En tiedä onko se linnavuori vai muuten vaan vuori, mutta Sysmän Kammiovuori tarjoaa melkein yhtä upeat maisemat. Samoin Iitin Hiidenvuori.

      Poista
  3. Oih, Linnavuori hakusanalla avautui blogisi... ja niin tutut maisemat heinäkuun lopulta. Paljon muutakin mielenkiintoista luettavaa täällä - joten palaan. Kiitos myös upeista kuvista ja naurattaa, että olitte maltillisempia vuoren valloittajia kuin me... me näet etsimme luolaa... päädyille vuorelle ja vasta tuolloin näimme raput! Hih - kuntoilu on aina mukavaa... jos haluat käydä kurkkaamassa meidän kokemukset (samassa postauksessa kyllä paljon muutakin) niin
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/2024/08/varpaat-vaihtaa-maisemaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva, että löysit blogiini! Minäkin jo ehdin vilkaista linkkaamasi ja muutaman muunkin Repolaistrn reissun. Täytyypä laittaa blogisi seurantaan.

      Mä jotenkin kuvittelin, että toi kiven ali menevä pitkospolku oli se "luolaksi" nimetty, vaikkei se mikään luola olekaan. Mutta on siinä ollut kapuamista teillä, kun oikeallakin polulla oli aika puuskutusta.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!