maanantai 9. syyskuuta 2024

Puffeleita ja balettia - Búfalos y ballet

Heinolan Isiäinen-järven rantoja on ollut kesätöinään hoitamassa vesipuhvelikolmikko Urpo, Uuno ja Sauli. Eläimiä pääsee katsomaan sähköaidan takaa ja ovat ne päässeet Kympin uutisiinkin! Me kävimme äidin kanssa heittämässä pyörälenkin Isiäiselle ja onneksemme puhvelit olivatkin läheisellä pellolla aivan tien laidassa syömässä.

El trío de búfalos de agua Urpo, Uuno y Sauli han cuidado durante el verano las orillas del lago Isiäinen en Heinola. Se puede ver a los animales detrás de la cerca eléctrica e incluso llegaron a las noticias de MTV3. Mi madre y yo fuimos a dar un paseo en bicicletas a Isiäinen y teníamos suerte y encontramos los búfalos comiendo en un campo cercano justo al lado de la carretera.




Balettia puolestaan "pääsin" katsomaan ilmaiseksi koulujen Taidetestaajat-hankkeen myötä. Kaikki Suomen kasiluokkalaiset viedään erilaisiin taidetapahtumiin ja -laitoksiin tutustumaan eri taidemuotoihin ja meille osui Prinsessa Ruusunen - baletti Helsingissä. Jollekin varmasti unelmaa päästä ilmaiseksi työn puolesta balettiin, mutta mä en ole yhtään mikään kulttuuri-ihminen ja paitsi että pidin esitystä aivan liian pitkänä ja vilkuilin kelloa valehtelematta viiden minuutin välein, olin  vähällä nukahtaa ylimmälle parvelle oppilaiden viereen. Testattu on ja ei oo mun juttu. Koska tulee hanke Jalkapallotestaajat? 😉 

Otro día tuve "la oportunidad" de ver el ballet gratis gracias al proyecto Taidetestaajat. Todos los alumnos de octavo de Finlandia visitan varios eventos e instituciones artísticas para aprender sobre diferentes formas de arte, y nos tocó La bella durmiente - ballet en Helsinki. Seguramente sería un sueño para algunos ir al ballet gratis por trabajo, pero yo para nada soy una persona de cultura y aparte de que en mi opinión el espectáculo era demasiado largo y miré el reloj sin mentir cada cinco minutos, casi me quedé dormida en el balcón superior junto a mis alumnos. Lo he probado y no es lo mío. ¿Cuándo saldrá el proyecto de ir a ver fútbol? 😉




8 kommenttia:

  1. Ihan mahtava tuo puhvelijuttu! Enpä ollut noista kuullutkaan. Niitä pitää ilman muuta käydä katsomassa! Pitääkin tehdä se ihan lähipäivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä! Ihan valtakunnanjulkkiksia ovat pojat. :)
      Komostentien laidassa on se laidun, missä ne näin (nyt jo kahtena eri päivänä). Siihen voi jättää autonkin tien varteen. Toinen parkkipaikka on saman tien varressa matonpesupaikan ja lintutornin parkki.

      Poista
  2. Komeita mutta hiton pelottavan näköisiä eläimiä. Onneksi on se aita välissä!

    Mulle ois varmaan käynyt baletissa samalla lailla. Jo ajatuskin alkaa ahdistaa. :-D Oopperat, musikaalit, teatterit ja muut kuuluvat kaikki samaan kategoriaan. Tai ehkä teatteri vielä menee, jos ei ole liian pitkä näytelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teatteri vois mennäkin, mut kaikki tommonen "hihhulointi" ei kyl oo mun juttu.

      Mut joo, onhan nuo pojat ihan hienoja, tosin todettiin äidin kanssa melkein yhteen ääneen "Ai ne ei oo ton isompia..." Kai me kuviteltiin joku vanhojen länkkäreiden järkkykokoinen puffelibiisoniotus... :P

      Poista
  3. Hihi, mä olen nukahtanut oopperaan. Mutta olen yhden oopperan katsonut myös kokonaan ihan hereillä! Ja baletissa pysyin hereillä, koska se oli hiano esitys (ja minua nauratti pienten joutsenten tanssi).

    Mahtavia elukoita, en ole koskaan nähnyt livenä noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollakin oli pieniä balettitanssijoita ja ne oli söpöjä! Samoin hienoja oli pahan haltiatarkummin mitkä-lie-lepakkokätyrit.

      Poista
  4. No jo on komiat pojat...
    Nenärenkailla varustettuja Copper-sonneja ihailtu Hangossa, mutta Heinolan poluilla polkiessa ei puhveleita näkynyt. Peppi Pitkätossu baletti oli ihan katsottava - mutta 8-vuotias seuralaisemme esitti hauskan kysymyksen väliajalla: "Eikö ne osaa puhua?" En ole kyllä koskaan nähnyt kahta alle 10-vuotiasta istuvan niin paikoillaan ja hiljaa... oli ilmeisesti pakko katsoa, kun ei voinut kuunnella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kieltämättä ärsytti se, että kukaan ei sano mitään.
      Nuo puhvelit ovat nyt ensimmäistä kesää Heinolassa, saa nähdä pääseekö niitä katsomaan tulevinakin vuosina. Nenärengassonnit vois olla hieno näky!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!