sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Keittiöremontti päivässä - Renovar la cocina en un día

Alkuvuodesta saatiin uusi lattia keittiöön ja siitä jäi mieltä kutittamaan idea uudistaa keittiön ilmettä lisää. Vuokraemännän soitellessa lattiasta kysäisin ja sainkin luvan tehdä vähän lisää remppaa keittiössä. Ukolle ei kerrottu mitään, vaan kun hänelle osui pidempi työpäivä pääsiäislauantaiksi, käytiin äidin kanssa hommiin.

Al principio del año nos pusieron un suelo nuevo en la cocina y me quedé con una idea de renovar la cocina un poco más. Cuando la dueña llamó preguntando del suelo le pedí permiso (y me lo dio) a hacer unos cambios más en la cocina. No le dijimos nada a mi esposo sino cuando le tocó un día más largo en el curro el sándo santo atacamos mi madre y yo a la cocina.

Ennen - Antes

Operaatio alkoi puolenpäivän aikaan keittiön kaappien ovien pesulla. Samalla kun äiti hinkkasi ovia puhtaiksi, minä ruuvailin ovien vetimet irti. Etolasta oli haettu 8 rullaa harmaata puukuvioista dc-fixiä ja kun ovet oli puhtaat, alkoi mittailu ja muovien leikkaus. Ovi toisensa jälkeen sai uuden ilmeen ja yhdeksältä illalla koko keittiö oli kuin uusi! Aiemmin olimme jo uudistaneet työtason marmorikuvioisella dc-fixillä.

La operación empezó al mediodía con lavar las puertas de los roperos de cocina. Mientras mi madre limpiaba las puertas yo desatornillé los pomos de las puertas. Habíamos comprado ocho rollos de dc-fix de madera gris en Etola y al tener las puertas limpias empezamos a medirlas y cortar la pegatina. ¡Puerta tras puerta se fue cambiando el look y a las nueve de la noche toda la cocina fue como nueva! Ya antes habíamos usado un dc-fix de mármol para renovar las encimeras.

Ensimmäinen - La primera

Vetimet on uudessa ovessa kauniimmat - Los pomos son más bonitos en la puerta nueva

Välillä tehtiin ruokaa - Pausa para hacer comida

Ukko mokoma ennätti ajateltua aiemmin kotiin ja pääsi äimistelemään uutta kyökkiä, kun me vielä ruuvailimme vetimiä takaisin paikoilleen. Kovasti tyytyväinen oli hänkin tähän uudistukseen. Lopputulos oli juuri hakemaani Lapin kelotyyliä. Ja kun rullista jäi (yllättävän paljon) ylimääräistä, puuhastelin vielä sunnuntaina kylppärin allaskaapin oviin jämistä päälliset.

Mi esposo llegó del trabajo más temprano de lo que esperabamos y vio la sorpresa cuando todavía estuvimos atornillando los pomos a las puertas. Le gustaba mucho el nuevo aspecto de la cocina. El resultado fue lo que quería, similar al estilo de madera vieja y seca que se usa mucho en Laponia. Y como sobró (más de lo que esperaba) de los rollos puse todavía de los restos en las puertas del mueble del lavabo.

Jälkeen - Después14 kommenttia:

 1. Keittiön uusi ilme näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen muodonmuutos, ja hieno tuli!

  VastaaPoista
 3. Muutos piristää kummasti! :) Tykkään tuosta ja aivan erityisesti sopii tuohon kylppärin allaskaappiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Tänään on pitänyt joka keittiöreissulla viipyä vaan tuijottelemassa uutta kyökkiä... :)
   Toi allaskaappi-idea tuli vahingossa silmieni eteen surffaillessa netissä, mut siitä tuli myös tosi kiva!

   Poista
 4. Uulalaa, Lappi-tunnelmaa löytyy todellakin! :) Ihana uudistus ja noin nopealla aikataululla - ei voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi dc-fixit on niin parhaita, kun sen osaa laittaa melkeinpä kuka vaan. Meinattiin ensin ottaa ovet alas saranoilta, mutta ei sit viitsitty. Onnistui se tuolla lailla paikallaankin!

   Poista
 5. Onpa kivan näköinen! Sopii hyvin, kun kaapin ovet ovat suorat. Meillä keittiössä tuotti vähän vaikeuksia kun on uria ja muita. Nyt jo dc-fix alkanut vähän irtoilemaan urista, joten ei enää niin nätin näköiset. Mutta edullinen muutos noilla syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Urallisiin oviin saakin varmaan asetella huolella... Nää oli simppelit, kun ovat tasaiset. Mua mietityttää tuo kylppärin kaappi, että mitä se tykkää vesiroiskeista ja kosteudesta (ja kuumuudesta sen muutaman kerran vuodessa, kun meillä saunotaan)...

   Poista
 6. Tosi hienot tuli kaapeista! Muistan, miten ihmettelin, kun kuulin tuollaisista päällisistä ensimmäisen kerran. Kun niillä saa kerran noin hyvää jälkeä, niin kumma, etteivät lähes kaikki remppaa kotiaan niillä. Tulisi niin paljon vähemmän jätettäkin, koska vanhoja ovia ei heitetä pois. Näyttävätkö ovien pinnat ja reunat yhtä hyviltä myös läheltä vai näkyykö niissä joitain kupruisia liitoskohtia tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän niitä paljon käytetään, kun halutaan pientä muutosta pienellä budjetilla. Toiset taas haluaa ihan uutta ja kenties parempaa materiaalia (lastulevy -> puu).

   Tehtiin niin huolella kuin mahdollista ja kuprutkin saatiin pois, vaikka pariin oveen niitä meinasi väen vängällä tulla. Reunat siistittiin puukolla, ja niistäkin tuli ihan hyvät. Me tosiaan päällystettiin ovet vain yhdeltä pinnalta, sisäpuoli on edelleen vanhan värinen. Kylppärin oviin käytin jämäpaloja ja puukuvion ansiosta ei edes huomaa, että ovet on kahdesta palasta, keskellä pystypäin sauma.

   Mä olen ollut dc-fixiin tyytyväinen, etenkin tässä vuokrakämpässä. Me on tehty sillä jo olkkarin ikkunalauta, keittiön työtaso ja nyt nuo ovet.

   Poista
 7. Wau, onpas näppärää! Tosi hienoa jälkeä saitte aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli juuri sellaista kelo-tunnelmaa, mitä hainkin!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!