sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kymmenen reissu-unelmaa - Diez sueños de viajes

Nyt pistivät pahan matkailua rakastavalle, haaveilevalle ja päättämättömälle vaakaihmiselle... Olen lukenut jo muutaman Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa -postauksen innoittamaa tekstiä reissu-unelmista ja hetihän aloin itsekin miettiä mitä omalla listallani olisi.

Ahora salió un reto algo de difícil para una libra soñadora e indecisiva que le encanta viajar... Ya he leído un par de textos respuestas al reto de Diez sueños de viajes en el blog Kohteena maailma y me puse a pensar qué tendría en mi lista.

PAIKKA: Lofootit
Pohjois-Norjaa on kierretty lapsuuden Lapinmatkoilla ja muutama vuosi takaperin tehtiin automatka Norjaan, jolloin pyörittiin etelä- ja keskiosissa Norjaa. Maisemat olivat huikeita ja matka oli todellakin unohtumaton. 
Kiinnostus jatkaa Norjan tutkimista vahvistui ja suunnitelmissa esiin nousi myös Lofoottien saariryhmä. Maisemat ja luonto saarilla houkuttavat tutkimaan niitä lisää. 

SITIO: Islas Lofoten
He viajado por la parte norte de Noruega en los viajes a Laponia en mi niñez y hace un par de años hicimos un viaje en coche a Noruega explorando las partes sur y central de Noruega. Los paisajes fueron increibles y el viaje inolvidable.
El interés de seguir explorando Noruego se hizo más fuerte y entre los planes surgió Islas Lofoten. Los paisajes y la naturaleza de las islasme intriguen.


Norja - Noruega

TAPAHTUMA: El Clásico
Tämä ei ollut vaikea jalkapallofanille. Olen käynyt katsomassa pelejä useamman kerran UD Las Palmasin kotikentällä ja kerran Camp Noulla. Mutta mikä olisi hienompaa, kuin nähdä El Clásico, Real Madridin ja FC Barcelonan kohtaaminen. Silläkään ei oikeastaan olisi väliä kumman kotikentällä oltaisiin.

EVENTO: El Clásico
Esto fue fácil para una aficionada de fútbol. He ido a partidos unas cuantas veces en el estadio de UD Las Palmas y una vez en Camp Nou. Pero no sé nada mejor que ver en vivo El Clásico. Al fin y al cabo me da igual si fuera en Bernabeu o Camp Nou.



KOTIMAAN KOHDE: Lappi
Tämä oli taas yksi helpoista. Mutta myös vaikeista. Lappia on kierretty useammalla kymmenellä matkalla, kesällä ja talvella ja paljon on jo nähty ja koettu. Mutta ei suinkaan vielä kaikkea. Tutuinta seutua on Käsivarren Lappi; Kilpisjärvi ja Muonion seutu. 
Ruska-aikaa en ole koskaan vielä päässyt kokemaan, koska lomat eivät osu ruska-aikaan enkä myöskään kaamosta. Usein on ollut puhetta joulusta Lapissa, mutta vielä suunnitelmaa ei ole toteutettu. 
Vaelluskohteena puolestaan Halti on unelmieni listalla. Isäni oli nuorena tunturioppaana Lapissa ja hän kävi Haltilla muutaman kerran, mutta minulta tämä kokemus vielä puuttuu.

DESTINACIÓN FINLANDIA: Laponia
Otro fácil más. Pero a la vez difícil. He viajado por Laponia en varias decenas de viajes tanto en verano como en invierno y ya hemos visto y vivido mucho. Pero para nada lo todo. Lo mejor conozco la parte noroeste; Kilpisjärvi y la región de Muonio. Nunca he visto los colores de otoño porque no tengo vacaciones en aquella época y tampoco la noche polar. Hemos hablado de pasar la Navidad en Laponia pero aquel plan sigue sin realizar.
Por parte de senderismo tengo el monte Halti en mi lista de sueños. Mi padre trabajaba de guía en Laponia en su juventud y él fue a Halti un par de veces pero a mí me falta esta experiencia.



KAUPUNKI: Miami Beach
Aikaisemmin Yhdysvallat ei oikeastaan aiheuttanut tunteita suuntaan eikä toiseen, mutta viime aikoina mulle on iskenyt halu päästä näkemään Miami (Beach). Yhdysvalloissa olisi varmasti paljon mielenkiintoisia isoja ja pieniä kaupunkeja tutkittavaksi, mutta jotenkin ajatus aurinkoisesta Floridasta houkuttelee eniten. 

CIUDAD: Miami Beach
Antes no me daba ni fu ni fa los EEUU pero últimamente me han entrado ganas de ir a visitar Miami (Beach). Seguro que en EEUU hay muchas ciudades interesantes, pequeñas y grandes, para ver pero la idea de Florida soleada es lo que más me tienta.

Daniel Di Palma [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
MAA: Sveitsi
Lapin ystävä janoaa komeita vuoristomaisemia ja haaveeni on ollut nähdä Alpit. Valinnanvaraa Alppien bongailuun on useamman maan verran, mutta jostain syystä Sveitsi kuulostaa mielenkiintoisimmalta. Vihreät niityt, alppitalot ja lumihuippuiset vuoret... siinä keskieurooppalainen haavemaisemani.

PAÍS: Suiza
Amante de Laponia busca paisajes montañosos y uno de mis sueños es ver los Alpes. Hay varios países para ir a verlos pero por alguna razón Suiza suena lo más interesante. Las praderas verdes, casas suizas típicas y las montañas con picos nevados... así es el paisaje alpino de mis sueños.


Andim [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]
SAARI: Mallorca
Tämäkin oli hankala, koska olisi kiva tsekata myös "kotisaarista" Kanarialta ne käymättömät ja paljon on ihania kaukosaaria valkoisine hiekkarantoineen ja meren ylle kaartuvine palmuineen. Mutta valitsin kuitenkin Mallorcan. Äitini ensimmäinen ulkomaan kohde nuorena tyttönä ja sinne haluaisin minäkin. Ajelemaan Solleriin junalla ja katsastamaan mystiset tippukiviluolat.

ISLA: Mallorca
También pregunta difícil porque quisiera ver de "nuestras" islas Canarias las que no he visitado y por supuesto hay un montón de islas tropicales de encanto con sus playas blancas y palmeras que se estrechan encima del mar. Pero elegí Mallorca. La primera destinación en el extranjero para mi madre cuando era joven y allí quisiera viajar yo también. Coger el tren a Soller y ver las míticas cuevas de la estalactita.

Olaf Tausch [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]

EXTREME: 
Islanninhevosratsastus Islannissa

Ei tää kai nyt ihan extreme-osastolle kuulu, mutta olen harrastanut issikoita useamman vuoden läheisellä issikkatallilla ja niin kauniit kuin ovatkin vuodenaikojen mukaan muuttuvat päijäthämäläiset metsät, niin mikä olisi sen upeampaa kuin töltätä issikalla Islannin karun jylhissä maisemissa!

EXTREME: Montar a caballo islandés en Islandia
Me da que tampoco que sea exactamente extreme pero he montado a caballos islandeses durante varios años en un establo cercano y lo bonito que es el bosque tavastiano en diferentes épocas de año, creo que no podría haber una experiencia más bonita que atravesar un paisaje típico islandés haciendo tölt con un caballo islandés. 


Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet

MAJOITUSMUOTO: Iglu
Mieheni on edelleen vakuuttunut, että revontulia ei ole olemassa ja ne ovat vain photoshopin tulosta. Mikä olisi romanttisempaa kuin viettää yö lasikattoisessa iglussa ihailemassa revontulia... Ykkössuosikkini olisi Levin iglut, mutta igluja löytyy nykyään jo monesta muustakin kohteesta. Meitä lähimmät taitavat olla Järvisydämessä.

ALOJAMIENTO: Iglú
Mi esposo sigue convencido de que no existe aurora boreal sino que son resultado de photoshop. Sería romántico pasar una noche en un iglú con techo de cristal viendo la aurora boreal... Mi favorito serían los iglús de Levi pero hay varios otros sitios que ofrecen los iglús. Creo que los más cercanos a nosotros están en Järvisydän.

Kuva lainattu netistä - La foto prestada de internet

LUONTOKOHDE: Madeiran levadat
Mielenkiintoisia luontokohteitakin tuli mieleeni useampia. Islannin kuumat lähteet, Norjan Trolltunga, Espanjan korkein huippu El Teide... Mutta taas nappasin sellaisen listalleni, mitä olen usein ja jo kauemmin pohtinut ja se on Madeiran saaren levadat. Nyt ei saa nauraa. Minusta olisi ihana patikoida levadan viertä ja uittaa kukkasia levadassa seuraten niiden matkaa veden mukana. 

DESTINACIÓN NATURALEZA: Las levadas de Madeira
Se me ocurrieron enseguida varias destinaciones interesantes. Las aguas termales en Islandia, Trolltunga en Noruega, el pico más alto de España - El Teide... Pero de nuevo elegí para mi lista un sitio en que ya he pensado antes y son las levadas de Madeira. Y no rían. Me encantaría caminar por la levada y poner flores en el agua de la levada y seguir su camino en el agua.


cudi [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

RUOKA & JUOMA: Anisleipä ja vihreä alioli 
Mä olen niin nirso ruokieni suhteen enkä käytännössä ikinä kokeile mitään uutta, ja siksi valitsin viimeiseen kategoriaan jotain tuttua, turvallista ja varmasti hyvää. Kotisaarella Gran Canarialla on Guayadequen laakso, jossa on neljä luolaravintolaa. Näistä meidän suosikkimme on toinen, El Centro. Se on ensimmäisiä paikkoja jonne suuntamme, kun saavumme saarelle. Vaihdamme kuulumiset henkilökunnan kanssa kahvikupin äärellä ja ostamme mukaan anisleipää ja ravintolan omaa vihreää aliolia. 

COMIDA & BEBIDA: Pan de matalahuva y alioli verde
Soy un poco díficil con lo que como y practicamente nunca pruebo nada nuevo y por eso en esta última categoría elegí algo familiar, seguro y sin duda riquísimo. En nuestra isla Gran Canaria tenemos el valle de Guayadeque con cuatro restaurantes en cuevas. Nuestro favorito es el segundo, El Centro. Está entre los primeros sitios donde vamos al llegar a la isla. Saludamos el personal, tomamos un cafecíto y compramos para llevar pan de matalahuva y alioli verde.

El Centro Guayadeque


12 kommenttia:

  1. Hyviä kohteita ja toivon todella, että pääset toteuttamaan reissu-unelmasi! Monessa noistahaluisin itsekin käydä. :) Hymyilytti tuo miehesi uskomus revontulista. :D Toivottavasti hän pääsisi ne joskus näkemään, ovat nimittäin huikeita. Oletkos sie muuten nähnyt? :) Tuo on kyllä totta, että täällä Kanarialliakin olisi vaikka mitä ihania saaria. Luolaravintoloissa en oo (viel) käyny, toivottavasti joskus pääsen, hihih. Piti googlettaa Madeiran levadat. :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt suht makeita revontulia, en niitä kaikkein voimakkaimpia kuitenkaan.
      Ainahan sanotaan, ettei pitäisi mennä merta edemmäs kalaan, lähiympäristöstäkin voi löytää kaikkea upeaa nähtävää. Mutta maailma on täynnä ihania paikkoja, joista kaikista ei edes tiedäkään!

      Poista
  2. Madeira, Madeira, Madeira, meidän ikisuosikkimme! Siihen kohteeseen tuskin petytte. :) Veden riittävyys kannattaa kuitenkin varmistaa, jotta kukkasten uitto onnistuu; toisissa levadoissa on paljon vettä kesälläkin, toisissa taas ei edes talvella. Minä toki vinkkaan parhaista vesilähteistä, kunhan reissunne toteutuu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, te Madeira-ekspertit! Voihan sinne aina kantaa pari kanisteria vettä ja pistää kukkasiin liikettä niiden avulla! :'D

      Poista
  3. Olipa kiva kun tartuit tähän! Ihania luonto- ja saarikohteita haaveissa :)
    Ja itseasiassa tosi monia paikkoja, joista haaveilen itsekin. Lofootit, Madeiran levadat, no kotisaarten luontokohteet. Mallorcaakaan ei nähnyt kuin ihan vähän kolmessa päivässä... Ja mitä tulee tuohon jalkapallopeliin suosittelen toki Bernabeuta ja Madridia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi niin paljon olisi nähtävää, kun olisi aikaa ja rahaa...
      Meidän Barcan kannattaja ei varmastikaan suostuisi kovin helpolla El Clásicoa katsomaan Bernabeulle, vaikka mulle sopis oikein mainiosti! ;)

      Poista
  4. Tosi mukavia kohteita ja itselle tuo Mallorca ja Sollerin junamatka on aika korkealla. Olen Mallorcalla käynyt ja saari teki tosi kovan vaikutuksen, mutta silloin ei tullut tuota Sollerin reissua tehtyä. El Classico on itsellä haaveena myös :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten jokseenkin vaikea valita... Jossain kohti piti kikkailla kategorioiden kanssa, että sai suht kaikki haluamansa listalle!

      Poista
  5. Issikkavaellus Islannissa on minunkin haavelistallani ollut nuoruudesta lähtien! Toivottavasti pääset toteuttamaan tämän haaveesi. Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksiasi hevosvaellukselta. Itsekin olen päijäthämeläisellä issikkatallilla käynyt ratsastamassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komean näköistä oli myös, kun telkkarista tuli kerran tarinaa hevosvaellukselta Norjasta.

      Sehän voipi olla, että on oltu samalla tallilla ja kuka tietää jos vaikka yhtaikaa heppailemassa! :)

      Poista
  6. Olipas tätä mukava fiilistellä. :) Paljon mielenkiintoisia paikkoja, joihin itsekin mieluusti lähtisin. En tiedä, miltä oma lista mahtaisi näyttää. Tuskin saisin edes aikaiseksi minkäänlaista listaa, kun en osaisi päättää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa vaan kauanko itse tätä väänsin... "Niin mutku toikin ois kiva... tai toi.... eiku..."

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!