tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kajaanin linna ja Soiva Metsä - El Castillo de Kajaani y El Bosque Musical

Lapin reissu on heitetty ja viikko meni lupsakasti. Säät suosi ja ainoat kaksi vesisadettakin osuivat yölle. Jokaisella hyvällä reissulla matkasta unohtuu jotain ja tällä kertaa se oli meidän mutteripannu. Netin selailu paljasti moisia löytyvän Prismoista, joten kaarros Kuopion Prismaan ja kahvinsaanti matkalla oli taas turvattu.

Hemos vuelto del viaje a Laponia y lo pasmos bien durante la semana. Teníamos buen tiempo y los dos únicos momentos de lluvia tocaron por la noche. En cada buena viaje hay que olvidar algo y esta vez fue nuestra cafetera. Internet nos contó que se la podíamos comprar en el Prisma y después de una visita en el Prisma de Kuopio nos salvó de la falta de café.

Kajaanissa yritti tihkuttaa vettä mutta sitä sadetta ei voi edes kanarialaisittain kutsua sateeksi. Pääsimme siis kuivina tutustumaan Kajaanin linnan raunioihin. Linna sijaitsi saarella ja oli suurempi kuin kaukaa katsottuna vaikutti. Raunioista löytyi mm. keittiö, vankila ja erilaisia suurempia ja pienempiä saleja.

En Kajaani intentó llover pero eso no lo puedes llamar lluvia ni en Canarias. Así no nos mojamos al visitar las ruinas del Castillo de Kajaani. Está situado en una isleta y resultó más grande de lo que parecía visto de lejos. Tenía entre otros una cocina, un cárcel y salas menores y mayores. 

Kun Kajaanissa vielä täydennettiin ruokavarastot, oli aika suunnata kohti Laahtasen leirintäaluetta. Olen ollut siellä usein yötä, mutta miehelle tämä oli ensimmäinen kerta. Se tarkoittaa, että minullakin on viime kerrasta vierähtänyt ainakin 14 vuotta...

En Kajaani compramos la comida y ya era la hora de la primera cabaña en Laahtanen. He pasado allí varias noches pero fue la primera vez para mi esposo. Eso significa que ya han pasado también como mínimo 14 años de mi última visita...Toisen retkipäivän alussa keksimme, että voisimme käydä Suomussalmen Soivassa Metsässä. Äitini oli käynyt siellä aiemmin matkalla Lappiin veljeni perheen kanssa ja paikka näytti heidän ottamissa kuvissa niin mielenkiintoiselta, että pitihän meidänkin se nähdä. Harjumaisemaan on rakennettu erilaisia soittimia puusta, metallista, putkista ja levyistä. On rumpuja, kitaraa, bassoa... jos jonkinlaista soitinta. Suosikkini oli ehdottomasti alla olevan kuvan Viuhkaharmuuni. Suosittelen ehdottomasti, jos liikut Suomussalmen suunnalla!

Al principio del segundo día se nos ocurrió que podríamos visitar El Bosque Musical de Suomussalmi. Mi madre ya lo había visitado en un viaje anterior a Laponia con la familia de mi hermano. Nos habían mostrado fotos y parecía interesante. Han construido instrumentos musicales de madera, metal, tubos y placas. Batería, guitarra, bajo... de todo. Mi favorito fue definitivamente el instrumento de la foto de abajo. ¡Recomiendo el sitio si estás en Suomussalmi!


4 kommenttia:

 1. Oijoi, mitkä linnanrauniot! En ole tiennytkään, että Kajaanissa on tuommoinen. Kiitos vinkistä. Soivasta metsästä olen kuullut, mutta en ole koskaan siellä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva paikka ja aikalailla keskustassa. Soiva metsäkin oli hauska, kun pääsi leikkimään! ;)

   Poista
 2. Hurjan kivaa musiikkia videolla! Kyllä videokuva toisinaan tuo asioihin niin paljon ulottuvuutta; jos ei tunne soivaa metsää entuudestaan (niin kuin esim. minä), ei saa läheskään todenmukaista käsitystä instrumenttien hauskuudesta ja "aitoudesta" ilman videota. Eka videolla näkyvä soitinhan kuulosti siltä kuin jokin bändi olisi lämmitellyt ja alkanut kohta soittamaan kokonaisen biisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musisoinnista vastasi mieheni, vaikka kaikki räplättiin kyllä kaikkia soittimia. Se videon eka soitin oli mun ehdoton suosikki, lienenkö sitten bassosaundien perään...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!