lauantai 4. tammikuuta 2020

Lista 1/52

Sain Hehkuvaiselta "joulukorttina" 52 listaa. Yhden vuoden jokaiselle viikolle.
Hehkuvainen me "regaló" 52 listas para Navidad. Una para cada semana del año.

Lista 1 - Listaa tavoitteesi ja unelmasi vuodelle 2020
Lista 1 - Haz un listado de tus metas y sueños para el año 2020

Työelämään liittyen laitan listalle pyöräilyn. Syksyn aikana yhtä päivää vaille kaikkina menin pyörällä töihin. Keväällekin pyörättömiä päiviä varmasti tulee, sillä kevään pahimmilla jääkeleillä en lähde edes läskipyörällä kokeilemaan onneani. Myöskään kevätjuhlapäivänä tuskin viiletän juhlamekossa pyörällä...

De la vida laboral apunto la bici en la lista. En otoño fui al trabajo en bici todos menos un día. Seguro que habrá un par de días sin bici en primavera porque esos días de primavera cuando las calles están cubiertos de hielo no pienso ir a probar mi suerte ni en un fatbike. Tampoco creo que voy en bici en la fiesta de fin del curso con vestido de fiesta...


Arkeen liittyen lisään listalle herkkujen kaihtelemisen. En aio pitää herkuttomia, tipattomia, sokerittomia tai muitakaan kieltäytymispaastoja. Kokeilin jo ennen joulua tekniikkaa, että kun kauppareissulla alkaa tehdä mieli karkkia / sipsiä / jäätelöä, kysyn itseltäni miksi? Vain siksikö, että on viikonloppu? Tai loma alkaa? Tai illalla tulee jalkapalloa? Tämä pohdinta toimi niin hyvin, että yllätin itsenikin. Monesti huomasi ostavansa karkkia vain koska on perjantai...

De la vida cotidiana apunto en la lista evitar chucherías. La idea no es prohibir dulces, azucares o caramelos sino mi técnica es preguntarme cuando tengo ganas de comprarlos ¿por qué lo quiero? Sólo porque es fin de semana o empiezan las vacaciones o ponen fútbol en la tele por la noche. Ya probé esta técnica antes de Navidad y sorprendí hasta mi misma lo bien que funcionó. Muchas veces me di cuenta que compré caramelos sólo porque era viernes...



Liikunnan saralla pian koittaa paluu salille ja tanssitunneille. Pyrin tasapainoon treenaamisessa, levossa ja kehonhuollossa. Kahvakuulassa ja painoharjoittelussa haluaisin siirtyä isompiin painoihin ja pois mukavuusalueelta, jonne olen huomannut hiukan jämähtäneeni. Jos saataisiin lunta tänne eteläänkin, haluaisin viime talvea paremmin hyödyntää hiihtokauden ja lähteä salin sijaan suksille.

Pronto volverán las clases del gimnasio y de baile. Mi meta es un equilibrio entre entrenar, reposar y cuidar el cuerpo. Entrenando con las pesas quisiera mover a pesos más pesados y salir esa zona de confort donde me he quedado. Y si tuvieramos algo de nieve aquí en el sur quisiera aprovechar la época de esquiar mejor que el invierno pasado y elegir esquiar en vez del gimnasio.



Vapaa-ajalle toivon ja unelmoin lyhyistä ja pitkistä reissuista. Alkanut vuosi on vielä vähän kysymysmerkki tämän suhteen, sillä miehellä alkaa töissä uudet haasteet ja ne vievät hänen aikaansa. Lyhyitä päiväreissuja voin ja osaan tehdä ilman häntäkin, mutta pidemmille matkoille en halua lähteä, ellei kaikki ole mukana matkassa. Tosin yksi tällainen matka on luvassa keväällä, mutta se on työni puolesta. Lisäksi tänä vuonna olisi kiva löytää lähiseuduilta uusia (ja vanhoja) luontokohteita.

Para tiempo libre estoy soñando poder hacer viajes; tanto largos como más cortos. Este año por otro lado sigue una gran pregunta que tiene que ver con esto porque mi esposo tiene retos nuevos en su trabajo que lo van a tener ocupado. Excursiones cortos puedo y sé hacer sola pero no quiero salir lejos sin él.  Eso sí, en primavera voy a ir a un viaje sin él pero es un viaje de trabajo. También me gustaría encontrar destinos de naturaleza nuevos (y viejos) de zonas cercanas.



4 kommenttia:

  1. Hienoja suunnitelmia ja tavoitteita! Perjantai on mielestäni ihan hyvä syy ostaa karkkia. Samoin maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, lauantai ja sunnuntaikin. :P

    VastaaPoista
  2. Hyviä ideoita ja suunnitelmia sinulla! Minäkin yritän välttää herkkuja, mutta ilman mitään ihme lakkoja tai kieltoja. On ikävää esim. mennä kylään eikä voida syödä mitään, se on vähän epäkohteliastakin. Ja täytyy sitä joskus nauttia, mutta tosiaan silloin kun oikein tekee mieli ja silloinkin vain parhaita herkkuja, ei jotain melko hyvää :D
    Itse olen rajoittanut muutenkin ylimääräistä syömistä siten, että syön vain 8 tunnin aikana, eli loput 16 tuntia "paastoan". Tätähän kutsutaan 16:8 pätkäpaastoksikin. Toimii hyvin mulla ja on paljon kevyempi olo kun iltapuputus jää väliin.
    Liikuntaa lisäilen minäkin hissukseen päiväohjelmaan, sillä olen ollut pari vuotta melkeimpä ilman treenejä. Mikä on outoa sillä ennen kävin salilla 3-4x viikossa ja työmatkapyöräilyt päälle. En tiedä mistä tämä laiskuus on johtunut :D mutta nyt siihen on tultava loppu, alku on aina hankalin.
    Ihanaa uutta vuotta ja vuosikymmentä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on hyvä rajoittaa, ei täysin kieltää. Jo tieto, että voin sitten joskus ottaa, jos oikein tekee mieli helpottaa olemaan toisella kertaa ottamatta.

      Mä en ehkä pystyis moiseen paastoon, vaikka vapaapäivinä se saattaisi onnistua, jos söisi aamulla vasta 11 aikaan, niin saisi seitsemään asti syödä... vaan luulen, että mulle tulisi silti nälkä ennen nukkumaanmenoa ja se ei olisi kivaa. Hienoa, jos sä olet saanut toimimaan ja tunnet olosi hyväksi.

      Pikkuhiljaa kun lisää liikuntaa ja vaikka aloittaa sellaisesta ei-niin-ohjatusta / suunnitellusta, niin silloin se onkin helpompaa. Teilläkin on kuitenkin koiranulkoilutustakin päivittäin. Alkuunhan voisi vaikka vaan venyttää niitä koiralenkkejä!

      Aurinkoiset alkaneet vuodet teillekin!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!