tiistai 14. tammikuuta 2020

Säärystimet kuin karkit - Tobilleros como caramelos

Virkkaussormia kutkutti ja kaivelinkin esiin virkkuukoukun ja netistä jemmaamani säärystimien ohjeen. Kanarialta olin ostanut kaksi kerää pinkki-valkoista lankaa ja se valikoitui tähän projektiin.

Tenía ganas de crochetear algo y busqué mi aguja y las instrucciones para tobilleras que había guardado del internet. Había comprado dos ovillos de lana blanca y rosa de Canarias y la elegí para este proyecto.

Virkkaamalla työ etenee ihan nopeasti ja nämäkin ihanuudet syntyivät yhdessä viikonlopussa. Lankaa meni kerä per säärystin ja sen verran jäi ylimääräistäkin, että lopusta tein vielä molempiin tupsut haarukkatekniikalla. Aika namit, vaikka itse sanonkin!

Me gusta como el trabajo avanza rápido crocheteando y sólo tardaba un fin de semana en hacer las tobilleras. Usé un ovillo por tobillera y lo poco que sobraba usé para hacer un pompom para cada una usando la técnica de tenedor. ¡Guapísimas, diría yo!


6 kommenttia:

  1. Onko näissä napit niin kuin ohjeen säärystimissä (kysyn kun ei kuvassa näy)? Nyt on ollut niin kovin lämmintä, että säärystimille ei juuri ole ollut tarvetta - paitsi ehkä olisi voinut käyttää jonkinlaisina kurasuojina lahkeille... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo... Lankaa oli just sen verran kerässä, että sain pohkeen ympari ja kiinni. Nappeja varten olis pitäny olla se vähän yli pohkeenympärys. Napit ois ollu kivat ja jäi kutittamaan, että tekis toiset napeilla.
      Laitoin noi yks päivä töihin silläkin uhalla että tikahdun, ei niitä ois todellakaan tarvinnu, mut toivo talvesta elää vielä.

      Poista
  2. Onpas pirteät! <3

    Oho, neulotaanko/virkataanko Kanariallakin, kun siellä myydään lankojakin? Jotenkin aina ajattelen, että käsityöt ovat vaan meidän suomalaisten juttu, vaikka eihän se tietenkään niin ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sielläkin neulotaan ja virkataan. Mekin on saatu miehen siskolta iiiiiiiiiso neulottu päiväpeitto. Lankoja saa markkinoilta, käsityöliikkeistä tai niinkuin nämä - kiinakaupoista (Tiimarin tyylisiä kiinalaisten pitämiä "kaikkeamitämaapäälläänkantaa-kauppoja".

      Poista
  3. Karkkisen ihanat tosiaan! Tulisipa niille nyt akuutimmin tarvetta. Eilen oli Helsingissä niin lämmintä, että jouduin isäni luo kävellessä riisumaan kaikki asusteet ja lopulta takinkin! Silti olin hiessä, näemmä puseroni oli niin lämmin. Joka tapauksessa en muista montaa sellaista tammikuuta, että olisin tarjennut liikkua ulkona pelkät sisävaatteet päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Me haettiin eilen geokätkö äidin ja koirien kanssa ja metsäreissulla tarkeni panta päässä (mulla yleensä pipo sen päällä), ilman hanskoja (normisti ei todellakaan) ja "takkina" paksu villapaita... Ihan pimeetä ollu tää talvi; myös kirjaimellisesti...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!