lauantai 25. tammikuuta 2020

Lista 4/52

Lista 4 - Kirjoita ylös ne tavat, joilla pääset eroon mieltä vaivaavista asioista
Lista 4 - Apunta las maneras de quitarte de la cabeza las cosas que te fastidian

Tämä riippuu niin paljon asiasta. Kuinka suurten kysymysten äärellä ollaan ja tarkoittaako "mieltä vaivaava" ikäviä asioita vai vain asioita yleensä. Vaakana rakastan asioiden pohtimista ja jos sanon: "Minä olen vähän ajatellut..." mieheni sanookin, että: "Sun ei pitäis ajatella..." :D

Esto depende. Qué de grande es la pregunta y si "te fastidian" significa cosas graves o algo en general. Siendo libra me encanta reflexionar todo y si digo "Yo he pensado..." mi esposo suele decir "Tú no deberías pensar..." :D

Jos kyseessä on suurempi asia, mietin asian läpi monelta eri kantilta ja mahdollisesti listaan mielessäni plussat ja miinukset. Pelaan pään sisäistä shakkia miettien mihin eri siirrot johtaisivat. Jos päätöksentekoon liittyy raha, teen laskelmia eri vaihtoehdoista. Työhön liittyviä asioita en yleensä pohdi, sillä eräässä koulutuksessa meille sanottiin, että muistakaa, että mitään teille sanottua ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, sanoja todennäköisesti ei edes muista sanomaansa tunnin kuluttua.

Si estoy pensando en algo más grande, lo pienso por todos lados y posiblemente hago un listado de sus pros y contras en mi mente. Juego ajedrez dentro de mi cabeza calculando dónde me llevarían diferentes movimientos. Si la decisión tiene que ver con dinero, tengo hojas de cálculo sobre las opciones. No suelo pensar en cosas del trabajo porque en un cursillo nos dijeron que no vale la pena tomar de forma personal nada que nos digan porque quien lo dice más probablemente ni lo recuerda después de una hora.


Jos kyseessä on ikävämpi asia, joka vaivaa, lähden usein koirien kanssa pitkälle lenkille. Kävellessä mieli rauhoittuu ja tyhjenee ja usein asiat saavat oikeat mittasuhteet. Vaaoissa saattaa olla pientä drama queenin vikaa...

Si es algo más grave que me fastidia, suelo salir para una vuelta larga con los perros. Al caminar la mente se tranquiliza y se vacia y todo vuelve a sus proporciones correctas. Las libras pueden tener un pequeño fallo de ser drama queens...

Jos taas kyseessä on minimaalisen pieni päätös, jonka tekeminen on vaikeaa, kysyn usein mieheltäni. Hän on paljon nopeampi käänteissään eikä jää turhia jahkailemaan. Monesti hän saakin tilata minulle kahvin / valita paidan / päättää vapaapäivän ohjelmasta. Ja olenpa antanut koirienkin päättää lenkkimme reitin, kun itse haluaisin uusille kulmille, mutta en osaa päättää minne.

Si por otro lado estamos hablando de una decisión pequeñita pero que aún así me resulta difícil, le pregunto a mi esposo. Es más temperamental y no gasta su tiempo en boberías. Muchas veces es él que me pide un café / elige mi camisa / decide qué hacemos en un día libre. Y he dejado hasta los perros decidir por mí dónde caminar cuando yo he querido alguna ruta nueva pero no he sabido por dónde.





6 kommenttia:

  1. Ulkoilu/kävely/lenkkeily on hyvä ratkaisu melkein aina! Meillä töissä taas usein todetaan että "kyllä kannatti taas käydä vessassa", ja sillä tarkoitetaan sitä että lähes ratkaisemattomalta vaikuttanut ongelma ratkeaa aivan yllättäen sillä että työpisteeltä poistuu hetkeksi miettimään ihan muita juttuja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, irrottaa hetkeksi itsensä ajatusten oravanpyörästä ja saa siten ehkä uuden näkökulman.

      Poista
  2. Hyviä tapoja, varsinkin ulkona kävely tepsii itselläni. Jos jokin oikein vaivaa mieltä tai on kalvanut jo jonkin aikaa, hyvä kuuntelija, joka todella tajuaa asian, on kultaakin kalliimpi. Tietenkään toisen niskaan ei kuulu dumpata mitä vain moskaa, mutta ideaalitapauksessa suhde on vastavuoroinen, ja kumpikin saa tasaisesti purkaa sydäntään ja ymmärtää toista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen usein esimerkiksi töissäkin se kuuntelija, kun on kyse pienemmistä huolista. Itse oon taas enemmän sellainen itsekseen pohdiskelija, enkä useinkaan kerro aivoituksistani ennen kuin olen saanut ne jotenkuten itselleni selviksi. Toki jos on kyseessä esim. matkan majoitusprobleema, kysyn silloin muidenkin mielipidettä.

      Poista
  3. Olipas mielenkiintoinen aihe pohdittavaksi. Ja kävely auttaa tosiaan moneen!

    Harmi vaan, kun itselläni ei aina mikään järkeily auta. Saatan jumittua mieltä vaivaavaan asiaan, ja mitä enemmän yritän järkeillä ratkaisua, tai olla ajattelematta koko asiaa, sitä syvemmälle soppaan vajoan. En ole vielä keksinyt, miten pääsisin tästä eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullekin joskus noin tapahtuu. Silloin yleensä käytän mieskorttia, kun tiedän, että itse tosiaan kaivaisin vaan itseäni syvemmälle.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!