sunnuntai 8. elokuuta 2021

Foto 31/52


Loma loppuu. Ilmassa on syksyn tuntua. Kesän aikana on käyty ympäri Suomen eri lettu- ja vohvelikahviloissa. Tänään pistin pystyyn lettukahvila Menninkäisen ja voin sanoa, että kyllä kaksi henkeä saa tuhottua yhdeksänkin lettua (Oliverin avustuksella) hyvinkin helposti!

Se acaban las vacaciones. Huele a otoño. Durante el verano hemos visitado creperías en diferentes ciudades de Finlandia. Hoy se abrió crepería Lagartera y puedo decir que ¡dos personas (con la ayuda de Oliver) hacen desaparecer nueve crepes bastante fácil!

Omat opinnot alkaa elokuun lopussa. Harrastuksiin on ilmoittauduttu. Luvassa pitkästä aikaa myös tanssia. Eka hirvikärpänen bongattu ja eka joululahja ostettu.

Mis estudios empiezan a finales de agosto. Me he apuntado a los pasatiempos. Incluso al baile después de una pausa. He encontrado la primera mosca de venado en mi pelo y he comprado el primer regalo de Navidad.

7 kommenttia:

 1. Se on läpsystä vaihto: minulla alkoi juuri kesäloma (viikot 2/4 ja 3/4). :D Minusta on mukava saapuvan syksyn merkki se, että yöllä on hetken aikaa jo oikeasti pimeää. Ja että pihlajanmarjat punertuvat (niitä on tänä vuonna todella paljon). Kahvilasi letut näyttävät hyviltä, onnistunutta paistamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärät illat ja pimeät yöt on kiva vielä tässä vaiheessa. Ja pihlajanmarjoja ihmeteltiin tällä viikolla äidin ja kummin kanssa ja todettiin, että se tulee sitten kai vähäluminen talvi.
   Hämmästyin letuista, kun se ensimmäinenkin mikä yleensä menee pieleen, onnistui niin nätisti!
   Ja mukavia 2&3/4 lomaviikkoja! Nyt tuli hyvät ulkoilusäätkin!

   Poista
  2. Jaa, onko se teillä niin että "ei pihlaja kahta kanna"? Minä kun oon kuullut että "kyllä pihlaja kaksi kantaa" eli sekä marjat että lumen. Katsotaan kuinka käy. :D

   Poista
 2. Herkullinen lettupino! Ja hienosti olet jo varautunut syksyyn. Selviä syksyn merkkejä on tosiaan ympäristö täynnä, pihlajanmarjoja on tullut katseltua täälläkin (meiltä voi parvekkeeltakin halutessaan tarttua pihlajanoksiin), mutta Hehkuvaisen lailla meilläkin vasta alkaa "lomat", miehellä ensi viikolla ja vaikka mulla ei mitään virallista lomaa olekaan, täyspäiväinen tuuraus päättyy huomiseen (jes!), joten syksyisen kesäisissä tunnelmissa mennään ainakin henkisesti vielä monta viikkoa; kunpa säätkin sen edes pikkuisen sallisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne letut aika vilkkaan hävisi tosta lautaselta... :P
   Unohdin tuosta listalta valmisteluni alkavaa lukuvuotta varten; muistivihko, kahvia ja kahvimaitoa hankittu!
   Hyvää lomaa teille, ainakin tänne on luvattu kivoja syyskesän kelejä, jotka on ulkoiluun mitä parhaimmat.

   Poista
 3. Mä jos teen innostun tekemään lettuja (harvoin kyllä teen), niin helposti menee alas 6 kappaletta. :-D Miten muuten tykkäät syödä lettusi? Mulle ainoa oikea vaihtoehto letun kumppaniksi on sokeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvoin mäkään intaannun niitä tekemään, mutta nyt iski lettuhimo. Sokerilla menee mullakin. Jos pitäis toinen vaihtoehto valita (tän valkkasin Sulosaaressa), niin se olis lakkahillo.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!