sunnuntai 29. elokuuta 2021

Foto 34/52

Suomen luonnon päivä. Vietä yö ulkona. Tai viikko karanteenissa. Työpaikalla oli koronatapaus ja karanteeniin tiistaina joutuivat kaikki altistuneet, allekirjoittanutkin. Keskiviikkona töihin saivat palata kaksi rokotetta saaneet oireettomat. Arvatkaa kenellä olisi ollut toka piikki tiistaina?

Día de la naturaleza finlandesa. Pasa la noche fuera. O la semana en cuarentena. Hubo un caso de covid en el trabajo y todos expuestos tenían que quedar en cuarentena. Yo entre ellos. El miércoles pudieron volver al trabajo todos con la pauta completa. ¿Adivinen quién habría tenido la secunda vacuna el martes?

Piikki siirtyi kahdella viikolla ja karanteeni päättyy nyt viikonloppuna. Maanantaina taas töihin. Tai siis töitähän mä olen tehnyt etänä koko viikon, mutta nyt pääsee taas työpaikalle. Salillakaan en ehtinyt olla kuin maanantaina, loput vuorot piti tietysti perua. Onneksi ei tauti iskenyt. Mahdollisia oireita pitää vielä tarkkailla alkuviikko.

Pues la vacuna se atrasó por dos semanas y la cuarentena se acaba ahora el fin de semana. El lunes vuelvo al trabajo. Al puesto de trabajo me refiero, he trabajado toda la semana a distancia. El lunes fui al gimnasio pero obviamente tuve que cancelar las clases del resto de la semana. Por suerte no cogí el virus. Tengo que vigilarme todavía el principio de la semana por posibles síntomas.

Opinnot alkoivat maanantaina meidän maisteriopiskelijoiden ryhmään ja opintoihin tutustumisella. Vähän meinaa olla vielä pallo hukassa, kun enää ei tule lukkaritkaan yhtä valmiina kuin silloin 2000-luvun alussa, kun viimeksi olen yliopisto-opintoja aloitellut. Valinnaisuutta on paljon ja itse saa suunnitella. Onhan se hyvä, paitsi jos olet vaaka.

El lunes empezaron los estudios. Nos conocimos entre nuestro grupo y vimos qué vamos a estudiar. Me siento un poco perdida; ya ni vienen los horarios a mano como a principios de los 2000 cuando empecé la última vez en la Uni. Hay mucho más posibilidades de planear y diseñar tus estudios y cursos. Está bien, salvo si eres libra.

Koska viikon ainoa sallittu ajanviete on ollut ulkoilu, ajattelin jatkaa lauantai-iltana teeman mukaan ja viettää illan takapihalla. Osallistuisin niin mielelläni Suomen Ladun "Nuku yö ulkona" - haasteeseen, mutta ukko on liian mukavuudenhaluinen ja haluaa nukkua sisällä ja sängyssä, joten Oliver menisi sekaisin ja ramppaisi yön terassin ja makkarin väliä, jos isäntäväki olisi hajallaan.

Porque el único pasatiempo permitido esta semana ha sido salir fuera pensaba seguir con el tema el sábado y pasar la tardenoche en la terraza. Quería tanto participar en el reto "Pasa la noche fuera" de Suomen Latu pero mi esposo prefiere dormir dentro en la cama y eso significa que Oliver se volvería loco caminando la noche entre la terraza y dormitorio sin saber si estar con mami o papi.

Glamping-iltamajoituksessani kun oli toimiva wifi, niin Oliver seuralaisenani katselin leffaa kynttilöiden valossa elokuun hämärtyvässä yössä. Näinpä myös yhden tähdenlennon. Sisälle siirryttiin kello puoli kaksitoista.

Mi alojamiento glamping tenía buen wifi y con Oliver de compañía estaba viendo una peli en la luz de las velas en la tarde oscura de agosto. También ví una estrella fugaz. Al final entramos a las once y media.4 kommenttia:

 1. No voihan rähmä, että piti käydä huono tuuri tuon karanteenin ja tokan piikin kanssa. Toivottavasti saat piikkisi nyt ajallaan!

  Hehee, mä pystyn samastumaan hyvin ukkelisi tahtoon nukkua sisällä. En minäkään haluaisi välttämättä nukkua ulkona. Eniten häiriintyisin varmasti kaikista äänistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen edelleen siitä yöstä laavulla... Siellä ei ainakaan pitäisi olla ääniä häiritsemässä. Toisaalta ehkä kaikki pienetkin äänet olisi karmivia... Mutta jos ehtisin nukahtaa ennen äänten kuulemista, niin sitten en kyllä kuulis mitään!

   Mä olin laskenut väärin ton tokan rokoteajan ja varasin sen vahingossa 11 viikon päähän ekasta. Nyt se siis menee taiteen säännöistä vain viikolla pieleen ja ekan ja tokan väliksi tulee 13 vkoa.

   Poista
 2. No voihan karanteeni! Onneksi se on ohi. Hihi, aika pimeä glamping-kuva, mutta juuri oikeaan tunnelmaan se kyllä vie. :) Eikö sulla ollut hyttysiä riesana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli ja meni, vaikka vielä alkuviikko pitää ohjeiden mukaan seurata mahdollisten oireiden ilmaantumista.
   Meinasin laittaa ennen auringonlaskua otetun kuvan mun glamping-pesästä, mutta tässä oli ehkä tosiaan enemmän sitä yötunnelmaa. Ei ollut hyttysiä, mutta jotain ihme lentoyökkösiä, jotka tulivat kai kynttilöiden ja lyhtyjen valojen perässä.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!