lauantai 1. heinäkuuta 2023

Ateneum & Helsinki

Toukokuun loppu oli yhtä reissaamista. Paikallinen taiteen ystävien yhdistys vie joka kevät ysiluokkalaiset Ateneumiin ja nyt oli meidän vuoro. Koulu alkoi vasta puolenpäivän aikaan, kun bussi starttasi kohti Helsinkiä. Meidän luokka pääsi heti ensimmäiselle kierrokselle ja kolmen vartin aikana näimme tuttuja teoksia ja kuulimme tarinoita niiden takaa. Itse pidin eniten maisematauluista; toki oli hienoa nähdä myös Taistelevat metsot ja Haavoittunut enkeli.

El final de mayo era lleno de viajes. La asociación loca de amantes de arte lleva todas las primaveras los novenos del EGB a Ateneum en Helsinki y esta primavera tocó a nosotros. El día empezó a mediodía cuando la guagua arrancó hacia Helsinki. Nuestra clase participó en la primera vuelta guiada y en 45 minutos vimos obras conocidas y aprendimos las historias detrás de su creación. A mí me gustaron más los cuadros con paisajes pero por supuesto fue impresionante ver obras como Taistelevat metsot y Haavoittunut enkeli.

Ateneum-kierroksen jälkeen oli reilu tunti vapaa-aikaa, jolloin oppilaat rynnistivät syömään ja ostoksille. Itse istahdin kahville ja sen jälkeen tein pienen kävelylenkin Espaa pitkin Suurkirkolle ja takaisin Ateneumille. En ollutkaan aiemmin käynyt Ateneumissa paikan päällä, vain kahdesti koronan aikaan opastetulla virtuaalikierroksella.   

Después de la vuelta teníamos una hora y pico de tiempo libre y los alumnos se dirigieron a buscar comida y de compras. Yo me senté en una cafetería y luego hice una caminata por Esplanadi hasta Suurkirkko y de vuelta a Ateneum. No había visitado Ateneum antes, sólo dos veces durante el covid en una visita virtual guiada.








2 kommenttia:

  1. Minunkin Ateneum-käynnistäni on aikaa, mutta voisi olla ihan hyvä käydä siellä taas. Mua ärsytti aiemmin valokuvauskielto siellä, kun onhan se nyt ärsyttävää käydä jossakin, missä ei saa valokuvata. :-D Vieläkö kuvauskielto oli voimassa (sinä ainakin olet ottanut kuvia..)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin opas sanoi, että saa ottaa kuvia. Salama taisi olla kielletty. Mä napsin nämä tabletilla.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!