perjantai 28. heinäkuuta 2023

Matkailuhelmi 30/52 - El tesoro turístico 30/52

Paltasen suopuisto Pieksämäellä on esteetön luontokohde, joka nimensä mukaan tarjoaa suomaisemia. Se tuo hyvän jaloittelutauon automatkalaisille 23-tien varrella pitkin helppokulkuisia lankkupolkuja. Auton voi jättää joko Pienen-Paltasen rantaan tai tien toiselle puolelle levähdysalueelle. Levähdysalueella on myös kahvio.

El parque pantanoso de Paltanen en Pieksämäki es un destino sin barreras que según su nombre ofrece paisajes pantanosos. Es un buen sitio para pequeña caminata por los caminos anchos de madera para los que viajan en coche por la carretera 23. Hay un parking al principio de la caminata en la orilla del lago Pieni-Paltanen y otro en el otro lado de la carretera en la area de descanso donde también hay una cafetería. 



Reitin lähtöpisteellä on tulipaikka rannassa sekä esteetön käymälä. Sadan metrin päässä on vuokra-aitta, jota voi vuokrata kahviosta. Sieltä voi myös ostaa kalastuslupia ja kokeilla saako narrattua lammesta lohen! 

Al principio de la caminata en la orilla del lago hay un asadero y un aseo sin barreras. A cien metros por el sendero hay una caseta de alquiler. En la cafetería se puede alquilar la caseta y comprar permisos de pesca ¡para probar su suerte en el lago!




Reitti suolla ei ole pitkä, laavulle on lähtöpaikalta matkaa vain 500 metriä. Matkan varrella voi tehdä lyhyen piston Telkkälammen rantaan. Eväitä voi syödä tai taukoa pitää laavun lisäksi reitin varrella olevilla pöytäryhmillä. 

La ruta por el pantano no es largo, hayun asadero a sólo 500 metros del principio. Hay un cruce un poco antes del asadero que te lleva a ver el charco Telkkälampi. A parte del asadero en la ruta hay mesas para sentarse un ratito o merendar.





2 kommenttia:

  1. Onpa ihana suokierros huono(mpi)jalkaisellekin! Ilahduttaa suuresti, että tämmöisiä esteettömiä polkuja tehdään, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan luontokokemuksesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ystävä, joka on pyörätuolissa ja ajattelin taas häntä, kun täällä käytiin. Hän pitää myös luonnosta ja on ihanaa, että tällaiseen kiinnitetään enemmän huomiota.
      Nämä ovat myös oivallisia lapsiperheille (joissa ehkä on vielä vaunuikäisiä), kuten totesit huono(mpi)jalkaisille sekä pieneen jaloitteluun ajomatkoilla, kun ei ihan metsään halua rymyämään.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!