maanantai 17. heinäkuuta 2023

Matkailuhelmi 29/52 - El tesoro turístico 29/52

Olitpa sitten ajelemassa Ähtäriin pandoja katsomaan, Tuuriin shoppaamaan tai muuten vaan tietä 66, pidä pieni tauko Torisevan rotkojärvillä hieman ennen Virtain kaupunkia sen eteläpuolella. Järviä on kolme; Alainen-, Keskinen- ja Yläinen-Toriseva ja niitä pääsee ihailemaan myös luontopolulta, joka kulkee alkumatkan Alainen-Torisevan jylhillä kallioilla. Alainen-Torisevan luona on Torisevan Kahvimaja, jossa voi tiistaista sunnuntaihin istahtaa kahvikupposen äärelle.

(Lue myös Luontopolkumiehen teksti luontopolusta.)

Estés en camino a Ähtäri a ver las pandas, a Tuuri de compras o por otra razón conduces por la carretera 66, toma una pausa en los lagos Toriseva un poco antes de la ciudad de Virrat en el sur. Son tres lagos; Alainen-, Keskinen- y Yläinen-Toriseva y si quieres, puedes ver los mejor caminando por el sendero que recorre su primera parte en los roques de Alainen-Toriseva. En Alainen-Toriseva está cafetería Torisevan Kahvimaja donde puedes sentarte a tomar café desde el martes hasta el domingo.

(Texto de Luontopolkumies sobre el sendero en finlandés.)





5 kommenttia:

  1. Mä olen näitä sun vinkkejäsi lukiessani tajunnut, että mulla on tosi isoja aukkoja Suomen kartalla! Onkohan Arja Koriseva kotoisin Torisevalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun aukko on Pohojanmaa... Kokkola-Seinäjoki-Parkano-Merikarvia-"neliö" on outoa seutua. Miestä huvitti, kun oli kysytty töissä, että onko hän koskaan käynyt Lapissa. Vastasi, että arvaisin, että 9 tai 10 kertaa (10). Sitten kysyttiin, että niin mutta vaikka Kilpisjärvellä? Siihen totesi, että 3 tai 4 kertaa (4). Oli olleet vähän työkaverit ihmeissään.

      Arja Koriseva vois olla Torisevalta 😂, mutta on itse asiassa Toivakasta. Mutta ne kuopat, joita laulussa "Valtatie 66" väitetään olevan Torisevan kohdalla, en kyllä bongannut missään...

      Poista
    2. Sulla onkin siellä varsinainen Lappi-konkari! :-D

      Ja hittolainen, meni kuitenkin aika lähelle tuo Toriseva, jos kerran Toivakka on oikea vastaus. :-)

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!