torstai 29. kesäkuuta 2023

Matkailuhelmi 26/52 - El tesoro turístico 26/52

Kesäisen päivän viettoon oivallinen paikka on Asikkala ja Vääksyn kanava. Kanavan alueella on kahviloita, ravintoloita sekä jätskikioskeja, joissa voi istahtaa katselemaan maailman menoa. Kanavan rannalla on myös pieni luontopolku, jonka voi kiertää vaikka lasten kanssa. 

Un lugar marvilloso para pasar un día de verano es Asikkala y el canal de Vääksy. En la zona del canal hay cafeterías, restaurantes y tiendas de helado donde sentarse y pasar un rato. Cerca del canal recorre también un pequeño sendero fácil de caminar por ejemplo con los niños.


Kivenheiton päässä on Kalmarin pitkä uimaranta ja ihan rannan läheisyydessä kiertää myös frisbeegolfrata. Rannalla voi myös pelata tennistä tai lentopalloa ja lapsille on leikkipaikka. 

No muy lejos está la playa larga de Kalmari y en la proximidad de la playa hay un campo de discgolf. En la playa también se puede jugar al tenis o voleibol y para los peques hay un parque infantil.

Jos taas kaipaat kulttuuria, kannattaa poiketa Urajärven kartanolla. Kesäisin siellä järjestetään mm. kummituskierroksia. Vesivehmaan Jenkkapirtti on puolestaan kesäiltasi kohde, jos tanssijalkaa alkaa vipattaa.

Si lo que buscas el cultura, echa un vistazo al manor de Urajärvi. Los veranos organizan por ejemplo recorridos de fantasmas. Y el destino de la noche de verano es el pabellón de baile Jenkkapirtti en Vesivehmaa si quieres ir a bailar.





2 kommenttia:

  1. Kaikki ihan tuntemattomia paikkoja mulle, mutta tosi kiinnostavan kuuloisia! Lähdenkin tästä googlettamaan, missä on Asikkala. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asikkalassa voi myös kiivetä Aurinkovuorelle, majoittua Haasin lasitaloissa (https://lehmonkarki.fi/en/news/haasi-mirror-houses/), joista on upeat näkymät Päijänteelle, vierailla Päijänteen kansallispuistossa tai tutustua Pihamaan viinitilaan.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!