lauantai 22. heinäkuuta 2023

Iso-Melkutin, Loppi

Hämeen järviylängöllä on aivan liikaa retkikohteita, joissa haluaisin käydä. Viime kesänä kävimme jo Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoissa ja teimme pienen koukkauksen myös Ruostejärvelle. Taas meinasi iskeä valinnan vaikeus, kun valitsin heinäkuiselle maanantaille retkikohdetta. Lopulta valintani oli Lopen Iso-Melkutin.

Hay demasiados destinos de excursión en la meseta de lagos de Häme que me gustaría visitar. El verano pasado ya visitamos los parques nacionales de Torronsuo y Liesjärvi y también hicimos un pequeño viaje a Ruostejärvi. La dificultad para elegir era igual de grande cuando intenté decidir un destino de excursión para un lunes de julio. Al final, elegí el lago Iso-Melkutin en Loppi.


Iso-Melkutin on todella kirkasvetinen järvi mäntykankaiden keskellä. Se houkuttelee uimareita, suppailijoita ja sukeltajia sekä tietysti muita päiväretkeläisiä. Helppokulkuinen polku kiertää ympäri koko järven ja alueen läpi kulkee myös Hämeen Ilvesreitti. Kiersimme järven myötäpäivään ja evästelytaukoineen ja rauhalliseen tahtiin kulkien ja luontoa ihastellen aikaa meillä tähän 6,7 kilometrin lenkkiin kului kolme ja puoli tuntia. 

Iso-Melkutin es un lago de aguas muy claras en medio de bosques de pinos. Atrae a nadadores, gente con tablas sup y buceadores y, por supuesto, a otros excursionistas. Un camino fácil da la vuelta de todo el lago y la ruta Hämeen Ilvesreitti también pasa por la zona. Le dimos la vuelta al lago en el sentido de las agujas del reloj y con descansos para merendar caminando tranquilo y admirando la naturaleza hicimos esta caminata de 6,7 kilómetros en tres horas y media.




Matkan varrella on kaksi laavua ja monta kaunista näköalapaikkaa järvelle. Me valitsimme evästelyyn näköalapenkit järven etelä-, länsi- ja pohjoisrannalla. Muitakin kulkijoita oli jonkun verran, mutta ei tungokseen asti. Eniten porukkaa oli laavuilla. Paljon oli myös kesäpäivän viettäjiä vesillä; uimareita ja sup-lautailijoita ja pieni porukka sukeltajia oli myös menossa tutkimaan vedenalaista maailmaa.

En el camino hay dos asaderos y muchos hermosos miradores sobre el lago. Elegimos los banquillos con vistas en las orillas sur, oeste y norte del lago para merendar. Había algo de gente pero no hasta el punto de aglomerarse. La mayoría de la gente estaba en los asaderos. También había mucha gente pasando el día de verano en el agua; nadadores y con tablas sup y un pequeño grupo de buceadores también iban a explorar el mundo subaguático.






Hämeen järviylänkö ei pettänyt tälläkään kertaa. Suosittelen ehdottomasti Melkuttimien aluetta. Jo lyhyempikin retki polkuja pitkin tarjoaa kauniit maisemat ja useamman mahdollisuuden vaikkapa pulahtaa uimaan!

La meseta de lagos de Häme tampoco decepcionó esta vez. Definitivamente recomiendo el área de Melkuttimet. ¡Incluso un viaje más corto por los senderos ofrece hermosos paisajes y más oportunidades, por ejemplo, para darse un chapuzón en el agua!





2 kommenttia:

  1. Mä kiersin tuon reitin pari vuotta sitten, ja olin jostain syystä vähän pettynyt. Alue oli kyllä sinänsä ihan kiva, mutta olin kai odottanut jotain elämää suurempaa (varsinkin järven kirkkauden osalta), kuten etukäteen paikoista lukiessa usein käy. Pitäisi kai mennä joka paikkaan ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin sen kuvittelin myös jotenkin überkirkkaaksi ja olihan se kirkas, muttei ehkä mullakaan ihan kuvitelmien tasolla. Mutta tykkäsin lenkistä ja maastosta ja maisemista. Ehkä se kirkasvetisyys näyttäyyy paremmin sukeltajille ja uimareille...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!