maanantai 31. heinäkuuta 2023

Helvetinjärven kansallispuisto - El parque nacional de Helvetinjärvi

Kansallispuistobongailu jatkuu tänäkin kesänä. Mies ehdotti yhden yön viikonloppureissua ja minä valitsin kohteen. Eräänä perjantaina ajeltiin illaksi Virroille ja yövyttiin Kesähotelli Domuksessa.

Sigue mi proyecto de conocer nuevos parques nacionales. Mi esposo propuso un viaje de una noche y yo elegí el destino. Un viernes condujimos a Virrat y pasamos  la noche en Kesähotelli Domus.





Seuraavana aamuna kurkattiin ensin Torisevan rotkojärvet ja sitten matka jatkui Helvetinjärven kansallispuistoon. Helvetinportin parkkialueella oli aamulla muutamia autoja, kun lähdettiin kävelemään kohti Helvetinjärveä ja Helvetinkolua.

La próxima mañana primero echamos un vistazo al lago Toriseva y luego seguimos el camino hacia el parque nacional de Helvetinjärvi. Había algunos coches en el parking de Helvetinportti por la mañana que empezamos la ruta hacia el lago Helvetinjärvi y la grieta de Helvetinkolu.



Reitti oli leveää sorapolkua Helvetinjärven näköalapaikalle asti. Alhaalla järven rannalla on päivätupa ja nuotiopaikka, mutta siellä kuulosti olevan sen verran porukkaa, että evästelimme näköalapaikan kallioilla.

La ruta era un camino ancho de grava hasta el mirador de Helvetinjärvi. Abajo en la orilla del lago hay una cabaña y asadero pero sonaba que había tanta gente que decidimos merendar en los roques del mirador. 






Polku näköalapaikalta takaisin parkkipaikalle olikin "perinteisempää" polkua. Kuljettiin metsää, suota, kangasta, pitkoksia. Monipuolinen ja kiva reitti, vaikkei matkaa tullutkaan kuin nelisen kilometriä!

El sendero de vuelta al parking era más "tradicional". Pasamos por bosque, pantano, bosque conífera, camino de madera. Una ruta con paisajes variados ¡aunque no era más que unos cuatro kilómetros!






2 kommenttia:

  1. Helvetinjärvi on ollut mullakin mielessä jo pitkän aikaa, ja itse asiassa ihan pari päivää sitten katselin taas paikkaa ja jo majoituksiakin. On vaan niin pirun kaukana meiltä, etten viitsisi ihan sen takia lähteä ajamaan, vaan pitäisi ympätä samaan retkeen muutakin. Mutta kivalta näyttää ja kuulostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen samaan menis esim. Seitseminen, joka on "siinä vieressä". Mäkin ensin haaveilin noiden kahden yhdistelmästä, mutta en viitsinyt kokeilla ukon huumorintajua ja 14-vee pappakoiran kestävyyttä.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!