tiistai 12. syyskuuta 2023

Matkailuhelmi 37/52 - El tesoro turístico 37/52

Inarissa matkaaville ja helppoa ja lyhyttä jaloittelua kaipaaville löytyy vain kolmisen kilometriä kylän keskustasta Kittilään päin Jäniskoski. Parkkipaikka on aivan tien varressa ja siitä lähtee puolen kilometrin esteetön polku Jäniskoskelle ja tulipaikalle. Polkua voi halutessaan jatkaa ja kiertää Juutuan polun, joka on kuutisen kilometriä pitkä ympyräreitti, joka kulkee Juutuanjoen varressa. Reitti on luontoon.fi-sivuston mukaan valaistu ja talvisinkin ylläpidetty.

Para aquellos que viajan a Inari y quieren hacer una pequeña caminata, sólo a tres kilómetros del centro del pueblo hacia Kittilä están los rápidos de Jäniskoski. El aparcamiento está justo al lado de la carretera y desde allí sale un camino sin barreras de medio kilómetro hasta Jäniskoski y el asadero. Si quieres, puedes continuar el camino y seguir por el sendero de Juutua que es una ruta circular de seis kilómetros que recorre cerca del río Juutuanjoki. Según la página luontoon.fi la ruta está iluminada y mantenida incluso en invierno.
4 kommenttia:

 1. Hitsi kun en nyt muista, oonko nähnyt Jäniskosken vai en. Ohi ainakin ajettiin, mutta en muista, pysähdyttiinkö, kun satoi kaatamalla vettä. Teille osui onneksi paremmat ilmat! Komea on koski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä -19 oli hienot kelit, ehdittiin ennen kuuluisa BIG K:ta käydä Norjan puolellakin vielä tolla reissulla.

   Poista
 2. Jäniskoski on kiva paikka. Kävimme Inarissa ollessamme ihailemassa sitä pari vuotta sitten. Oltaisiin haluttu patikoida Juutuan polku, mutta valitettavasti siihen ei ollut silloin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jotenkin missannut koko Juutuan polun, se voisi olla kiva käydä kävelemässä. Harmi, että Inarin suuntaan tulee harvemmin Lapin reissuilla eksyttyä.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!