torstai 21. syyskuuta 2023

Matkailuhelmi 38/52 - El tesoro turístico 38/52

Palailimme juuri ruskamatkalta Lapista ja siitä myöhemmin lisää tekstiä ja kuvia, mutta sieltä nappasin taas kaikille sopivan helmen tälle viikolle. 

Acabamos de volver de un viaje otoñal de Laponia y les contaré más con texto y fotos más tarde pero del viaje elegí el tesoro de esta semana.


Syötteen alueella on paljon erilaisia patikkapolkuja; osa kulkee kansallispuiston alueella, osa virkistysmetsässä ja osa Iso-Syötteen retkeilyalueella. Virkistysmetsä on alueen eteläosassa ja sieltä löytyy Kellarilammen vajaan kilometrin mittainen esteetön reitti.

En la zona de Syöte hay varios senderos; unos en la zona del parque nacional, otros en el bosque recreativo y en la zona de senderismo de Iso-Syöte. El bosque recreativo está en la parte sur y allí se encuentra la ruta sin barreras del charco Kellarilampi de un pizco menos de un kilómetro.


Olimme varanneet paluumatkalle mökin Syötteeltä ja kun alkoi näyttää siltä, että saavumme paikalle hieman liian aikaisin päätimme jaloitella Kellarilammen polulla. Autoja oli parkkipaikalla muutama mutta näimme yhden vastaantulijan ja laavulla evästelemässä olleen pariskunnan. 

Teníamos reservada una cabaña para la vuelta en Syöte y cuando empezó a parecer que llegamos un poco demasiado temprano decidimos parar en el sendero de Kellarilampi. Había algunos coches en el aparcamiento pero sólo vimos una persona en el sendero y una pareja en el asadero.


Reitti kulki kangasmetsässä leveää sorapolkua lammen pilkotellessa koko ajan vieressä. Laavulla on esteetön käymälä sekä laituri ja sieltä voi myös käydä kurkkaamassa viereistä Pytkyharjua. 

La ruta recorre por un bosque de coníferas y se puede ver el charco entre los árboles. En el asadero hay un baño sin barreras y allí se puede ir a echar un vistazo del ésker de Pytkyharju.
2 kommenttia:

 1. Voi miten odottelenkaan Lappi-kuulumisia! Mun täytyy tunnustaa, että piti googlettaa missä on Syöte. Miten en ole koskaan tullut käyneeksi siellä? Ei olisi ihan hirveän pitkän matkan päässäkään (siis jos vertaa esim. Kilpisjärveen :-D).

  Ihana suo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa mietinkö, että kääntyykö sun auton nokka kohta Pohojanmaalta kohti Syötettä? :D

   Syötteellä on oltu aiemminkin kerran yötä, mutta nyt piti käydä paikkaamassa yksi kansallispuiston mentävä aukko. Syöte ja Pudasjärvi on vähän hassussa paikassa, koska yleensä jos mennään esim. sinne Kilpisjärvelle, mennään Oulu-Tornio jne. Sitten taas Kuusamoon ja Saariselälle mennään Kajaani - Ristijärvi - Suomussalmi.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!