perjantai 8. syyskuuta 2023

Matkailuhelmi 36/52 - El tesoro turístico 36/52

Kirkot. Suomesta ja maailmalta löytyy monia näkemisen arvoisia kirkkoja. Ei tarvitse kuulua kirkkoon tai olla uskonnollinen ihaillakseen kauniita rakennuksia. Joskus kirkkoihin pääsee kurkistamaan sisäänkin ja muistathan silloin käyttäytyä asiaankuuluvalla tavalla ja kunnioittaa ulkomailla mahdollisia paikallisia tapoja ja sääntöjä.

Las iglesias. Hay iglesias en el mundo y en Finlandia que valen la pena verlas. No hace falta ser religioso o miembro de la parroquia para ir a ver lo bonitos que son estos edificios. A veces están abiertos al público y recuerda entonces comportarte de la manera correcta y en el extranjero respetar las maneras y reglas locales.

Tässä muutamia kirkkoja mitä minulle on jäänyt matkoilta mieleen:

Aquí algunas iglesias que me han impresionado:

Arucas, Gran Canaria

Heinolan kahdeksankulmainen kirkko - La iglesia octagonal de Heinola

Agüimes, Gran Canaria


Kärsämäen paanukirkko - La iglesia de tejuelas en Kärsämäki

Petäjäveden vanha kirkko, UNESCOn maailmanperintökohde - La iglesia vieja de Petäjävesi, patrimonio de UNESCO

Porvoo

Norjalainen sauvakirkko - Iglesia medieval de madera noruega

Sagrada Familia, Barcelona

Kerimäki, maailman suurin puukirkko - La iglesia de madera más grande del mundo en Kerimäki

Näiden lisäksi mielenkiintoisia ovat myös Helsingin Temppeliaukion kirkko ja Inarin Pielpajärven erämaakirkko.

Aparte de éstas, también son interesantes las iglesias de Temppeliaukio en Helsinki y la de Pielpajärvi, Inari, situado "en medio de nada".2 kommenttia:

 1. Upeita kirkkoja, varsinkin toi norjalainen sauvakirkko!

  Mulla on kirkkoihin vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Arkkitehtuurin kannalta ne ovat usein hienoja, mutta sitten ärsyttää se paatoksellisuus ja mahtipontisuus, joka on rakennettu jumalanpalvonnan ympärille. Ja sekin ärsyttää, kun selailee jonkin matkakohteen nähtävyyksiä, niin tulee suurin piirtein sata kirkkoa eikä mitään muuta. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama. Usein vaikka kirkkoon pääsisi sisälle, katselen sitä mieluummin vain rakennuksena ulkopuolelta. Petäjävedellä ärsytti se, että kirkkoon sisälle oli pääsymaksu... Se ei mielestäni ole kirkkojen idea; rahastaa. Ymmärtäusin se vapaaehtoisena ylläpitokuluja varten, muttei pakollisena.

   Mies meinasi aikanaan Ahvenanmaan reissulla saada tarpeekseen, kun halusin ottaa jokaisesta vastaantulevasta kirkosta kuvan! Hänkin tuumi, että kai tällä saarella on muutakin nähtävää.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!