maanantai 25. syyskuuta 2023

Ruskaterveiset Ylläkseltä - Saludos otoñales de Ylläs

Vihdoin suuri unelmani ruskamatkasta Lappiin toteutui! Mies jätti yhden kesälomaviikon syyskuulle ja minä nappasin muutaman päivän lomaa ja pääsimme viettämään pidennetyn viikonlopun Ylläksellä. Perjantaina töiden jälkeen ajelimme jo aiemmin hyväksi majapaikaksi havaittuun Kempeleen Forenomiin yöksi.

¡Por fin se hizo realidad mi gran sueño de viajar a Laponia en otoño! Mi esposo dejó una semana de sus vacaciones de verano a septiembre y yo cogí un par de días libre y pasamos un fin de semana largo en Ylläs. El viernes después de salir de trabajo condujimos a Kempele y nos alojamos en Forenom donde ya hemos quedado antes.


Myös majapaikkamme Ylläksellä oli jo aiemmilta vuosilta tuttu Ylläskulta-mökki, joka sijaitsee rauhallisella Tunturipalon alueella vähän reilun 10 kilometrin päässä Äkäslompolon keskustasta. Mökki on paritalo, jossa on nukkumapaikat kahdessa kerroksessa 6 hengelle. Asukkaiden käytössä on kaksi läskipyörä.

También conocimos de antemano nuestro alojamiento en Ylläs, la cabaña Ylläskulta que está situada en la zona tranquila de Tunturipalo a un pizco más de 10 kilómetros del centro de Äkäslompolo. La cabaña es una adosada de dos unidades que tiene camas en dos plantas para seis personas. Los clientes tienen para usar dos bicis fat.


Lauantaina asetuimme taloksi, ajelimme Äkäslompolossa kaupassa ja käytiin nappaamassa kuvat Ylläs-swingissä Äkäslompolon rannassa. Äkäslompolossa oli tosi paljon porukkaa, mutta Tunturipalon alueella näimme kolmen päivän aikana juuri ja juuri vain naapurimökin asukit.

El sábado llegamos y nos instalamos, condujimos a Äkäslompolo para ir al súper y en la misma vuelta fuimos a sacar fotos en Ylläs-swing en la orilla del lago Äkäslompolo. Había mucha gente en Äkäslompolo pero en Tunturipalo apenas vimos nadie más que los de la cabaña vecina durante los tres días.





2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että toivomasi ruskamatka toteutui! Mä en ole vielä koskaan päässyt Lappiin ruska-aikana...

  Mä olen muuten tainnut yöpyä myös Kempeleen Forenomissa, mutta se ei ollut vielä silloin Forenom. Oli kyllä hyvä ja näppärä paikka, ja voisin yöpyä siellä toistamiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kätevä! Vieressä Zeppelinin kaupat (Prisma; ilmankos...), ruokapaikat ja bensis, uimahalli ja kuntosali. Ja iso tie menee ihan vieressä, muttei aiheuta melua. Kirjautuminen ovikoodilla, niin voi tulla myöhemminkin. Niin, ja koiratkin saa tulla!
   Mä vielä hyödynsin bookingin taso- ja opiskelija-alennuksen, ja hintaa jäi koirineen alle satanen kolmelta nenältä.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!