keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Lapakisto: Mustavuori & Kalliojärvi

Palataan vielä hetkeksi syyslomaan ja sen viimeiseen retkikohteeseen Lapakistoon. Olemme aiemmin kävelleet loppukesällä lenkin, joka kulki Mustavuoren polkua ja lähdimme kiertämään tätä lenkkiä tälläkin kertaa. 

Volvamos todavía a las vacaciones de otoño y nuestra última caminata en Lapakisto. Una vez antes hemos caminado una vuelta por el sendero de Mustavuori y esta vez elegímos también esta ruta.



Useimmat Lapakiston kävijät kiertävät Lapakiston ja Sammaliston järvet, ja mekään emme nähneet lenkillämme kuin yhden suunnistajan ennen saapumista Kalliojärven laavulle. Siellä pariskunta oli evästelemässä ja pääsimme valmiille nuotiolle paistamaan makkaraa.

Mucha gente que viene a Lapakisto queda en la zona de los lagos Lapakisto y Sammalisto y nosotras tampoco vimos nadie antes de llegar al asadero del lago Kalliojärvi. Allí había una pareja almorzando y nosotras podíamos asar las salchichas en la hoguera que ellos ya habían preparado.






Kalliojärveltä palasimme autolle Sammaliston ja Lapakiston järvien rantoja seuraillen. Molemmissa ohut jääkerros peitti jo melkein koko järven. Tällä viimeisellä pätkällä vastaan tulikin jo enemmän kulkijoita ja näiden lähimpien järvien tulipaikoillakin kuului olevan retkeläisiä.

Desde Kalliojärvi volvimos al coche por las orillas de Sammalisto y Lapakisto. Los dos ya tenían una capa fina de hielo cubriendo casi todo el lago. En esta última racha vimos más gente y parecía haber senderistas en los asaderos en las orillas de estos dos lagos.







4 kommenttia:

  1. Ihanat järvimaisemat taas! Suomalainen luonto on niin kaunista. <3 Ja mikä ihana rauha. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Tällä kertaa kummitäti ei päässytkään mukaan, niin ensin mietimme, että mentäisiin jonnekin kauemmas tai haastavampaan maastoon. Sitten ajateltiin, että miksi merta edemmäs kalaan, kun "ihan vieressä" on tuttu ja hyväksi havaittu Lapakisto monipuolisine reitteineen.

      Poista
  2. Olipa kiva lukea ja nähdä kuvia Lapakistosta. Se sijaitsisi varsin lähellä, mutta jostain syystä emme ole siellä ikinä käyneet. Hieman olen ollut mietteliäs, että onko paikka kovin ruuhkainen. Talviaika voisi siinä mielessä olla hyvä ajankohta, kun ihmisiä on silloin varmasti vähemmän, ja näköjään rauhallisiakin reittejä on mahdollista valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on kaunis sää ja viikonloppu, niin Lapakistossa voi olla enemmänkin porukkaa. Suurin osa tosin pyörii Sammaliston, Lapakiston ja Pitkäjärven rannoilla ja poluilla. Jos lähtee Mustavuoren tai Pajulahden suuntaan tai jatkaa Sammalistolta Kalliojärvelle ja / tai Ahvenlammille, porukkaa on jo vähemmän.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!