torstai 9. marraskuuta 2023

Lapin sukat - Calcetines de Laponia

Tässä kun on tullut tehtyä "muutama" kirjoneulevillapaita ja nyt tuhoan jämälankoja villasukkiin, tuli idea, että miksi en kokeilisi suunnitella omaa neulemallia? Ajattelin aloittaa sukista, joissa kuvion suunnittelu on siitä helpompaa, että varressa ja jalkapäällisessä ei tarvitse huolehtia kavennuksista.

Ya que he hecho "algunos" sueters islandeses y ahora intento deshacerme de los restos de lana que tengo haciendo calcetines pensaba que ¿por qué no podría diseñar mi propio módelo de tejer? Empecé con calcetines porque es más fácil diseñarlo ya que no tienes que pensar en reducciones en la manga o en el pie.



Halusin jotain esittävää, en pelkkiä graafisia kuvioita. Aiheeksi valikoitui melkein heti Lappi ja lopulta sukan varteen valitsin Lapin korun ja jalkapäälliseen lempimarjani hillan. Siksak-kohdissa hehkuvat ruskan punainen ja oranssi.

Quería un dibujo que es algo concreto no sólo dibujos gráficos. Elegí de tema Laponia y para la manga del calcetín hice una joya laponesa y para el pie mi baya favorita, el camemoro. En el zigzag lucen el rojo y el naranja, los colores de otoño.



Näihinkin sukkiin hyödynsin kerien loppuja ja siksi varsi on valkoinen ja terä harmaa. Toisaalta harmaa pohja hilloilla voisi olla vaikka kivinen tunturin rinne. Näitä kahta kuviota voisi käyttää villapaidassakin; helmaa voisi kiertää hillajono ja yläosan kaarroketta koristaa korut.

Estos calcetines también están hechos con restos de ovillos y por eso la manga es blanca y el pie gris. Por otro lado, el gris detrás de los camemoros podría ser por ejemplo el cumbre rocoso de un monte. Estos dos dibujos se podría utilisar incluso en un sueter; los camemoros para el dobladillo y las joyas en la parte arriba.



4 kommenttia:

  1. No vau! <3 Kivat värit ja kaunis kuvio! Neulekuvioiden suunnittelu on kivaa, vaikka en voi puhuakaan asiasta vielä kovin syvällä kokemuksen rintaäänellä (olen tainnut suunnitella yhden sukkaparin kuviot). :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli ihan kiva operaatio, sopivasti kuvista ja matikkaa sekä excel-taulukkoa. Kyllä siinä yllättävän monta asiaa saa miettiä, saati jos tekisi paitaan, missä tulisi kavennuksiakin.

      Poista
  2. Varmasti kiva projekti! Kirjoneuleen suunnittelu ei ole mitenkään yksinkertaista, kyllä siinä pitää montaa asiaa miettiä. Mutta onhan se mukavaa! Ja on aina hauskempaa kun kuvioissa on joku "idea" tai tarina taustalla. Lappi on kyllä sinulle juuri sopiva aihealue. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muhi pitkään, kunnes tartuin tuumasta toimeen. Toisaalta itsekin sai "vinkkejä" tehdyistä paidoista ja niiden malleista, mikä niissä oli hyvää ja toimivaa ja mikä ei.
      Lapista kyllä tuli mieleen monta aihetta ja toista jo makustelen mielessäni...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!