lauantai 25. marraskuuta 2023

Matkailuhelmi 47/52 - El tesoro turístico 47/52

Jouluksi Gran Canarialle matkaavan kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa Las Canterasin hiekkaseimi Las Palmasissa. Tapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 2006.

Para los que viajan a Gran Canaria para Navidades les recomiendo la visita al Belén de arena de Las Canteras en Las Palmas. Es un evento que ha sido organizado desde el año 2006.



Espanjalaiseen jouluun kuuluu jouluseimet, joita on paitsi kodeissa, myös kaupunkien kaduilla tai vaikkapa hiekkarannoilla. Seimessä ovat kaikki joulun ajan hahmot Jeesuslapsesta tietäjiin. Las Canterasin seimessä ne ovat hiekasta veistettyjä. 

El belén es una parte de la tradición española navideña y hay belenes tanto en las casas como en las calles o en las playas. El belén tiene todos los personajes de Navidad desde el niño Jesús hasta los Reyes magos. En el belén de Las Canteras están esculpidos de arena.



Seimen ihastelu ei maksa mitään, mutta halutessaan voi lahjoittaa "pääsylipun" verran hyväntekeväisyyteen.

Ir a ver el belén no cuesta nada pero si quieres puedes donar el dinero de "la entrada" a caridad.



2 kommenttia:

  1. Las Canterasin hiekkaseimi olikin itselleni aivan tuntematon. Näyttää joka tapauksessa vaikuttavalta, johon olisi mukava päästä tutustumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tosi harvoin reissuillamme Las Palmasiin mennään käymään, ellei ole kiikarissa jalkapalloa tai vaikka konsertti. Tämä oli mulle joskus osunut jostain silmiin ja ehdotin, että vietäis anoppikin seimeä katsomaan. Nämä kuvat ovat siltä reissulta.
      Lisäksi harvemmin ollaan Kanarialla joulun aikaan, kun silloin sielläkin on talvi, ilmat epävakaisemmat ja kylmemmät ja uimaankaan ei viitsi mennä.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!