lauantai 16. toukokuuta 2015

Matkatoimisto Menninkäinen - Agencia de viajes Lagartera

Kesälomaan kammassa piikkejä 11. Matkatoimisto Menninkäinen on pyörinyt ympäri internetiä jo pari viikkoa suunnitellen kesälomamatkaa. Koska miehellä on tänä kesänä yhtenäistä pidempää vapaata vain 7 päivää ja minulla... noh, hieman enemmän, matkan ajankohta määräytyy miehen loman mukaan.

Quedan 11 días de curro para las vacaciones de verano. La agencia de viajes Lagartera ha surfeado un par de semanas por internet planeando el viaje de verano. Porque mi esposo tiene sólo 7 días de vacaciones y yo... pues un poco más, la fecha para el viaje la pone él.

Tuossa ajassa ei etelänlomia kannata harkita, enkä muutenkaan haluaisi kovin kauas Suomesta lähteä kesäaikaan. Kanariota on kieputettu melko kattavasti ympäri Suomilandiaa, mutta ensimmäinen suunnitelma perustui paikoille, missä hän ei ole vielä käynyt. Kolmentuhannen kilometrin automatka mm. Kuusamon, Sodankylän ja Inarin kautta Nordkappiin ja takaisin ei kuitenkaan saanut kannatusta.

En un tiempo tan corto no vale la pena viajar ningún sitio lejos y ni lo quisiera hacer en verano. Le hemos llevado a mi canario por casi todas las esquinas de este país pero nuestro primer plan se basó en los sitios que no ha visitado. Por alguna razón un viaje de unos 3000 kms en coche por Kuusamo, Sodankylä e Inari hasta Nordkapp no prosperó.

(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)

Norja-teema jäi kuitenkin kutkuttamaan ja seuraavaksi suunnitelmaksi nousi automatka Turku - Tukholma - Oslo. Oslossa oltaisiin 4 yötä tutkiskellen kaupunkia ja sen nähtävyyksiä. Ajomatkaa tulisi lähes puolet vähemmän, n. 1600 km. Mietimme jopa matkustamista lentäen, jolloin matka-aika olisi vain puolitoista tuntia. Eroa näissä kahdessa vaihtoehdossa oli hinnassa vain 15 euroa.

El tema de Noruega nos intrigó y el próximo plan fue viajar en coche de Turku a Estocolmo y hasta Oslo. Pasaríamos 4 noches en Oslo viendo la ciudad y sus atracciones. El trayecto en coche sería casi la mitad, unos 1600 kms. También pensamos en viajar en avión cortando la duración de viaje a una hora y media. Diferencia de precio entre estas dos opciones sería sólo de 15 euros.

(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)

Koko matkasuunnitelma meinasi kuitenkin tyssätä, kun aloin tutkia maiden ohjeita koirien matkustamiseen liittyen. Rakas naapurimaamme Ruotsi muodosti ongelman sekä Norjan että Suomen suuntaan, koska sieltä tulevilta koirilta vaaditaan eläinlääkärin todistama matolääkitys vähintään 24 tuntia ennen matkaa Suomeen tai Norjaan. Meidän suunnitelmassa oli kuitenkin tarkoitus vain ajaa Ruotsin läpi, jolloin oleskelu siellä jäisi alle 24 tunnin. Lopulta löytyi kuitenkin ratkaisu; koirat voisi madottaa jo ennen lähtöä Suomessa, vähintään kahdesti, maksimissaan 4 viikon välein.

Casi tiramos la toalla con el viaje cuando empezé a buscar reglamietos sobre viajar con los perros. Nuestro querido vecino Suecia causó el problema tanto hacia Noruega como hacia Finlandia, porque requieren un tratamiento antiparasitario administrado por un veterinario como mínimo 24 horas antes de llegar de Suecia a Finlandia o a Noruega. Pero nuestro plan fue atravesar Suecia pasando allí menos de 24 horas. Al final encontré la solución; se puede hacer el tratamiento ya antes del viaje en Finlandia, como minimo dos veces, con un intervalo máximo de cuatro semanas.

Norja on kuitenkin tunnetusti kallis maa ja olikin melko haastavaa löytää Oslosta majoitusta, joka ei olisi kaiken maailman kallis ja jonne voisi viedä koirat. Muutama varteenotettava hotelli löytyikin ja yksi niistä sijaitsi kaiken lisäksi samalla alueella, missä olen yliopistoaikana Norjan-kieliharjoittelun ajan asunut. Kanssamatkustajat epäilivät kuitenkin hotellissa asumista koirien kanssa, joten syntyi kolmas suunnitelma.

Pero muchos saben que Noruega es un país dónde todo cuesta y era bastante difícil intentar encontrar un alojamiento más o menos barato en Oslo dónde acepten los perros. Conseguí encontrar un par de hoteles y uno de ellos encima en la zona dónde viví durante la práctica lingüística que hice en Noruega durante mis estudios en la Universidad. Aún así, los otros viajeros no fueron convencidos de vivir en un hotel con los perros y así nació el tercer plan.¨Uudessa suunnitelmassa matkataan ensin Vaasaan, josta mennään Ruotsin puolelle. Ruotsin läpi ajellaan Norjan puolelle Trondheimiin, sieltä Osloon ja Tukholmaan, josta laivalla Turkuun tai Helsinkiin. Tällä reitillä löytyikin jo edullisempia majapaikkoja ja myös enemmän niitä mökkivaihtoehtoja. Ajomatkaa tässä vaihtoehdossa tulisi n.2200-2300 kilometriä. Hintoja en tälle vaihtoehdolle ole vielä summaillut, koska vaihtoehtoisten majapaikkojen tutkiminen on vielä kesken.

En este plan nuevo viajamos primero a Vaasa y cogemos el barco a Suecia. Através de Suecia cnducimos a Trondheim Noruega y seguimos a Oslo y Estocolmo para coger el barco a Turku o a Helsinki. Esta ruta ya tiene alojamientos más baratos y más opciones de cabañas. El trayecto entero sería unos 2200 - 2300 kms. Todavía no he sumado precio para esta opción ya que no he terminado mi proyecto de buscar opciones de alojamiento. 

(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)

Tällaista olen puuhannut viime aikoina. Saa nähdä pysymmekö nyt tässä viimeisimmässä suunnitelmassa vai keksiikö matkaseura vielä uusia vaihtoehtoja... Sitä seuraillessa kaikki vinkit majapaikoista ja käyntikohteista tai siitä neljännestä vaihtoehdosta otetaan vastaan!

Esto es lo que he hecho últimamente. A ver si quedamos con este último plan o si se les ocurre todavía más opciones nuevas... Mientras tanto, ¡me pueden contar pistas de alojamiento y de cosas interesantes para ver o de aquel cuarto plan!
11 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta idealta Ruotsi ja Norja! :) Harmi, kun itsellä ei ole kokemusta eikä varsinkaan koirien kanssa reissaamisesta. Varmaan koirat tuo omat konvervinkkinsä reissuun, mut onhan se varmasti sen arvoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pienestä pitäen kaikki aina matkanneet yhdessä. Lapset, vanhemmat, koirat... Ja näin edelleenkin. Kanarian matkat on tosin tehty ilman koiria, ne ovat jääneet "mummolaan" siksi aikaa.

   Nämä on reissanneet autossa ympäri Suomea Lappiin ja Pohjois-Norjaan asti ja lautalla on ajeltu Ahvenanmaalle. Onneksi tuo madotusongelmakin ratkesi, se oli oikeastaan tähän mennessä se ainoa vastaantullut isompi probleema.

   Poista
 2. Hieno kohde! Norjaan haluisin itekin lähteä tutustumaan joskus paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen meistä ainoa, joka on käynyt Oslossa ja muuten ollaan ajeltu lähinnä pohjois-Norjassa, Skibotn, Hammerfest, Tromsö. Olis ihan kiva nähdä keski-Norjaakin...

   Poista
 3. Kuulostaa mielenkiintosilta suunnitelmilta! Tuollainen pidempi reissu muutaman maan läpi olisikin kiva kokea. On nuo koirat kyllä niin söpöjä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mä taas roikun Trivagossa ja Bookingissa... :D

   Onhan nuo ihan suloisia... ainakin suurimman osan aikaa. ;)

   Poista
 4. Norja on itselläkin pyörinyt mielessä viime vuosina, mutta vielä toistaiseksi on muut maat ajaneet sen ohi :)
  Tanskaa myös suosittelen, etenkin Jyllantia ja sen hiekkarantoja, jos siellä ette ole käyneet!
  Pääsee kivasti autolla Ruotsin läpi ajellen ja helppo poiketa halutessaan myös muutamiin hurmaaviin Saksan merenrantakaupunkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatustenlukija... Just tänään aloin tutkia vaatimuksia otusten suhteen, jos matkaa Tanskaan ja miettiä, mitä kaikkea siellä vois olla nähtävää. Siellä asuu entinen työkaverikin Kanarian ajoilta (tanskalainen).

   Miks mun pitää olla vaaka? Olis vaan niin helppoa, kun sais jotain päätettyä... Ja kun matkaseuralaisetkin vaan tuumii, että "Kaikki käy / Sinä osaat etsiä parhaiten" jne.

   Poista
 5. Me oltiin Norjassa koiran kanssa 2013. Ajettiin Ruotsin kautta.
  Homma hoituu niin kätevästi, että koiralle annetaan kolmesti ekinokokkoosi lääkkeet. Se on ns. 28 päivän sääntö. 28 pvän aikana kolmesti lääkkeet. Googleta "28 päivän sääntö". Eviralla on ohjeet. Ei ole vaikeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Löysin tuon ohjeen tarpeeksi netissä pörrättyäni ja siihen viittasinkin tuolla neljän viikon välein madoittamisella ennen lähtöä. Kyllä se niin paljon helpommaksi menee. Tosin nyt on ehkä suunnitelmat muuttumassa ja tämä suunnitelma jätettäisiin ensi kesään, kun ukollakin on jo oikea kesäloma. Ei tulis niin kiire paikasta toiseen suhaillessa. Mutta nytpähän tiedän tämänkin säännön ensi vuotta ajatellen!

   Poista
  2. Norja on hyvä paikka matkustaa koiran kanssa kun on tilaa ja luontoa jossa jolkottaa. Se on jännä että Norjasta suoraan Suomeen ja toistepäin ei madotusta tartte. Mutta se Ruotsi :D Sen kautta mekin mentiin silloin.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!