keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Arguineguínista Anfiin - De Arguineguín a Anfi

Reissun viimeisenä sunnuntaina miehen sisko ehdotti kävelyretkeä Arguineguínista Anfiin. Lapissakin vaeltanutta tuo "hurjan pitkä" matka (n.2,5 km) huvitti, mutta kanariot eivät tunnetusti pahemmin tykkää kävellä, joten hänelle tämä lenkki oli juuri sopiva. Mukaan matkaan saatiin saksalainen ystävämme. Päivä oli puolipilvinen, mutta lämmin; juuri sopiva lenkkeilyyn.

El último domingo del viaje mi cuñada propuso una caminata de Arguineguín a Anfi. A una que ha caminado senderos largos de Laponia aquella vuelta enorme de 2,5 kms le daba gracia pero ya que a los canarios no les gusta mucho caminar, esta vuelta era justita. Nos acompañó nuestra amiga alemana. El cielo era parcialmente nublado pero la temperatura era perfecta para caminar.

Matkan varrella on useampikin ranta, osa aallonmurtajien suojaamia hiekkarantoja ja osa muokkaamattomampia rantakivikkoineen. Käly ja saksalaisvahvistuksemme uskaltautuivatkin uimaan, mutta minä kun en Suomessakaan ui ennen heinäkuuta, tyydyin nytkin katselemaan miehen kanssa rannalta. Välipalavinkkinä täytyy mainita Anfin puolella rantakahvila, josta saa suklaatäytteisiä lettuja ja vaniljajäätelöä. Oli muuten pikkuisen hyvää!

En este camino se encuentran varias playas, unas protegidas por rompeolas y otras rocosas y más naturales. Mi cuñada y nuestra amiga bañaron pero yo que en Finlandia tampoco baño antes de julio me quedé con mi esposo en la arena. Y si quieren almorzar algo ricorico les quiero recomendar una cafetería en el paseo marítimo de Anfi dónde tienen un plato de crepes rellenos de chocolate con helado de vainilla. ¡Ri-quí-si-mo!
Kartta lainattu täältä - El mapa prestado de aquí
6 kommenttia:

 1. Oi, ihanat tutut maisemat! Joskus pari vuotta sitten oltiinkin just tuolla Anfissa, kun isäpuolen vanhemmilla on siellä joku lomaosake. Muistaakseni taisitkin kommentoida johonkin mun Kanariapostaukseen sillon... joka tapauksessa, on kyllä iloista porukkaa siellä! Ollut oikein onnistunut reissu :)

  VastaaPoista
 2. Vai oikein "hurjan pitkälle" kävelylle pääsitte, hienoa! :D Onneksi maisemat ovat sellaiset, että muutkin kuin liikuntahullut suostuvat lähtemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis täähän on melkein teidän Madeiran lenkkien luokkaa... :P

   Onneksi olen tämän oman kanarioni saanut jo koulutettua tavoille ja nyt irtoaa jo pidemmätkin lenkit. Siitäkin huolimatta, että molemmissa polvissa vaivaa peritty nivelrikko.

   Poista
 3. Miksi kanariot eivät tykkää kävellä?
  Olisi kiva tietää eri maiden kävelykulttuureista - jos sellaisia on. Ainakin alueittain niitä on. USA:ssahan on kuulemma sellaista joillain alueilla, ettei minkäänlaista matkaa kävellä. Työkaveri kertoi että jos meinaa baarista kävellä illalla kotiin niin poliisi pysäyttää kun on epäilyttävää jos joku kävelee.

  Ei kaikki suomalaisetkaan tykkää kävellä. Tai he eivät vain ole tottuneet siihen. Itselle kun kävely on niin sopiva tapa liikkua, niin sitä ei aina tajua ettei se sovi kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njaa-a. Autolla on tapana mennä joka paikkaan ja mahdollisimman lähelle ovea. En väitä, että kaikki kanariot, mutta monet. Toisaalta usein ei olosuhteetkaan ole kävelylle suotuisat. Jos jalkakäytäviä on, ne ovat kapeita, ellei kyseessä ole pääkatu / turistikeskus / kävelykatu.
   Norjalaiset taas ovat ihan mahdottomia kävelemään. Kun nyt näitä muita maita mietittiin.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!