lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kanarianmatkan järjestelyistä - Cosas prácticas sobre el viaje a Canarias

Kun vaihtoehtoina on iiiiiiiison koepinkan korjaus ja blogi, niin... no, täällä ollaan! Ajattelin aloittaa Kanarianmatkan postauspommituksen kertomalla matkan käytännön asioista. Meillä oli lennot Finnairilta ja 9 yötä 13:sta Destinian kautta varatussa bungalows Parque Golfissa. Kaksi ensimmäistä ja viimeistä yötä oltiin anoppilassa.

Si tienes que elegir entre corregir un montón de exámenes o el blog pues... ¡aquí estoy! Pensaba empezar mi bombardeo de textos sobre nuestro viaje a Canarias contando más sobre las cosas prácticas del viaje. Teníamos los vuelos de Finnair y 9 noches de 13 quedamos en bungalows Parque Golf que reservamos através de Destinia. Las dos primeras y últimas noches quedamos en la casa de los suegros.

Pysäköinti lentokentällä

Torstaina kahden aikaan aamuyöllä lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä. Ensimmäistä kertaa kukaan ei vienyt meitä, vaan menimme autolla ja jätimme sen etukäteen varattuun ja maksettuun Flyparkiin lentokentän kupeessa. Flyparkilta voi ostaa eritasoisia parkkipalveluita, me otimme pelkän parkin. Lisämaksusta tarjolla on mm. avaintensäilytys tai vaikkapa palatessa pesty ja lämmin auto. Parkkialueelta on ilmainen kuljetus lentokentälle ja takaisin. Alue on noin 5 minuutin ajomatkan päässä lentoasemalta. Olimme tyytyväisiä kokonaisuuteen ja voin suositella Flyparkia muillekin.

Aparcar en el aeropuerto

El jueves sobre las dos de la madrugada salimos para Helsinki. Por primera vez nadie nos llevó sino fuimos en coche y lo dejamos cerca del aeropuerto en Flypark que habíamos reservado y pagado de antemano. Puedes contratar servicios de diferentes niveles en Flypark, nosotros escogimos el paquete básico. Pagando un poco más ej. te guardan las llaves del coche o lo tienes caliente y lavado al llegar del viaje. Tienen transporte gratuito ida y vuelta al aeropuerto. Está situado a unos 5 minutos de viaje del aeropuerto. Estuvimos muy contentos con la empresa y la puedo recomendar a otros también.

Lähtöselvitys

Ensimmäistä kertaa kokeilimme myös lähtöselvitystä netissä. Epäilin aluksi siihen tarvittavan älypuhelinta, mutta luettuani Finnairin sivuilta ohjeet sata ja kaksi kertaa varmistuin siitä, että tavallisella tietokoneellakin se onnistuu. Lähtöselvityksen luvattiin aukeavan 36 tuntia ennen lähtöä ja se olikin jo vähän ennen sitä auki. Vierekkäisiä paikkoja oli jäljellä enää eturivissä ja nappasinkin ne meille. Lähtöselvityksen teko oli helppoa ja selkeää ja lopuksi siitä sai vielä vahvituksen tekstiviestinä. Lentokentällä ei tarvinnut kuin kirjata ruumaan menevät laukut.

Check-in para el vuelo

También por primera vez probamos el check in online. Yo creía que haga falta un smartphone para hacerlo pero después de leer cientodos veces las instrucciones en la página de Finnair me aseguré de que es posible hacerlo en un ordenador normal. Informaron que el check in online se abre 36 horas antes de la salida del vuelo y ya estaba abierto un poco antes. Sólo quedaba asientos juntos en la primera fila y los elegí para nosotros. Todo el proceso era simple y fácil. Al final mandaron la confirmación por sms. En el aeropuerto sólo teníamos que facturar las maletas.

Majoitus

Varasimme lennot ja majoituksen erikseen. Majoituksen saaminen karnevaalien aikaan osoittautui melko haasteelliseksi. Soittelimme nimittäin ensin yksityisille majoituksentarjoajille ja hotelleihin, mutta kaikkien kanssa homma tyssäsi kieleen. Kyllä. Kanarioilla kun on paha tapa pyhien aikaan varata kahdelle-kolmelle huoneisto mutta vallata se parhaimmillaan parinkymmenen hengen voimin. Lopulta katsoimme yksinkertaisimmaksi mennä vanhalla kaavalla ja varata majoitus netistä, tällä kertaa Destinian kautta. Paikaksi valikoitui edellisvuosista poiketen Maspalomas, koska se on sijainniltaan sopivan keskeinen meidän tarkoituksiin.

Parque Golf sijaitsee Maspalomasin golfkenttien kupeessa rauhallisella alueella. Suljetulla ja öisin vartioidulla alueella on sekä yksityisten että lomailijoiden käyttöön tarkoitettuja bungaloweja. Pysäköinti on ilmainen ja lisämaksusta voi vuokrata television, tallelokeron ja nettiyhteyden. Alueella on uima-allasalue, allasbaari ja minimarketti. Netin tiedoista poiketen vastaanotto ei ollut 24h, vaan 4 tuntia aamu- ja iltapäivällä. Henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja avuliasta.

Bungalowit kiertävät allasaluetta kahdessa kehässä ja meidän bungalow oli taaemmalla kehällä. Se koostui minikeittiöstä ja olohuoneesta, makuu- ja kylpyhuoneesta. Kylpyhuoneessa oli amme. Bungalow oli siisti ja meidän tarpeisiin sopiva. Puutteita, jotka saattaisivat häiritä tarkempaa matkailijaa oli mm. eripari sängyt (siirsimme erilliset sängyt yhteen ja ne olivat eri korkuiset), peilejä ei ollut kuin kylppärissä, vessapaperille ei ollut telinettä, olohuoneessa ei ollut kattolamppua (vain pöytälamppu ja keittiössä tiskipöydän valo), vaatekaapit oli pääasiassa henkaritangoin, mutta henkareita oli vain viisi, mikro oli paikassa, jossa ei ollut pistorasiaa lähellä ja kahden hengen bungalowissa oli keittiön ruokapöydässä vain yksi tuoli... Mutta kuten sanottu, me käytimme bungalowia lähinnä vaatesäilytykseen ja nukkumiseen, tukikohtana päivän puuhille. Suosittelen ei-niin-tarkoille budjettimatkaajille.
 Alojamiento

Reservamos los vuelos y el alojamiento separado. Conseguir un alojamiento durante los carnavales terminó siendo un reto. Empezamos llamando a privados y directamente a los hoteles pero con todos el problema fue el idioma. Sí. Es que los canarios tienen un mal hábito de alquilar durante las fiestas un apartamento durante para dos o tres pero luego meter allí hasta 20 personas. Al final decidimos hacer la reserva por internet como siempre, esta vez através de Destinia. Este año quedamos en Maspalomas porque tiene una situación céntrica pensando en nuestros necesidades.

Parque Golf está situado en una zona tranquila junto al campo de golf de Maspalomas. En un recinto cerrado y vigilado por las noches hay tanto bungalows privados como turísticos. Tiene aparcamiento gratis y por un pago extra se puede alquilar una caja fuerte, una tele o el wifi. Hay una zona de piscinas, bar-piscina y un minimercado. A diferencia de la información en internet, la recepción no fue 24 horas sino abierta cuatro horas por las mañanas y por las tardes. El personal fue muy amable.

Los bungalows rodean la zona de piscinas en dos círculos y el nuestro estaba en el trasero. Constaba de salón-cocina, un dormitorio y el baño con bañera. El bungalow era  pasable y lo justo para nuestras necesidades. Tenía fallos que le podrían molestar a alguién más exigente, ej. las camas impares (al juntarlas fueron de diferente altura), sólo había espejo en el baño, no había portarollo para papel higiénico, el salón no tenía lámpara (sólo una de mesa y la luz de la cocina), los roperos fueron con barras para perchas pero sólo había 5 perchas, el micro estaba puesto en la mesa sin ningún enchufe cerca y el bungalow de dos personas tenía sólo una silla en la mesa de cocina... Pero como dije, el bungalow para nosotros era principalmente para guardar la ropa y dormir; un punto de salida para las vueltas diarias. Puedo recomendar para viajeros no exigentes con presupuesto bajo. 


11 kommenttia:

 1. Kiva lukea matkajärjestelyjuttuja. Varsinkin, kun olen katsonut jo vähän ensi kesän tulevia matkoja ja Gran Canaria vois ehkä olla yks kohde. :) Sitä minä ihmettelen, miten voi olla niin halpaa, kun lento+hotelli puolihoidolla ja seitsemän yötä maksaisi vain 342e per nenä... Sellasessa ihan kivassa hotellissa. :)Mut saa nähdä tuleeko matkattua ulkomaille, kun Suomessakin matkailu kiinnostas. :P

  Hih, aika hauskalta kuulosti tuo siun suositus "ei-niin-tarkoille budjettimatkaajille". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi ollakin niin halpa, kun lennot Espanjan sisällä (etenkin Bcn:sta ja Madridista) ovat suht edullisia. Itse en ottaisi puolihoitoa, koska se sitoo tavallaan hotellin ruoka-aikoihin (eihän sitä tosin kukaan pakota käyttämään).

   No kun suomalaisilla (joillakin) on tapana valittaa kaikesta. "Kun ei siellä ollut pattereita, oli vaan yksinkertaiset ikkunalasit, ei ollut kahvinkeitintä, vessapaperi oli väärän väristä, ei ollut pussilakanoita..." jäk jäk jäk... Ja mun all-time-favorite: "Ei siellä siivottu kuin 5 kertaa viikossa..." Niinkuin ite siivoisit kotisi 5 kertaa viikossa....

   Poista
  2. Hih, joo ymmärrän! :D Suomessa on kyllä valittajia. :P Itse en haluaisi valittaa, ainakaan turhasta ja niinpä sitten yritän olla huolellinen hotellia valitessa, että varmasti tulee mieluinen. :)

   Hih, tuo on totta. Mut puolihoidossa on se hyvä puoli, että se on aamupala ja illallinen. Ollaan huomattu, että se sopii meille kaikkein parhaiten, voi olla sitten päivän kokonaan muualla ja sit illaks hotellille. :) Kerran oltiin varattu puolihoito, niin koska hotelli oli buukattu täyteen ja jouduttiin vaihtaa sitä, niin sit hyvitykseksi antoivat täyshoidon meille. Mut arvaa oltiinko yhtenäkään päivänä lounasaikaan hotellilla syömässä? :D No tosiaan sen yhden päivän mut kaikkina muina ei.. :D

   Poista
  3. Vielä sen verran pitää jatkaa, että täys- ja puolihoidoissa on myös se huono puoli, että se vie leivän paikallisilta ravintoloilta, kun porukka syö hotellilla. Toisaalta hotellin ei välttämättä tarvitse hirveästi "pingottaa" ruoan suhteen, kun tietävät vieraiden maksaneen ruoasta ja tulevan siten syömään joka tapauksessa...

   Poista
  4. Niin, totta tuokin. :P Ja monesti ne hotellien ruoat on tosi epäterveellistä tyyliin ranskalaisia, pizzaa, pastaa jne. Kukapa lomalla haluaisi syödä terveellisesti? ;)Aina toki matkoilla yritetään ainakin sen yhden kerran käyä ravintolassa ja tutustua ruokakulttuuriin, muuten tulee pihisteltyä ruoan suhteen. Matkustaminen ei ole halvinta lystiä, niin pakko vähän aina kattoa menojen perään.

   Poista
 2. Mukavan yksityiskohtainen kuvaus siitä, millainen budjettimatkalaisen majoitus voi olla. :) Kovin tutulta kuulostavat pistorasia-asiat ja tiettyjen huonekalujen eriparisuus. Hotellimme Madeiralla oli tällä kertaa selvästi paremmin varustettu kuin mihin olemme tottuneet, mutta sielläkin oli peili vain kylppärissä. No, eipähän tullut töllötettyä itseään peilistä, mikä sopiikin huippuhyvin lomalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin muuten yhden pistorasian, joka ei toiminut, ellei painanut yhtä valokatkaisijaa...
   Kyllä me yhdelläkin peilillä pärjättiin, mutta mä en mielelläni valloita kylppäriä, jos vain meikkaan / laitan tukkaa tai vaikka puen. Pääsee muut vessahommiin. Tosin ei meitä sekään haittaa, että toinen "ähkii" ja toinen peilaa... :D

   Poista
 3. Jep, näitä matkasepustuksia on aina kiva lukea. Varsinkin jos ne on tällaisia informatiivisia ja yksityiskohtaisia! :D Toi majotus kuulostaa tosi symppikseltä. Me otetaanki aina jonkunlainen asunto, jos reissataan isin kanssa, niin saapi ite kokkailla ja olla vähän niin kuin kotona ulkomailla.

  Olikin ihana, kun ne oli käymässä viime viikonloppuna ja vietin sen heidän kanssaan keskustan asunnossa haaveillen niistä helpoista päivistä, jos asuisi Madridin keskustassa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisää on tulossa...
   Hotellit on välillä ihan kivoja, mutta pidemmäksi aikaa asuntotyyppinen majoitus on kivempi. Vähemmän jäykkis. Ja kotimaan matkoilla mökit on se meidän "juttu"; jo siitäkin syystä, että koirat on mukana.

   Poista
 4. Mielenkiintoista lukea miten muut varailee matkoja. Destiniasta en olekaan kuullut, me varaamme yleensä suoraan lentoyhtiön sivuilta tai sitten jotain Travellinkistä. Flyparkia olemme myös muutaman kerran käyttäneet, on kyllä tosi kätsy!
  On-line chekkausia olemme tehneet jo vuosia, ja viime vuonna siirryimme tekemään chekkaukset älykännyllä. Se on vielä kätevämpää kun on apps kännyssä, jonne se maihinnousukortti menee. Sieltä sen saa näkyviin vaikka offlinetilassa. Ei tarvitse tulostella mitään eikä jonotella missään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaka käy läpi kaikki sivut ja vertaa hinnat ja tekee niistä excel-taulukon ja sitten vielä tuplatsekkaa ennen kuin varaa mitään... :D
   Mietin pitkään onnistuuko toi koko online-chekkaus, kun meillä ei tosiaan ole älykännyä... Kyllä se vielä kohta menee siihen, että ilman älykännyä et pääse reissuun... :P

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!