lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kanariallakin on talvi - Hay invierno hasta en Canarias

Ensimmäiselle lomaviikolle oli lupailtu vesisateita ja koko talvi on ollut kuulemma kerrassaan outo. Aina Kanarialla on ollut talvi; viileää, öisin jopa kylmää ja vesisateita. Mutta ei sitä koskaan ole kestänyt viikkotolkulla. Menopäivänä saarella oli päällä varoitus sateista ja voimakkaista tuulista ja aikaisemmin iltapäivällä Madridista lähtenyt kone oli joutunut kääntymään takaisin, koska Las Palmasin kentälle ei voinut laskeutua.

Para nuestra primera semana de vacaciones habían pronosticado lluvias y la gente dice que todo este invierno ha sido más raro. Siempre ha existido invierno en Canarias; frésco hasta frío por las noches y lluvias. Pero nunca ha seguido durante semanas. El día de ida había un aviso de lluvias y vientos fuertes en la isla y un avión que había salido por la tarde de Madrid tuvo que dar la vuelta y volver porque no pudo aterrizar en el aeropuerto de Las Palmas.Meidän lento meni kuitenkin hyvin, sanoisin ihan normaalisti. Edes laskeutuessa ei huomannut mitään tavallisesta poikkeavaa. Lentoasemalla kuitenkin kuulimme, että edellisenä päivänä oli vettä virrannut kentällä pitkin liukuportaita... Meidän - vaikka ei ehkä perusturistien - onneksi huonoimmat ilmat osuivat vain etelän lomakohteisiin Puerto Rico ja Playa del Inglés. Me napattiin auto ja ajettiin ylemmäs auringon perään. Saatiin muuten samalla hintaa parempi auto, kuin mitä olimme varanneet!

Nuestro vuelo fue bien, igual que siempre. Ni al aterrizar noté nada fuera de lo normal. En el aeropuerto nos dijeron ue el día anterior el agua había corrido por las escaleras mecánicas... Para nuestra suerte - quizás no de los demás turistas - el peor tiempo estaba en el sur en la zona de Puerto Rico y Playa del Inglés. Nosotros cogimos el coche y fuimos pa'rriba donde hizo sol. Por cierto, ¡nos dieron mejor coche de lo que habíamos reservado!


Puerto Rico

Vecindario


Ekalla viikolla shoppailtiinkin Telden ostareilla Las Terrazas ja Mirador sekä kenkäoutletissa. Yllättäen ostelin treenivaatteita; topin ja muutamat pöksyt. Ja löytyipä kesäksi hapsulliset kiilakorkosandaalitkin! Lisäksi Vecindarion ostoskeskus Atlánticosta löytyi pitkään haaveilemani nahkatyyliset housut ja mikä parasta - minun piti ostaa kokoa 36, koska normikokoni 40 oli aivan liian iso!

La primera semana fuimos de compras en los centros comerciales Las Terrazas, Mirador y Outlet de calzado en Telde. Vaya sorpresita que compré ropa para gimnasio; un top y un par de mallas. Y encontré para verano unas sandalias de tacón de cuna. En cc Atlántico de Vecindario encontré un pantalón estilo cuero que ha querido tener ¡y lo mejor que tuve que comprar de talla 36 porque mi talla de siempre 40 me quedó pero demasiado grande!Mutta etelässä oli tosiaankin outoa; koskaan en ole nähnyt Puerto Ricon rantaa tyhjänä eikä noita uimareita kovin monta ollut Inglesinkään rannalla. Me etsittiin muutamat geokätköt ja osallistuinpa yhteen kätköilijöiden miittiinkin. Käytiin moikkaamassa kavereita ja hankittiin ystävältä liput Las Palmas - Barcelona-peliin. Käytiin Maspalomasin Holiday Worldissa keilaamassa ja tietysti heittelemässä korista ja hankkimassa kuponkeja tuliaispehmoja varten.

Pero decir la verdad el clima del sur fue rarísimo; nunca he visto la playa de Puerto Rico vacía y tampoco que haya habido muchos bañistas en Playa del Inglés. Buscamos geocaches y participé en un evento de los cachistas. Fuimos a ver amigos y de uno de ellos compramos entradas para el partido Las Palmas - Barcelona. Fuimos a Holiday World en Maspalomas a jugar a los bolos y por supuesto echando unas canastas para conseguir cupones que nos darían peluches para los perros.


Playa del Inglés

Puerto Rico

Mies kävi uusimassa passin ja espanjalaisen henkilökorttinsa ja hetken ajan häntä jo peloiteltiin kansalaisuuden menettämisellä, kun selvisi, että hänen olisi pitänyt aikanaan rekisteröityä Suomessa Espanjan konsulaatissa. Onneksi kaikki selvisi puhelinsoitolla ja jo seuraavana päivänä hänellä oli kourassaan uudet passi ja henkkari. Kerrankin espanjalainen byrokratia pääsi yllättämään!

Mi esposo fue a renovar su pasaporte y DNI y por un momento le dijeron que puede que haya perdido su nacionalidad cuando se enteraron que no había registrado en el consulado de España en Finlandia. Por suerte todo se arregló con una llamada y ya el día siguiente tenía su pasaporte y DNI. ¡Primera vez que nos sorprende la burocracía española!

10 kommenttia:

 1. Olipas huono tuuri säiden osalta, mutta onneksi löysitte kuitenkin auringon! Vaikka eihän se aurinko ole aina lomalla pääasia, mutta kyllä se kuitenkin vaikuttaa mielialaan, ainakin omaani.

  Täällä on toinen treenivaatteiden himoshoppaaja. :-) Treenivaatteita ei muka ole koskaan liikaa.

  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä oli vasta eka viikko. Lisää tekstiä tulossa toisesta, siitä aurinkoisesta viikosta!

   Poista
 2. Koiruleilla on kyllä ihanan rennot lomailmeet :D. Meillekin on käynyt niin että on autovuokraamosta saatu parempi auto kuin on odotettu - se on kyllä ollut oikein positiivinen yllätys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei mulle koskaan käy sitä, mitä joillekin, et saa ilmaisen huonetason korotuksen hotellissa? Vaan enpä valita autostakaan...

   Ja kyllä koirulit on taas rentoja, kun isäntäväki palasi kotiin. Vaikka eipä "mummin" luonakaan tainneet nälkää nähdä... ;)

   Poista
 3. Onnittelut hoikistumisen (vai kiinteytymisen vai sekä että?) johdosta! Otsiskin näyttää niin hyvältä jalkapallotekstissäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Varmaan sekä että. Olin mä kyllä äimän käkenä, kun kolmekasitkin jäi suuriksi... Odotas kun näet uuden otsiksen... ;)

   Poista
 4. Puerto Rico, voi miten haluaisinkaan sinne 😍 Jännä vielä, että siellä on satanut, kun muistan aina lapsena, miten matkaoppaat sano, että siellä ei sada kuin kuutena päivänä vuodessa :D Mutta ihana loma varmasti ollut keleistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'D Me nähtiin ne kaikki kuusi päivää...
   Asuin siellä vuoden ja olin töissä 4 vuotta eikä tosiaan "ennen vanhaan" satanut kuin ehkä juuri ja juuri se 6pv vuodessa. Toisaalta sateet on auttaneet viljelijöitä ja saaren tekojärvet on täynnä ja luonto viheriöi.

   Poista
 5. Täällä on tosiaan ollu huonoa säätä, kun tosiaan talvi se on täälläkin... Mutta kiva, että huono sää ei estänyt lomailua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei vaan moni sisäistä, että talvi se on sielläkin. Yleensä eka kommentti on, että paljonko on lunta/pakkasta...?
   Ekalla viikolla tehtiin tosiaan säästä riippumattomia asioita ja tokalla viikolla oltiin enemmän ulkona ja rannalla.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!