keskiviikko 26. elokuuta 2020

Kilpisjärvi - Kitsi

 Toisena Kilpisjärvi-päivänä lähdimme Mallan luonnonpuistoon ja Kitsi-putoukselle. Luonnonpuiston parkkipaikka oli melko täynnä, mutta autolle löytyi lokonen ja lähdettiin nousemaan tunturiin. Ötököitä oli tarpeeksi alkumatkan tunturikoivikossa, mutta taas helpotti, kun päästiin puurajan yläpuolelle.

El segundo día en Kilpisjärvi salimos al parque natural de Malla y la cascada de Kitsi. El aparcamiento era bastante lleno pero encontramos un hueco para el coche y empezamos a subir al monte. Había lo suficiente de mosquitos al principio del camino pero ya era menos al salir fuera del bosque.

Sää oli kaunis ja lämpötilakin sopiva patikointiin. Paljon oli porukkaa sekä menossa että tulossa, suuremmin ja pienemmin kantamuksin varustautuneina. Osa jatkoi varmasti kolmen valtakunnan rajalle asti, jonne on Kitsiltä matkaa noin 5 kilometriä.

Hacía buen tiempo y la temperatura era perfecta para hacer senderismo. Vimos mucha gente, unos fueron y otros vinieron, unos con más carga y otros con menos. Seguro que una parte de ellos seguía el camino hasta la frontera de tres países que está a unos 5 kilómetros de Kitsi.

Reitti Kitsille ja takaisin on tasaisempaa kuin Saanalle ja molemmat koiratkin jaksoivat hyvin kulkea koko matkan; 11 kilometriä. Vain juuri ennen Kitsiä olevassa kivirakassa kannoimme niitä, ettei pienet tassut menisi kivien koloihin. Perillä söimme eväitä ja otettiin kuvia. Koko matkaan meni noin neljä ja puoli tuntia aikaa.

La ruta a Kitsi es con menos subida que a Saana y los dos perros caminaron los 11 kilómetros. Sólo la parte justo antes de la cascada los llevamos en brazos, porque el sendero pasa por una zona rocosa y las patas podrían quedar entre las piedras. Al llegar a Kitsi merendamos y sacamos fotos. Tardamos unas cuatro horas y media en todo el camino.





6 kommenttia:

  1. Malla jäi muistoihini jotenkin aivan erityisenä ja omaleimaisena paikkana. En muista, kävinkö Kitsillä, mutta jos kävin, pitäisi olla kai huolissaan, jos en edes muista koko paikkaa jälkeenpäin. :-D

    Teidän koirulit ovat kuvissa aina jotenkin niin lennokkaan näköisiä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitsin uskoisin kyllä jäävän mieleen, jos siellä on käynyt. Ja koirulit on kyllä todellakin aina lentoonlähdössä, kun pitäis kuvia ottaa... :P

      Poista
  2. Oooo, tuo postauksen viimeinen kuva on kyllä tosi hieno, nyt on onnistunut vellivesi ja muu! Aivan tuollaista unimaisemaa. Melkoista kestävyysurheilua tuo teidän reissaamisenne välillä on, miehesi uudet polvet on kyllä tehokkaasti "sisäänajettu". :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tuli kyllä aikamoisen komia! Ainoa mikä jäi häiritsemään, on noi reunojen koivut, jotka heilui tuulessa ja jäi siksi sumeiksi.
      Kyllä siinä taas huolellisesti käytettiin joka päivä ja kilometrejä tuli melko paljon; etenkin ottaen huomioon retkueen jäsenten ikä- ja kuntoaspektit.

      Poista
  3. Luin monta juttuasi, nuo listat olivat kivaa luettavaa. Mutta sitten tuli tämä juttu eteen, ja bum, leukani loksahti auki.

    Tuo viimeinen kuva on aivan uskomattoman hieno! Me käytiin elokuussa Kilpisjärvellä Saanalla, mutta yhtään noin hienoa kuvaa en saanut ulos tallentimistani. Hatunnosto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Kyllä siinä on korva tarkkana kuunneltu pikkuveljen kamerakoulussa. Siilaskoskelta on kuva varmaan joka Kilpisjärven reissulta, mutta kyllä tämä taitaa suosikikseni nousta!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!