lauantai 8. elokuuta 2020

Lista 32/52

32. Kerro niistä tavoista jotka lataavat sinuun energiaa
32. Cuenta cómo te cargas de energía

Musiikki
Tykkään kuunnella musiikkia ja yleensä minulla soi iloinen lattarimusiikki. En pidä erityisemmin suomalaisesta musiikista muutamia poikkeuksia lukuunottamatta juurikin siksi, että se on usein hyvin melankolista tai rytmiltään tasapaksua.

Música
Me gusta escuchar música y suelo poner música latina alegre. No me gusta exactamente la música finlandesa aparte de unas excepciones justo porque suele ser melancólica o sin ritmo alegre.

Liikunta
Vaikka välillä talven ja syksyn aikana tulee päiviä, kun salille on vuoro varattu muttei millään viitsisi lähteä, tulee niin hyvä olo, kun pääsee rehkimään ja tapaamaan kamuja. Liikunta voi olla ihan jotain yksinkertaistakin, kuten koirien kanssa lenkkeilyä tai kierros frisbeegolfia.

Ejercicio
Aunque durante el invierno y el otoño hay días que has reservado una clase en el gimnasio pero te faltan ganas de ir, luego te sientes genial después de currarlo y haber visto amigos. Tampoco tiene que ser nada complicado, basta con caminar con los perros o una vuelta de discgolf.

Matkat
Lyhyemmät ja pidemmät. Uudet paikat tai vanhat tuttavuudet. Lähellä tai kauempana. Luontomatkailu eritoten. Kauniit maisemat, rauha ja hiljaisuus. Matkojen suunnittelukin on ihanaa, vaihtoehtojen pohdinta ja matkailusivustoille uppoutuminen. Tykkään myös lukea ja katsella kuvia muiden reissuista.

Viajes
Cortos y largos. Sitios nuevos o ya visitados. Cerca o lejos. Especialmente en la naturaleza. Bonitos paisajes, tranquilidad y silencio. Me encanta planear viajes, comparar diferentes opciones y perderme en páginas de viajes. También me gusta leer y ver fotos de los viajes de los demás.

Yöunet
Kunnon yöunet, jos mitkä on poikaa. Veljeni sanoo minun nukkuvan kaikki vuorokauden yksinumeroiset tunnit. Ja niin varmasti tekisinkin aina, jos vain olisi mahdollista. Työt ja aikaiset herätykset hieman häiritsee tätä harrastusta. En mene yleisellä mittapuulla aikaisin nukkumaan, mutta olen huomannut, että vaikka menisin yhdeksältä nukkumaan, jos minun täytyy herätä ennen kahdeksaa, se on yhtä tuskaa. Etenkin talvella, kun aamulla on pimeää. Siksi kuulunkin kellojen siirtelyn kannattajiin.

Dormir
Dormir bien, no hay nada mejor. Mi hermano dice que duermo todas las horas de un dígito del día. Y seguro que lo haría siempre si fuera posible. El trabajo con sus mañanas tempranas sabotajean este sueño mío (jijiji, sueño...). Voy a dormir bastante tarde pero me he dado cuenta de que aunque iría a dormir a las nueve, es una tortura si tengo que levantarme antes de las ocho. Especialmente en invierno cuando es oscuro por las mañanas. Por eso soy de los que están a favor de horario de verano e invierno.


4 kommenttia:

  1. Mä kuulun kanssa niihin, jotka ei pysty kuuntelemaan suomalaista musiikkia, samasta syystä kuin sinäkin. En todellakaan halua, että musiikista tulee sellainen "ranteet auki" -olo, vaan haluan saada musiikista iloa ja energiaa.

    Oikeastaan allekirjoitan kaiken muunkin. :-) Kiinnostus matkustamiseen on sattuneista syistä viime aikoina hieman vähentynyt, mutta ehkä se palaa vielä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tehtiin lenkki autolla ja ysäri-kanavalla soi biisi tyyliin "vaatteet ja passi, kengät ja kassi, sano jos lähdet mukaan, niin huomenna ollaan kaukana..." ja tätä repeatina. Whaaaat? Mä en ymmärrä näitä rallatuksia. Mun übersuosikki on se "...on planeetta, planeetalla kaupunki, kaupungissa katu, kadulla talo, talossa ikkuna..." Kuka näitä kirjoittaa?

      Mä oon uhannu tehdä oman biisin tyyliin "Vinski on kuuro, mut mulla on mustikoita ja puuro. Ikkunat on likaiset, mut sukissa on kukkaset...."

      Mä oisin kyllä koko ajan menossa jonnekin, mut nyt oon lukenut kai liikaa kotimaan matkailusivuja, kun löytyy kaikkia yhden yön patikoita ja kansallispuistoja ja luonnonpuistoja, mitä pitäis päästä käymään.

      Poista
  2. Hyvä lista! Voin niin samaistua tähän, kaikki kohdat kolahtavat. Ah, nukkuminen on ihanaa. Tuohon vielä lisäksi leffat, sarjat, lukeminen, ystävien näkeminen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pöllömpiä lisäyksiä. Aika samiksia siis! Mukavaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!