maanantai 17. elokuuta 2020

Kilpisjärvi - Lapland Hotel Kilpis

Kesän Lapinmatkamme pääkohde oli Kilpisjärvi monen vuoden tauon jälkeen. Idea tuli miehen ajatuksesta nousta Saanan huipulle uusin polvin. Oltiin pakon sanelemana aika myöhään tekemässä varauksia ja Kilpisjärvikin oli jo lähes täynnä majoitusten osalta, mutta Lapland Hotels Clubin jäseninä ja nostalgiahakuisina päädyimme Hotelli Kilpikseen, jossa mies ei ole majoittunut aiemmin, mutta minä perheen kanssa kymmeniä kertoja 80- ja 90-luvuilla, kun hotelli oli Suomen Matkailuliiton jäsenhotelli.

Nuestro destino proncipal en el viaje a Laponia era Kilpisjärvi después de años de pausa. La idea salió de mi esposo que quería subir al monte Saana con sus nuevas rodillas. La reserva de alojamiento quedó al último momento por causas ajenas y Kilpisjärvi ya era practicamente lleno pero siendo miembros de Lapland Hotels Club y buscando nostalgia eligimos Hotelli Kilpis donde mi esposo no se ha alojado antes pero yo con la familia dozenas de veces en los años 80 y 90 cuando el hotel era un hotel miembro de La asociación de turísmo finlandesa.

Saavuimme kolmen aikaan perille, mutta koska huoneiston saisi vasta neljältä eikä sitä oltu vielä siivottu, lähdimme hakemaan kaupasta ruokatarvikkeet. Vaan sitten ei kaikki mennytkään ihan niin kuin pitäisi... Odottelimme hotellin aulassa ja kellon jo raksutellessa yli neljää, kukaan ei vieläkään ilmoittanut, että huoneisto olisi valmis. Kysyimme ja saimme vastauksen, ettei huoneistoa ole vieläkään siivottu. 

Llegamos sobre las tres pero porque la entrega de habitaciones era a las cuatro y no habían limpiado nuestro apartamento fuimos al súper a buscar la comida. Pero luego todo no salió cómo debería... Esperamos en el aula del hotel y ya haber pasado las cuatro todavía nadie nos informó que fuera listo el apartamento. Preguntamos y nos dijeron que sigue sin limpiar.

Istuttiin. Odotettiin. Kukaan ei kerro mitään. Autossa ruokatavarat. Puoli viisi. Kysytään. Ei ole valmista. Istutaan. Odotetaan. Kysytään. Ei valmista. Viideltä loppui kärsivällisyys ja kysyimme, että kauankohan tässä pitäisi odotella, jos sisäänkirjautuminen on kello neljä ja auto täynnä ruokaa... Saatiin vihdoin toinen samanlainen huoneisto, joka oli siivottu, mutta kolmas peti oli tekemättä ja joku lähtisi tekemään sen meille. Vieläkään ei oikein mitään pahoitteluja vaan mies ne loppupelissä kaivoi sekä hyvitykseksi koiramaksua ei peritty ja saimme jälkkärit ilmaiseksi hotellin ravintolassa. Olisimme myös saaneet vuokravälineet puoleen hintaan, mutta sitä etua emme käyttäneet.

Sentamos. Esperamos. Nadie nos dice nada. La comida en el coche. Cuatro y media. Preguntamos. No está listo. Sentamos. Esperamos. Preguntamos. Pero nada. A las cinco se nos acabó la paciencia y preguntamos cuánto más hay que esperar si se supone que la entrega de habitaciones es a las cuatro y tenemos coche lleno de comida... Por fin nos dieron otro apartamento ya limpiado pero le faltaba la tercera cama que alguien vendría a hacer. Al final fue mi esposo que les sacó un perdón y de recompensa por la espera no nos cobraron por los perros y nos regalaron postres gratis en el restaurante del hotel. El bono de 50% de descuento sobre los productos de alquiler quedó sin usar.

Olemme olleet muissakin Lapland Hotelleissa ja kokemukset ovat pelkästään hyviä. Tästä jäi ainakin muihin hotelleihin ja siihen entisaikojen Kilpisjärven Matkailuhotelliin verrattuna vähän kuiva maku suuhun. Kukaan ei kertonut meille mitään huoneiston siivoamisen etenemisestä, vaan jouduimme itse kyselemään sen perään. Muuten olimme tyytyväisiä majoitukseen ja aamiaisiin ja voisin antaa paikalle uuden mahdollisuuden. Mutta parantamisen varaa on, kun on kuitenkin kyse asiakaspalvelusta eikä ihan edullisesta majoitushinnasta. Ja kyllä, kaiken tämän kirjoitin rakentavasti loman jälkeen s-postiin kilahtaneeseen palautepyyntöön.

Hemos alojado en otros hoteles de Lapland Hotels y las experiencias son únicamente buenas. Comparado con otros hoteles de la cadena o aquel Kilpisjärven Matkailuhotelli de los viejos tiempos nos dejó con un sabor un poco seco en la boca. Nadie nos informó sobre la limpieza del apartamento sino teníamos que estar preguntando nosotros. Por el resto fuimos contentos sobre el alojamiento y el desayuno y podría darles otra oportunidad. Pero tienen que mejorar porque trabajan en servicio al cliente y no que sea entre los más baratos alojamientos tampoco. Y sí, todos estos comentarios les escribí de forma educada y constructiva en el formulario de comentarios que recibí por correo electrónico después del viaje.


2 kommenttia:

 1. Olipa harmillinen kokemus. Lomalla ei kaipaisi mitään ylimääräistä häslinkiä. Ilmaiset jälkkärit oli kyllä aika laiha lohtu. :-(

  Mutta ihanaa, että pääsitte Kilpisjärvelle pitkän tauon jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kävi kaksi skorpparia "vähän" kuumina... Mutta tuumivat pian, että turha on lomaa pilata moisen takia.
   Oli siinä sellaista haikeaa nostalgiaa, viimeksi on tosiaan hotellilla majoituttu varmaan 90-luvun lopulla, kun isänikin vielä eli...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!