lauantai 9. tammikuuta 2021

Foto 1/52

 


Eka työviikko takana. Tai joo, kaksi ekaa työpäivää. Alkuviikosta vielä lomailin ja avatiinkin maanantaina äitini kanssa hiihtokausi Vierumäen Urheiluopistolla reippailemalla 16 km. Tiistaina miehellä oli vapaata ja hän sai päähänsä, että minulle pitää ostaa uudet sukset. Mitä vikaa on lukioaikaisissa suksissa?

Primera semana de trabajo detrás. Vale, dos primeros días de trabajo. Todavía el principio de semana estaba de vacaciones y el lunes inauguramos la temporada de esquí con mi madre esquiando 16 kms en el Centro deportivo de Vierumäki. El martes mi esposo libró y se le ocurrió que hay que comprarme nuevos esquíes. ¿Y qué tienen de malo los esquíes que son de la época que estaba en el instituto?

Lahden Prismassa meinasi mennä kahdella skorpionilla hermo (mies ja äiti), kun vaaka (arvaa kuka) yrittää valita suksia. Ainoa selkeä oli merkki - Peltoset ne olla pitää - mutta olisin halunnut ottaa edullisimmat siinä pelossa, että uudet olisivatkin entisiä huonommat. Vuokrasimme nimittäin edellisjouluna Vuokatissa sukset ja ne olivat omiani uudemmat, mutta myös huonommat. Pelkäsin, että tämän ostoksen kanssa kävisi samoin.

En la Prisma de Lahti dos escórpios (mi esposo y mi madre) casi se volvieron locos esperando que una libra (adivina quién) tome la decisión qué esquíes comprar. Lo único que me fue claro era la marca - tienen que ser Peltonen - pero yo quisiera haber elegido unos baratitos porque temía que los nuevos serían peores que los viejos. Es que la Navidad anterior alquilamos esquíes en Vuokatti y fueron más nuevos que los míos pero también peores. Tenía miedo de que pasaría lo mismo ahora.

Mies kuitenkin päätti lopulta puolestani, että mukaan lähtisi 160 euron nanogripit. Niiden kun pitäisi olla täysin voiteluvapaat. Edellisiä suksianikaan en ole vuosiin voidellut ja ne luistavat ja pitävät, vaikkeivät sen kummemmin mitkään voiteluvapaat virallisesti olekaan. 

Al final mi esposo tomó la decisión de comprar unos esquíes nanogrip de 160 euros. Ya que dicen que no deberían necesitar cera alguna. Eso sí, tampoco eché nunca cera a mis esquíes viejos y aún así funcionaban como a la perfección. Y eso que no son oficialmente unos que no necesiten cera.

Perjantaina suuntasimme äidin kanssa työpäivän jälkeen taas Vierumäkeen testaamaan uusia suksia. Onnekseni ne olivat hyvät. Mutta sinänsä huvittavaa, etteivät oikeastaan paremmatkaan kuin vanhat. Mutta toisaalta, jos vanhat olivat jo mielestäni täydelliset, nyt minulla on vanhat ja uudet täydelliset peltoset! Perjantaina pimeän tulo verotti suksintaa, mutta 11 kilometriä saimme silti plakkariin.

El viernes después de trabajo salimos de nuevo a Vierumäki con mi madre para probar los nuevos esquíes. Por suerte eran buenos. Pero por otro lado tampoco que hayan sido mejores que los viejos. Por otro lado, si para mí los viejos eran perfectos, ¡significa que ahora tengo unos peltonen viejos y otros nuevos y los dos perfectos! El viernes por llegar la noche no teníamos lo mismo de tiempo para esquiar pero aún así conseguimos hacer 11 kms.

Viikolla oli myös espanjalaisen joulun yksi tärkeä päivä, loppiainen. Tänä vuonna emme ostaneet loppiaislahjoja, mutta jäinpä taas miettimään kuinka se ihan ensimmäinen loppiaislahjani ikinä on ehdottomasti se parhain. Loppiaisena 2007 sain nimittäin tietää, että pieni rottaterrieri, joka nykyään tunnetaan nimellä Vinski, muuttaisi meille.

Este Día de Reyes no compramos regalos pero un año más pensaba que mi primer regalo de Reyes ha definitivamente sido lo mejor de todos. Fue el 2007 que el día de Reyes supe que voy a tener una ratonera que hoy en día conocemos como Vinski.

Tällä viikolla torstaina polkaisin myös joulutauon jälkeen salivuoden käyntiin kahvakuulatunnilla. Torstai oli muutenkin toivoa täynnä, sillä sähköpostiini kilahti odottamaani postia. Ennen joulua uusin DEFA-opintojeni ohjelmoinnin peruskurssin tentin ja tein myös jatkokurssin tentin ja molempien tulokset tulivat vihdoin. Ja yllätyin iloisesti, kun peruskurssin arvosana nousi kolmosesta vitoseen ja jatkokurssistakin sain nelosen! Vitsi mä olin tyytyväinen!

Esta semana el jueves también volví al gimnasio y después de la pausa de Navidad tenía clase de pesa rusa. El jueves me trajo buenas noticias y recibí en mi correo electrónico un mensaje que ya había esperado. Es que antes de Navidad retomé el exámen del curso básico de programación de mis estudios DEFA e hice el exámen de curso avanzado de programación. ¡Me sorprendí a mi misma de haber mejorado mi nota del curso básico de 3 a 5 y del curso avanzado saqué un 4! ¡Ay la feliz que estoy!

Nautitaan pidentyvistä päivistä ja talvisista ilmoista ja ensi viikolla tammikuukin on jo puolessavälissä!

¡Disfruten de los días que poco a poco se alargan y estos paisajes cubiertas de manta blanca que tenemos! Y fíjense, ¡la semana que viene el enero ya ha llegado a su mitad!

6 kommenttia:

  1. Hihi, oisko niin että kahdet täydelliset Peltoset on kuitenkin parempi kuin yhdet täydelliset Peltoset...? :D Tiedä häntä, kerrallaan voi kuitenkin käyttää vain yksiä suksia. Jotenkin näen sieluni silmin sen tilanteen kaupassa, kun skorpionit venaa vaakaa... Ei ehkä tule sulle kauppaanlähtöehdotuksia ihan hetkeen? ;) Kiva kun ootte päässeet suksimaan. Sitten pitää vielä vaan hankkia semmoset himokirkkaat otsalamput, niin voitte suksia ihan säkkipimeässäkin! (Tai sittenhän ei tieteskään oo pimeetä kun on ne otsalamput, mut siis niin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt, eilen jo analysoin uusia suksia ja mietin, että voinko verrata niitä vanhoihin, koska keli kuitenkin aina vaikuttaa suksen luistoon. Sitten syntyi ajatus, että laittaisi joku kerta vanhan monon ja suksen yhteen jalkaan ja uudet toiseen. Silloin voisi vertailla paremmin suksia keskenään!

      Äiti ei ehkä suostu säkkihiihtoon, huuteli jo eilenkin, että kun ladut hukkuu silmistä, kun ei juuri ollut valaistun ladun lamppua jollain kohdalla reittiä. Onhan se kivempi valoisan aikaan suksia, mutta onhan se tunnelmallista hämärissäkin. Siis jos vaan näkee ne ladut...

      Poista
  2. Onko tää nyt sun uusi vuosihaaste, kuva viikossa? Jos on, niin tosi kiva idea. :-)

    Enpä ole tiennyt, että on keksitty voiteluvapaita suksiakin. Mulla ei ole suksia, mutta jos olisi, ne olisi todennäköisesti hiihtovapaat. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ajattelin, että haasteensa tuo jo se, että en voi tosiaan kännykkäkuvia laittaa, kun a) känny ei ole ikinä missään mukana ja b) sillä mitään kuvia saa... :D

      Hih, hiihtovapaat sukset... Juu, noiden pitäisi olla sellaiset, ettei tartte voiteilla läträtä. En siis lätrännyt edellisilläkään, vaikkei ne voiteluvapaat olleetkaan.

      Poista
  3. Hihi, voin kuvitella tilanteen suksiostoksilla. :D Pääasia, että lopulta löytyi hyvät sukset. :) Ja voiteluvapaa kuulostaa, just hyvältä. Ja wow, 11 km hiihtoa on hieno suoritus!

    Itse olin suksiostoksilla viimeksi opiskeluaikoina ja kyllä sain hyvät sukset. Myyjä oli niin noheva, että ei tarvinnut paljoa miettiä. Vaikka minä olen just se pohdiskelijatyyppi ostoksilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kahdestakaan syystä en halunnut siihen myyjiä; 1) myyjäparka ei jaksais mun jahkailuja (nimim. kokemusta on) ja 2) ne myis mulle "vääränlaiset" sukset. Tai siis oikeanlaiset, mutkun mä haluan tarkoituksella vääränlaiset. Taiteen sääntöjen mukaanhan mun entiset ja nykyiset sukset on liian lyhyet ja ei tarpeeksi jäykät ja sauvatkin liian lyhyet. Mutta olen kokeillut sekä pidempiä suksia että sauvoja ja todennut, että minulle lyhyemmät vaan passaa paremmin.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!