lauantai 16. tammikuuta 2021

Foto 2/52

 


On ilimoja pidelly... Pakkohan se oli napata kuva mun perjantain työmatkan vaatetuksesta. Pomarin huopikkaat, paksut laskettelutoppahousut, toppatakki, karvarukkaset, yliopiston espanjanproffaani lainaten: terroristipipo ja fleecepipo. Ei pal 26 pakkasastetta haitannut! Kimmo the sähköläski hieman jäykisteli kylmissään, mutta kulki silti nätisti pakkaslumi renkaiden alla narskuen.

Ha hecho fresquito... Tuve que sacar una foto de cómo iba vestida el viernes para el trabajo. Zapatos de fieltro de Pomar, pantalón gordo y plumífero, guantes de pelo, citando mi profesor de español de la universidad: gorro de terrorista y gorro de forro polar. ¡No me importaban los 26 bajo cero! Mi bici se sentía un poco rígida pero me llevó al trabajo sin quejar.

Koiratkin on saaneet pukea kaiken mahdollisen päälleen paksuista toppatakeista tossuihin, jotta pärjäisivät ulkona. Toki lenkitkin on lyhyempiä ja niitä on sitten ehkä useammin. Eihän ne vaatteista tykkää, etenkään meidän kanariotyttö, mutta pakko laittaa, kun ei niillä ole pohjavillaa lämmittämässä.

Hasta los perros han tenido que llevar toda su ropa desde las chaquetas de invierno hasta los calcetines para poder salir. Por supuesto las vueltas han sido más cortas pero más numerosas. No les gusta la ropa, especialmente a nuestra canaria pero hay que ponerla porque no tienen pelo de doble capa.

Meillä on ollut töissä jo ennen joululomia "vahva maskisuositus" ja alussa pidinkin kiltisti maskia. Sitten aloin ihmetellä jokapäiväisiä päänsärkyjä. Minulla kun ei käytännössä koskaan särje päätä. Sitten hoksasin niiden johtuvan maskista ja pahiksena kokeilin olla töissä osittain ilman maskia. Viime viikonloppuna sitten tilasin itselleni netistä kirkkaan visiirin ja kun olen sitä nyt muutaman päivän tällä viikolla käyttänyt niin voin sanoa, että on ainakin minulle paljon parempi vaihtoehto. Joo, ei suojaa yhtälailla, mutta tyhjää parempi kuitenkin. Eikä kahdelle visiirille tullut hintaa kuin 9 euroa.

Llevamos desde antes de las vacaciones de Navidad con "una recomendación fuerte" al uso de mascarilla y al principio la llevaba tal y como se aconsejaba. También durante las últimas semanas me extrañaba que cuenta que casi todos los días me dolía la cabeza. Y a mí practicamente nunca me duele la cabeza. Finalmente me di cuenta de que era por la mascarilla y probé estar una parte de día sin mascarilla. El fin de semana pasada compré por internet una visera y después de un par de días de usarla puedo decir que es mucho mejor opción para mí. Yo sé que no protege igual pero es mejor que nada. Y dos viseras no costaban más que 9 euros.

Perjantaina oli myös odottamani kehityskeskustelu. Odottamani ihan vaan siksi, että halusin nähdä pomon naaman, kun ilmoittaisin, että opiskeluoikeuteni ranskan pätevyyden hankkimiseen meni jo ja olen opiskellut koko syksyn tietotekniikkaa ja minusta tulisi isona hakkeri. Ja olihan se näkemisen arvoinen siellä maskinkin takana! Oli kuulemma vähän kateellinenkin, kun lueskelen kaikkea mielenkiintoista (hän on itsekin aikanaan opiskellut tietotekniikkaa...)

El viernes tenía la evaluación anual con el jefe. Ya la había esperado porque quería ver la cara de mi jefe cuando le contara que se me acabó el tiempo para sacar el título de profe de francés y que todo el otoño he estudiado informática y de grande iba a ser un hacker. Y sí, ¡valió la pena ver la cara aunque detrás de la mascarilla! También dijo que tenía un poco de envidia por todo lo interesante que tengo para estudiar (es que él también en su época estudió informática...)

Ja tällä viikolla olen ensimmäistä kertaa saanut kääntää kausivalojen ajastimia eteenpäin, kun ne syttyivät liian aikaisin!

¡Y esta semana por primera vez he tenido que girar pa'lante el temporizador de las luces de Navidad porque por oscurecer más tarde se encndieron demasiado temprano!

6 kommenttia:

  1. Mahtava varustus! Täälläkin on ollut reilusti pakkasta, joten olen päässyt ulkoiluttamaan paksuinta talvitakkiani (viime talvena ei taidettu kaivaa kaapista kertaakaan). Siinä on jotain hauskaa, kun saa pukeutua naparetkeilyvarusteisiin! (Ja nyt aivan yht'äkkiä tajusin että naparetkeily voisi olla myös jotain hyvin vähäpukeista puuhaa... :P ) Ja joo, ei pysty sanomaan "pupu" kun on liian kylmä naamalla. Toi terroristipipo ehkä auttais asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sä muistit "vuvun"! ...ja se höykytys meidän äidiltä, että palellutetaan itsemme...

      Mä odotin perjantaita, että sain tunkea kaiken paksuimman vaatetukseni päälle! Vähän pohdin, että kuin jalat taipuu polkemaan, mut hyvin meni. Ehdottivat kyllä iltapäivällä töissä, kun olin lähdössä, että jos vaikka pankin kautta menisin... ;)

      Heh, naparetkeilyä...

      Poista
  2. No siinä on pukinetta sen verran, että ei pitäsi palella. :-D Vaikka mua saattaisi kyllä siltikin palella, varsin pyöräillessä. En ikinä pystyisi pyöräilemaan näillä pakkasilla. Kuolen jo pelkästä ajatuksestakin. :-D

    Hitsin kivan haasteen kyllä taas keksit! Mä aina ajattelen, että pitäisköhän tehdä tämmöinen itsekin, mutta mulla on niin surkea turnauskestävyys, että en ikinä jaksaisi koko vuotta. Sie oot kyllä ihan uskomaton, kun oot niin pitkäjännitteinen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, katotaan jaksaako koko vuoden...

      Ei oo tarvinnu vielä kertaakaan mennä autolla tänä vuonna. Sadekelille on mun keltainen pyjamabanaani-sadeasu ja talveksi tunkee vaan tarvittaessa puoli vaatekaappia niskaan, niin mikäs siinä. Mun akilleen kantapäät on nenä, niska ja sormet; mutta jos ne on suojassa, niin sit on kaikki ok!

      Poista
  3. Huh, miten kylmät kelit Suomessa. Minunkin kotihoodeilla Suomessa oli -30 pakkaslukemia. Sinulla on ainakin ollu ihan kunnon varusteet pakkaseen. Lasketteluvaatteet on kyllä tosi lämpimiä, itselläni on vielä Suomessa omat ja ne on just hyviä tuollaisille pakkaskeleille. Olen kyllä toisaalta iloinen, että Suomessa on kunnon talvi, koska niin sen pitääkin olla, että talvella on kylmä. Olen nimittäin pelännyt ilmastonmuutoksesta aiheutuvia seurauksia ja sitä, etteivät talvet ole enää talvia, vaan sohjoa ja vesitihkua. Mutta uskomatonta kyllä, miten Espanjaankin tuli kovat pakkaset ja lunta pitkin manner-Espanjaa. Tosi erikoista ja kun ei Espanjassa oikein ole varustauduttu näin kylmiin ilmoihin ja monilla ei ole vara lämmittää asuntoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kovimmat pakkaset kesti täällä vain 3 päivää. Siinä oli pukemista uloslähtiessä, kun ensin puit itsesi ja sitten koirat. Mä en edes laskettele, mutta lasketteluvermeet on just passelit tollasille lukemille.

      On se kyllä varmasti pistänyt miettimään, kun Espanjassa yhtäkkiä mennään reippaasti alle 30 pakkasasteen... Ja Madrid kylpee lumessa. Toivottavasti Suomessa saadaan vielä vuosia nauttia "oikeista" talvista etelästä pohjoiseen.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!