lauantai 23. tammikuuta 2021

Foto 3/52

 


Viikon kuvassa komeilee Vinski 14,5-vee. Vinskin kaulalle ilmestyi muutamia kuukausia sitten patti, joka kasvoi pikkuhiljaa, mutta ei tuntunut häiritsevän Vinskiä. Halusin silti käydä näyttämässä sitä eläinlääkärille ja keskiviikkona kipaistiin kuulemassa, että se on vain harmiton nestekysta. Eläinlääkäri tyhjensi sen ja jäljelle jäi vain kuvassakin näkyvä sheivattu läntti kaulalla. Kyseli muutenkin mummelin kuulumisia ja vointia ja totesin, että ihan kaikkea ei enää kuule, mutta niin sanotusti käy ja kukkuu kuin olisi joku keskenkasvuinen kakara.

En la foto de esta semana tenemos Vinski 14,5 años. Hace algunos meses salió un bulto en su cuello que fue creciendo poco a poco pero parecía no molestarla. Aún así quería mostrarlo al veterinario y el miércoles nos enteramos que era solo un quiste de agua. El veterinario lo vació y lo único que quedó de marca era un punto afeitado en el cuello de la perrita. Preguntó qué tal la viejilla por el resto y le dije que ya no oye muy bien pero del resto se comporta como una niñata.

Tällä viikolla alkoi kevään uudet DEFA-kurssit. Hienoinen paniikki hiipi sisuksiin, kun rupesin kirjailemaan exceliin, mihin kaikkeen olin ilmoittautunut ja milloin mitäkin tehtäviä pitäisi tehdä ja palautella. Maaliskuulle asti puuhataan yliopistomatikkaa, tilastotiedettä, tietorakenteita ja tietokantoja. Onnekseni ekoja tehtäviä katsellessani huomasin, että kyllähän mä nämä (kai) osaankin!

Esta semana empezaron los nuevos cursos de DEFA. Haciendo un excel sobre los cursos en los cuales me apunté y las fechas cuando ahy que devolver las tareas un pequeño pánico intentó apoderar de mí. Hasta el marzo mi horario se llena de matemáticas de universidad, estadísticas, estructura de datos y bases de datos. Por mi suerte al hacer los primeros ejercicios me di cuenta que ¡(parece) que lo domino!

Hiihdeltiinkin taas viikonlopun alkajaisiksi. Vierumäen latusia kulki 12 kilometrin verran suksen alla perjantaina juuri sopivasti ennen kuin alkoi sataa vesiräntäjäälumitihkutöhnää. Kuvattiin samalla äidin kanssa pieni hiihtovideo tädille Kanarialle "kostoksi" tädin "täällä paistaa aurinko"-watsapp-viesteihin.

Para empezar el fin de semana fuimos a esquiar con mi madre. Unos 12 kilómetros esquiamos antes que empezó a caer diossabequecosasmasasquerosasymojadas del cielo. También sacamos un video invernal para mi tía que vive en Canarias para "venganza" a sus mensajes de wasappa estilo "Hola, aquí hace sol".

Viikolla bongasin Lidlin mainoslehdestä, että lauantain tarjouksissa oli Singerin saumuri 150 eurolla. No ei tietenkään saumurista vuosia haaveillut voinut skipata tätä mahdollisuutta, vaan kiikutin kotiin ikioman saumurini ja siihen mukaan 4 rullaa lankaa. Sitten kun vielä ehtisi joskus käyttää sitä... Mutta olen kyllä innoissani tästä ostoksesta!

Entresemana vi en el folleto de Lidl que el sábado tienen en oferta una máquina overlock de Singer por 150 euros. Llevo años soñando de esa máquina y no pude dejar pasar esta oportunidad sino me compré una y 4 rollos de hilo. Ahora solo hace falta tiempo para usarla... ¡Pero estoy más que feliz por haberla comprado!

6 kommenttia:

 1. Ihana, että Vinski selvisi pelkällä säikähdyksellä. <3 On kyllä niin tomeran näköinen kaveri, vaikka ikää jo onkin.

  Saumuri kuulostaa minusta tosi utopistiselta laitteelta. Mitä sillä tehdään? Ommellaan saumoja...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinski on sisukas likka! Ens viikolla pääsevät molemmat kipaisemaan vielä lääkärillä, kun huomattiin, että rokotukset on menneet vanhaksi. Tuuminkin lääkärille, että sen siitä saa, kun ei kesällä päässyt Lapin reissulla Norjan puolelle, niin ei tullut tsekattua niiden passeista rokotuksia.

   Saumurilla aikalailla ommellaan saumoja. Se tekee yhdellä istumalla sen minkä ompelukoneella pitäisi tehdä kahdella; huolittelee reunan siksakilla ja vetäisee päälle suoran ompeleen. Lisäksi se leikkaa saumanvarasta ylimääräisen kankaan pois. Saumasta tulee samanlainen kuin kauppojen vaatteissa.

   Poista
 2. Ihana Vinski ja onneksi selvisitte säikähdyksellä. :) Saumurista on varmasti sinunlaiselle tekijänaiselle paljon iloa, eiköhän se pääse pian kovaan käyttöön. :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tässä viikonloppuna lisää kankaitakin, niin kyllä aikalailla kutittelis kokeilla konetta. Kalenteria katsellessa tosin luulen, että se jää joko hiihtolomalle tai pääsiäisen jälkeen...

   Hyvää viikonlopun loppua ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Saumuri! O_o Nyt se villiintyy... Kohta sitä ei pidättele tosiaankaan mikään! :P Mää kävin viikonloppuna kangasostoksilla: löytyi palalaarista semmoista villakangasta mistä pitäisi tulla liivihame. Saapi nähdä mitä siitä sitten tulee. Täällä vois mennä nyt ehkä vesisuksilla, on meinaan niin vetinen keli. Hyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella! Kehuin jo meidän yläasteen kässäopelle (lue: työkaverille) ostaneeni saumurin. Mä sain lahjana sellasta valkosta lingblingsamettia, mitä siitä sit tulee, en tiedä...

   Täällä tuli sentään vähän lunta sen vesimössön / luistinratojen päälle, uskalsi pyörälläkin ajella suht normaalisti.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!