perjantai 4. elokuuta 2023

Matkailuhelmi 31/52 - El tesoro turístico 31/52

Oletpa sitten Levillä, Rukalla tai Rovaniemellä loppukesän reissulla tai syksyn ruskamatkalla, käy kokemassa vauhdin hurmaa kesäkelkkaradalla! Kesäkelkkarata sopii kaikenikäisille, sille kelkkoja on sekä yhdelle että kahdelle hengelle. Pienemmät laskevat vanhempien kanssa ja isommat tulevat mäkeä alas yksin. Vauhdin voi jokainen laskija säätää itse mieleisekseen.

Estés en Levi, Ruka o Rovaniemi en un viaje de fin de verano o disfrutando los paisajes de otoño ¡vete a probar los trineos de verano! Es apto para todas las edades  porque hay trineos para una y dos personas. Los más pequeños bajan con los padres y más mayores pueden bajar solos. Cada uno puede ir lo rápido que quiere.

Kesäkelkkaratoja on Suomessa ollut ennen useampiakin; Messilässä ja Vuokatissakin oli ennen radat, mutta nyt jäljellä on enää kolme. Rukan rata on kilometrin pitkä ja maksaa aikuiselta 14 euroa. Levin rata on 800 metriä pitkä ja maksaa 12 euroa. Rovaniemen rata on puolestaan 750 metriä ja maksaa 10 euroa. Ja koska innostut kuitenkin laskemaan useamman kerran tai useamman hengen voimin, jokainen paikka myy myös sarjalippuja, jossa yhden laskun hinta on hieman edullisempi.

Antes había más pistas de trineos de verano en Finlandia; había unas en Messilä y Vuokatti pero hoy en día sólo quedan tres. La pista de Ruka es de un kilómetro y una bajada cuesta 14 euros por un adulto. La pista de Levi es de 800 metros y cuesta 12 euros. La pista de Rovaniemi es de 750 metros y cuesta 10 euros. Y porque seguro quieres bajar de nuevo o en compañía, todos los centros venden bonos de varias bajadas donde el precio por bajada es algo más barato.

Ounasvaara, Rovaniemi

Ruka, Kuusamo

Levi, Kittilä







2 kommenttia:

  1. Tää kelkkailu ois kyllä niin mun juttu, mutta kelkkailu vaatisi melkein kaverin. Tuntuu jotenkin vaikealta (nololta?) mennä kokeilemaan jotain tämmöistä yksin, ja mun on vähän hankala löytää kaveria täntyyppisiin aktiviteetteihin. Ainakin teidän ilmeistä päätellen on ihan sikakivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon laskenu "yksinkin", kun on ostettu 5 kerran lippu ja ukko on mennyt mun kanssa kaks kertaa ja sit on jäänyt yksi. Ei siinä muuta, kuin että hissimatka on tylsä yksin. Alashan tullaan joka tapauksessa yksin. Ja ainahan tarttee yhsen radan varteen kuvaamaan!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!